Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Vasile Bănescu, BOR: „Mă tem că mulți nu iau lumină în perioada asta, ci iau doar în greutate”

Preotul ortodox Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, și preotul catolic, Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, au fost invitații lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, care va fi difuzată la Digi 24, în Duminica Paștelui, începând cu ora 13:05. Aceștia vorbesc despre cum este percepută astăzi ideea de sărbătoare religioasă, cum este afectată de consumerism și cum putem să îi regăsim semnificația.

„Mă tem că mulți nu iau lumină în această perioadă, ci iau doar în greutate. E un efect al ratării întâlnirii cu sărbătoarea și conținutul ei”, a spus Vasile Bănescu. 

Francisc Doboș este de părere că penntru a reuși să trăiești cu adevărat sărbătoarea trebuie să începi să te bucuri de zilele obișnuite.

„Dacă Dumnezeu e cel care a creat nu doar duminica, nu doar ziua de sărbătoare, eu aș îndrăzni să spun că ar trebui să recuperăm mai degrabă zilele normale din timpul săptămânii pentru a putea să gustăm dimensiunea sărbătorii. 

Așteptăm întotdeauna altceva, vineri. De ca și cum viața noastră nu ar fi deplină de luni până vineri.

Ce face Învierea? Învierea lui Hristos ne face nu doar să descoperim dumnezeirea din noi, ci să ne dăm seama că Dumnezeu a intrat în toate aceste zile ale săptămânii”, spune Francisc Doboș.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Oamenii sunt oglinda BOR.După revoluție, BOR a avut decât două ținte, înavuțirea rapidă și cât mai multă influență și putere, fără să-și dea seama că prin puterea ex. așa zișii credincioși vor face la fel. Și odată dobândit un anumit nivel de opulență apare exhibiționismul și ghiftuirea proprie cu orice ocazie mai aparte.Uite așa chiar și românul sărac umple masa cu de toate uitând ca și BOR menirea unor astfel de sărbători ca Paștele si Crăciunul.
    • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult