Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Viața amoroasă a lui CTP între crime și ticăloșii

Dacă tastezi în acest moment cristian tudor popescu sau ctp pe Google, sunt afișate „Cele mai populare subiecte”, adică: Europa FM: Cristian Tudor Popescu: „Nu știu dacă poporul român merita libertatea”. Știripesurse: „CTP comentează acid tragedia de la Crevedia”. Ziare.com: „CTP: poți să furi, să înșeli, să te îndopi cu droguri și să nenorocești oameni, să ucizi, că nu vei păți mare lucru”. Știrile ProTV: Cristian Tudor Popescu, despre exploziile catastrofale: „Singura deosebire între Crevedia și Colectiv”. Libertatea: CTP: tragedia din 2 Mai „Nu-i un accident, e crimă cu premeditare”. Fanatik: „CTP, acuze dure după explozia de la Crevedia”. Și altele pe aceleași evenimente sinistre la zi. 

Însă, în top 3, tronează și această „știre”, publicată tot de site-ul Fanatik, care conține abrevierea CTP: „Ce diferență uriașă de vârstă există între CTP și partenera de viață. Jurnalistul este mult mai mare”. Dedesubt, o strânsură de minciuni cancaniere negre, fără cea mai palidă bază de documentare, luată ca atare de pe net, unde sunt răspublicate periodic, de ani de zile, despre cele 4 divorțuri ale lui CTP și așa-zisa lui relație cu o femeie cu 20 de ani mai tânără.

Până acum, nici nu m-am obosit să le spulber. Scriu acest text pentru că redactorul-șef Fanatik, Horia Ivanovici, după ce, recent, site-ul a colportat altă știre falsă despre subsemnatul, a publicat un editorial cu titlul „CTP are dreptate. Suntem o presă de turmă” și m-a sunat să-mi prezinte scuze și să mă asigure că se vor strădui să facă o presă corectă.

Și acum, varsă în capul publicului ce ați văzut mai sus, și când... în aceste zile de durere și revoltă care întunecă România... Încă unul dintre motivele pentru care nu mai vreau să fiu numit jurnalist. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult