Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Vergil Chițac, senatorul diagnosticat cu coronavirus, mesaj acum 22 de ore: S-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa-zisă infectare a mea cu coronavirus

Vergil Chițac - FB

Foto Facebook/Vergil Chițac

Senatorul PNL Vergil Chițac, despre care premierul Orban a anunțat vineri că a fost diagnosticat cu noul coronavirus, știa de câteva zile că „este răcit”, dar nu a stat în autoizolare. În urmă cu 22 de ore senatorul PNL posta pe pagina sa de Facebook un mesaj în care își arăta indignarea că mai mulți colegi din Parlament „au tras de la sine concluzia” că el ar avea coronavirus, creându-se o „adevărată isterie în plan social vizavi de o așa-zisă infectare a mea cu coronavirus”.

„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, scria senatorul pe Facebook.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat vineri că intră în autoizolare, pentru 14 zile, la Vila Lac 1, după ce a intrat în legătură cu parlamentarul român diagnosticat cu coronavirus. Toți membrii Guvernului vor fi testați pentru coronavirus. Întreaga conducere a PNL va fi izolată la domiciliu, după ce a venit în contact, în timpul Biroului Permanent, cu senatorul care a fost infectat în urma unei călătorii în străinătate.

Aflați și:

Azi, senatorul a revenit cu explicații, într-o nouă postare:

„Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta.

Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți.”, se arată în mesajul lui Vergil Chițac.

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • N-am citit niciun cuvant de parere de rau ca a sfidat intreg guvernul, colegii, ( pe care-i si mustruluia acum cateva ore!) care se chinuie sa responsabilizeze "simplii muritori" , sa le sasculte sfaturile in legatura cu epidemia...Doar parerea de rau ca s-a imbolnavit , asa ,pentru el si sotia lui... Asta-i problema la noi. Ne lipseste constiinta , la modul general, si de cat mai de sus! De la educatie se trage totul.
    • Like 1
  • Observati ca din ce in ce mai mult cei care iau in deradere virusul, se dovedeste ca sunt bolnavi? Vezi si presedintele Braziliei, cadrul MAI, domnul din articol, etc.
    • Like 1


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult