Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Varta ia în calcul o investiție de un miliard de euro în România, într-o unitate de producție de baterii pentru mașini electrice

Varta

Foto: Getty Images

Grupul german Varta ar putea deschide în România o unitate de producție de baterii pentru mașini electrice, investiție ce ar urma să se ridice la un miliard de euro.

Anunțul a fost făcut de către Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene MIPE, care a spus că oparte din investiție ar putea fi finanțată din fonduri europene.

„Am primit azi delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice. Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției. Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forța de muncă bine pregatită și competitivă. Echipa Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, a scris Roxana Mînzatu.

Varta este unul din cei mai mari producători globali de baterii pentru mașini, industrie și consum. La Brașov, funcționează din 2014 Varta Microbattery,

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion check icon
  Pun pariu ca o sa investeasca tot in ungaria sau serbia! La autocrati acolo...
  • Like 2
  • @ Ion
   Iau in calcul , pana dau fata-nfata cu politicienii autohtoni. Multe companii mari au luat in calcul Romania , pana au observat ca aici nu se vrea.
   • Like 2
  • @ Silviu Pop Sese
   AlexisZ check icon
   Corect, pentru ca spaga cerutà aici ca sa semneze contractul cu noi e mai mare ca la unguri si sarbi...Ca de platit platesc si nemtii spaga, sa nu ne ascundem pe dupa prun, dar sa nu depaseasca bugetul care e prevazut pentru asa ceva in strategia de expansiune a firmei
   • Like 0
  • @ Ion
   Dan check icon
   Cred ca,in Romania investitorii ar avea mai multe motive sa vina, Mana de lucru ,ceva mai redusa , apoi sa nu uitam si de resursele minerale neferoase inca nexploatate total , care se mai gasesc in Muntii Apuseni .
   Bateriile , acumulatorii electrici vor fi de mare importanta in viitorul apropiat.
   • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult