Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Viața pe scândură sau lecția pe care a primit-o Andi Vasluianu pe când muncea ca tâmplar: „Ce faci acolo?! Nu e grav că ai greșit, ci faptul că… vrei să ascunzi greșeala”

Andi Vasluianu. În fața ta

Nepot de regizor, Andi Vasluianu a avut dintotdeauna o pasiune față de teatru și film. „Eu eram extrem de pasionat, știam tot despre actori, teatru, bunicul a fost regizor de teatru, exista pasiunea asta în mine. Cred că, dacă există acest gen de pasiune, te va îndruma spre destin, nu cred că un om care e călduț în dorință nu poate să reușească asta”, a povestit Andi Vasluianu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

La un moment dat însă, destinul de actor a părut extrem de îndepărtat: la începutul anilor ‘90, când ajungea la liceul la seral avea în față o strălucită carieră de tâmplar. Și nici măcar atât. „Am muncit la o brutărie turcească, unde descărcam făina, cred că jumătate de an am lucrat acolo. Apoi la un butic de noapte, am stat un an acolo”, își amintește actorul. Abia după aceea a urmat job-ul de tâmplar în care avea să învețe lecții de viață pe care și le amintește și astăzi. 

„Eram cu prietenul meu, care face asta în continuare, dar a plecat din țară, el era șeful meu și primul lucru pe care l-am învățat atunci a fost că trebuia să montăm ceva, el mi-a zis că facem jumate-jumate tot ce câștigam. Și, din prima zi, el a făcut jumate-jumate cu mine și am zis: Ce facem noi, aici?! El a zis: Așa am vorbit, așa facem. După un timp, am spart o scândură, am luat un cui și l-am bătut și am zis că nu se vede, am zis să o bag sub covor puțin și el s-a uitat la mine și a zis: Ce faci acolo? Desfă tot și fă la loc! Ai greșit, repari greșeala, nu e grav că ai greșit, ci... faptul că vrei sa ascunzi greșeala! Din momentul acela, nu am mai făcut niciodată chestia asta”, a spus el. 

Acel moment l-a învățat să aibă respect atât față de sine cât și față de alții, un lucru care îi folosește în meseria de actor. La care nu a renunțat niciodată.

„Îmi aduc aminte că atunci când a existat perioada când am vrut să renunț, am mers la o piesă de teatru cu George Constantin și am spus: De ce las lucrurile să treacă, e felul mei de a fi, nu pot sa stau fără asta.”

Actorul Andi Vasluianu poate fi văzut în filmul „Moromeții 2”, regizat de Stere Gulea, în rolul lui Vasile al Moașei.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica de la ora 13:30. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult