Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Viața pe scândură sau lecția pe care a primit-o Andi Vasluianu pe când muncea ca tâmplar: „Ce faci acolo?! Nu e grav că ai greșit, ci faptul că… vrei să ascunzi greșeala”

Andi Vasluianu. În fața ta

Nepot de regizor, Andi Vasluianu a avut dintotdeauna o pasiune față de teatru și film. „Eu eram extrem de pasionat, știam tot despre actori, teatru, bunicul a fost regizor de teatru, exista pasiunea asta în mine. Cred că, dacă există acest gen de pasiune, te va îndruma spre destin, nu cred că un om care e călduț în dorință nu poate să reușească asta”, a povestit Andi Vasluianu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

La un moment dat însă, destinul de actor a părut extrem de îndepărtat: la începutul anilor ‘90, când ajungea la liceul la seral avea în față o strălucită carieră de tâmplar. Și nici măcar atât. „Am muncit la o brutărie turcească, unde descărcam făina, cred că jumătate de an am lucrat acolo. Apoi la un butic de noapte, am stat un an acolo”, își amintește actorul. Abia după aceea a urmat job-ul de tâmplar în care avea să învețe lecții de viață pe care și le amintește și astăzi. 

„Eram cu prietenul meu, care face asta în continuare, dar a plecat din țară, el era șeful meu și primul lucru pe care l-am învățat atunci a fost că trebuia să montăm ceva, el mi-a zis că facem jumate-jumate tot ce câștigam. Și, din prima zi, el a făcut jumate-jumate cu mine și am zis: Ce facem noi, aici?! El a zis: Așa am vorbit, așa facem. După un timp, am spart o scândură, am luat un cui și l-am bătut și am zis că nu se vede, am zis să o bag sub covor puțin și el s-a uitat la mine și a zis: Ce faci acolo? Desfă tot și fă la loc! Ai greșit, repari greșeala, nu e grav că ai greșit, ci... faptul că vrei sa ascunzi greșeala! Din momentul acela, nu am mai făcut niciodată chestia asta”, a spus el. 

Acel moment l-a învățat să aibă respect atât față de sine cât și față de alții, un lucru care îi folosește în meseria de actor. La care nu a renunțat niciodată.

„Îmi aduc aminte că atunci când a existat perioada când am vrut să renunț, am mers la o piesă de teatru cu George Constantin și am spus: De ce las lucrurile să treacă, e felul mei de a fi, nu pot sa stau fără asta.”

Actorul Andi Vasluianu poate fi văzut în filmul „Moromeții 2”, regizat de Stere Gulea, în rolul lui Vasile al Moașei.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica de la ora 13:30. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult