Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Vela anunță că va da o nouă ordonanță militară. Condițiile au fost discutate cu Patriarhia, pentru ca oamenii „să se bucure şi de Sfintele Paşti, şi de lumină”

Preot în vremea coronavirusului

Foto: Robert Ghement/EPA/Profimedia

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat marți că, în urma discuțiilor cu Patriarhia Română, au fost stabilite măsuri pentru a permite credincioşilor „să se bucure” de sărbătoarea de Paşte, 

„Astăzi vom anunţa nişte măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia Română, astfel încât să venim în întâmpinarea celor care sărbătoresc Sfintele Paşti şi cred că vor înţelege faptul că am depus toate eforturile astfel încât şi credincioşii, şi clericii să fie protejaţi, dar, în acelaşi timp, să se bucure şi de Sfintele Paşti, şi de lumină”, a declarat Vela, potrivit Agerpres.

Întrebat de jurnalişti cât vor mai dura restricţiile pentru cetăţeni, el a spus că nu se poate face o estimare în prezent.

„Nu pot să fac acum estimări pe durata restricţiilor, pentru că tot ceea ce decidem se face în urma unor analize pertinente, făcute cu celeritate de către specialişti. Totul este acum impropriu pentru a estima date exacte, (...) având în vedere că totul depinde de dinamica şi de evoluţia infecţiei cu coronavirus”, a explicat Vela.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Pe de o parte mi se parte, inca odata a invins Prostia si interesul material in fata Ratiunii. Oare ce a promis BOR la PNL pt chestia asta ? ... il miruieste si pe Orban ca si pe Dragnea ? Trebuie facut orice ca sa nu scada veniturile bisericii care are masini scumpe si vile luxoase de intretinut. Pe de alta parte ar trebui ca toti cei care merg la biserica de Paste sa nu mai primeasca dreptul la tratament medical pt Covid 19 - sa se trateze acasa prin rugaciune.
    • Like 3
  • Sa bage si o ordonanta sa spuna fiecare " Tatal nostru" in fiecare seara . Si sa facem o declaratie pe proprie raspundere sa o aratam politiei ca am zis rugaciunea. Sa fie consemnata si ora exacta . Daca nu amenda de 100000 de lei ca sa mai acoperim deficitul.
    • Like 6


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult