Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Viața pe scândură sau lecția pe care a primit-o Andi Vasluianu pe când muncea ca tâmplar: „Ce faci acolo?! Nu e grav că ai greșit, ci faptul că… vrei să ascunzi greșeala”

Andi Vasluianu. În fața ta

Nepot de regizor, Andi Vasluianu a avut dintotdeauna o pasiune față de teatru și film. „Eu eram extrem de pasionat, știam tot despre actori, teatru, bunicul a fost regizor de teatru, exista pasiunea asta în mine. Cred că, dacă există acest gen de pasiune, te va îndruma spre destin, nu cred că un om care e călduț în dorință nu poate să reușească asta”, a povestit Andi Vasluianu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

La un moment dat însă, destinul de actor a părut extrem de îndepărtat: la începutul anilor ‘90, când ajungea la liceul la seral avea în față o strălucită carieră de tâmplar. Și nici măcar atât. „Am muncit la o brutărie turcească, unde descărcam făina, cred că jumătate de an am lucrat acolo. Apoi la un butic de noapte, am stat un an acolo”, își amintește actorul. Abia după aceea a urmat job-ul de tâmplar în care avea să învețe lecții de viață pe care și le amintește și astăzi. 

„Eram cu prietenul meu, care face asta în continuare, dar a plecat din țară, el era șeful meu și primul lucru pe care l-am învățat atunci a fost că trebuia să montăm ceva, el mi-a zis că facem jumate-jumate tot ce câștigam. Și, din prima zi, el a făcut jumate-jumate cu mine și am zis: Ce facem noi, aici?! El a zis: Așa am vorbit, așa facem. După un timp, am spart o scândură, am luat un cui și l-am bătut și am zis că nu se vede, am zis să o bag sub covor puțin și el s-a uitat la mine și a zis: Ce faci acolo? Desfă tot și fă la loc! Ai greșit, repari greșeala, nu e grav că ai greșit, ci... faptul că vrei sa ascunzi greșeala! Din momentul acela, nu am mai făcut niciodată chestia asta”, a spus el. 

Acel moment l-a învățat să aibă respect atât față de sine cât și față de alții, un lucru care îi folosește în meseria de actor. La care nu a renunțat niciodată.

„Îmi aduc aminte că atunci când a existat perioada când am vrut să renunț, am mers la o piesă de teatru cu George Constantin și am spus: De ce las lucrurile să treacă, e felul mei de a fi, nu pot sa stau fără asta.”

Actorul Andi Vasluianu poate fi văzut în filmul „Moromeții 2”, regizat de Stere Gulea, în rolul lui Vasile al Moașei.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica de la ora 13:30. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult