Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

VAMA Neconvențional merge mai departe: turneul devenit o adevărată comunitate, weekendul trecut la Târgu Mureș și Rupea. GALERIE FOTO

Vama Neconventional - Târgu Mures - Rupea

După ce săptămâna trecută VAMA a pornit prin țară cu turneul VAMA Neconvențional, de la Castelul Corvinilor și Cetatea Oradea, trupa a marcat alte două concerte care au definit experiența unui concert ca un loc de întâlnire pentru membrii comunităților locale din România, pasionați de inedit, neconvențional, artă, creativitate și muzică. Ritualurile reprezentative deja turneului au fost prezente și weekend-ul trecut, pe 6 și 7 august, la Cetatea Medievală din Târgu Mureș și Cetatea Rupea, Brașov.

De la ora 16:00, ca la fiecare concert din turneu, trupa a făcut proba de sunet alături de noua comunitate creată, a stat împreună cu tineri muzicieni și a participat la diverse activități disponibile tuturor, până la ora 21, când a urcat pe scenă.

În cadrul unei atmosfere prietenoase, Tudor a interacționat și chiar a glumit cu cei prezenți la concert, oferind un moment cu adevărat haios, disponibil acum și pe contul lui de Instagram. Un alt moment absolut spontan, unic și memorabil a fost creat când Tudor a coborât în public și a cântat piesa Ana în memoria lui Traian Bălănescu.

Mai mult, în urma unui anunț pe care Tudor l-a publicat pe pagina sa personală de Facebook, când a îndemnat tineri artiști sau muzicieni să vină pe scenă alături de trupă, la Cetatea Rupea a cântat în deschidere „Grupul de chitară acustică al copiilor din Rupea”.

„Vama Neconvențional este în primul rând despre oameni și bucuria întâlnirii lor“, declarat trupa, iar pozele de la ultimele două concerte din acest weekend au conturat și demonstrat această promisiune. Le găsiți în GALERIA FOTO. (click pe fotografie de pe desktop/ laptop, tap și apoi swipe stânga-dreapta pentru o experiență completă de pe smartphone).

VAMA Neconvențional va ajunge vineri, 13 august, la Centrul de Echitație R&R Podari, din Craiova, iar sâmbătă, 14 august, în FABER, Timișoara. Despre activitățile și expozițiile organizate la aceste două locații, găsiți pe VAMA.

VAMA a pornit, în perioada 31 iulie - 28 august, unul dintre cele mai ambițioase și neconvenționale proiecte create de o trupă din România - VAMA Neconvențional. Un turneu compus din 10 locații inedite, unde trupa a oferit o experiență de festival, reprezentativă pentru comunitățile locale din țara noastră. Imagini și povești despre primul weekend de excepție al trupei, în articolul Vama a pornit cel mai ambițios turneu neconvențional al unei trupe din România. GALERIE FOTO.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult