Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Vasilescu, BNR: „Riscul cel mai mare e ca Guvernul să dea cu o mână și să ia cu două"

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, este de părere că riscul unui guvern care „înaintează doar cu salariile” este să ajungă să dea cu o mână și să ia cu două. În opinia oficialului BNR, este nevoie de o creștere a productivității în economie.  

„Acest Guvern trebuie să înțeleagă că trebuie să apese pe mai multe pedale. Nu se poate înainta doar cu salariile. Riscul cel mai mare e să ajungem în situaţia unui guvern, oricare, care să dea cu o mână şi să ia cu două. Raportul salarii - productivitate nu se face în niciun cabinet din lume sau în România, ci pe piaţă”, a spus la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Proiectul legii salarizării prezentat recent de coaliția de guvernare urmează să fie înaintat în Parlament, iar până la finalul sesiunii parlamentare să fie adoptat sub formă de lege. 

Întrebată de unde vin banii pentru măririle salariale, ministrul Muncii Olguţa Vasilescu a răspuns că a discutat cu ministrul de Finanţe care „ne-a spus că sunt banii prevăzuţi în buget până în 2020 - 32 de miliarde de lei”. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Anon check icon
    Domnule Vasilescu, n-ati inteles! Trebuie sa credeti in programul de guvernare. Altfel sunteti corporatist sorosist si nu-i frumos.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult