Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Vama a pornit cel mai ambițios turneu neconvențional al unei trupe din România. GALERIE FOTO

Vama Neconventional

Trupa Vama a pornit cel mai ambițios proiect al unei trupe din România, turneul național VAMA Neconventional. Turneul se desfășoară în 10 locații inedite din România. Imagini de la primele două concerte care s-au întâmplat deja, la Castelul Corvinilor din Hunedoara și în Cetatea Oradea, puteți vedea în galeria foto de la finalul acestui articol (click pe fotografie de pe desktop/ laptop, tap și apoi swipe stânga-dreapta pentru o experiență completă de pe smartphone).

Trupa a ajuns pe 31 iulie pe scena amplasată în fața Palatului Corvinilor și în Cetatea Oradea, unde a organizat probe de soundcheck la vedere. 

Au urmat câteva ore în care tinerii fani ai trupei Vama au avut ocazia să își petreacă timpul alături de idolii lor, au stat de vorbă în spațiile special amenajate și au participat activ la probele de sunet, ca adevărați muzicieni sau membri ai trupei.

Cei care au fost prezenți la cele două concerte cu adevărat neconvenționale au avut ocazia să petreacă timpul dinainte de concert într-o atmosferă de festival, unde au putut să deguste cafea, mâncare gustoasă, să răsfoiască mai multe cărți, să participe la târguri și la discuții cu formația, adresate celor care vor să înceapă o carieră în muzică și nu numai.

Într-un prim weekend de exceptie, Vama a cântat pentru sutele de fanii din comunitatea transilvăneană, pentru prima dată în istoria trupei, în fața unora dintre cele mai atractive monumente din Europa.

Turneul VAMA Neconvențional continuă cu două concerte în Cetatea Medievală din Târgu Mureș și Cetatea Rupea, pe 6-7 august, de la ora 16:00. Evenimentele vor avea loc pe tot parcursul turneului cu același concept, unde fanii, alături de trupă, sunt parte din organizare și unde se pregătesc împreună pentru o nouă experiență neconvențională de concert. 

Vă lăsăm mai jos galeria foto cu imaginile care vorbesc de la sine despre succesul acestor evenimente și bucuria reîntâlnirii cu trupa Vama (click pe fotografie de pe desktop/ laptop, tap și apoi swipe stânga-dreapta pentru o experiență completă de pe smartphone).

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Artiști care știu să se adapteze vremurilor. Pentru asta îți trebuie imaginație și creativitate, puterea de a identifica și de a depăși obstacole, dar, în primul rând, pasiune pentru ceea ce faci, dragoste pentru cei ce împărtășesc pasiunea pentru artă. Și dorință de implicare socială, pentru că, sigur, aceste evenimente artistice educă. Bravo lor!
    • Like 0
  • Tudor Chirila este un om interesant, implicat in diverse manifestari artistioce, un om inteligent, cu un bogat bagaj cultural si cu o educatie deosebita. S-a implicat si social-politic prin participarile la manifestatiile #rezist impotriva hidrei psd. Sunt convins ca intreaga trupa este de aceiasi valoare. Foarte frumos ce fac, original. Succes!
    • Like 0
  • Nume check icon
    Interesant
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult