Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Vasile Bănescu, BOR: „Mă tem că mulți nu iau lumină în perioada asta, ci iau doar în greutate”

Preotul ortodox Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, și preotul catolic, Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, au fost invitații lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, care va fi difuzată la Digi 24, în Duminica Paștelui, începând cu ora 13:05. Aceștia vorbesc despre cum este percepută astăzi ideea de sărbătoare religioasă, cum este afectată de consumerism și cum putem să îi regăsim semnificația.

„Mă tem că mulți nu iau lumină în această perioadă, ci iau doar în greutate. E un efect al ratării întâlnirii cu sărbătoarea și conținutul ei”, a spus Vasile Bănescu. 

Francisc Doboș este de părere că penntru a reuși să trăiești cu adevărat sărbătoarea trebuie să începi să te bucuri de zilele obișnuite.

„Dacă Dumnezeu e cel care a creat nu doar duminica, nu doar ziua de sărbătoare, eu aș îndrăzni să spun că ar trebui să recuperăm mai degrabă zilele normale din timpul săptămânii pentru a putea să gustăm dimensiunea sărbătorii. 

Așteptăm întotdeauna altceva, vineri. De ca și cum viața noastră nu ar fi deplină de luni până vineri.

Ce face Învierea? Învierea lui Hristos ne face nu doar să descoperim dumnezeirea din noi, ci să ne dăm seama că Dumnezeu a intrat în toate aceste zile ale săptămânii”, spune Francisc Doboș.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Oamenii sunt oglinda BOR.După revoluție, BOR a avut decât două ținte, înavuțirea rapidă și cât mai multă influență și putere, fără să-și dea seama că prin puterea ex. așa zișii credincioși vor face la fel. Și odată dobândit un anumit nivel de opulență apare exhibiționismul și ghiftuirea proprie cu orice ocazie mai aparte.Uite așa chiar și românul sărac umple masa cu de toate uitând ca și BOR menirea unor astfel de sărbători ca Paștele si Crăciunul.
    • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult