Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Viața pe scândură sau lecția pe care a primit-o Andi Vasluianu pe când muncea ca tâmplar: „Ce faci acolo?! Nu e grav că ai greșit, ci faptul că… vrei să ascunzi greșeala”

Andi Vasluianu. În fața ta

Nepot de regizor, Andi Vasluianu a avut dintotdeauna o pasiune față de teatru și film. „Eu eram extrem de pasionat, știam tot despre actori, teatru, bunicul a fost regizor de teatru, exista pasiunea asta în mine. Cred că, dacă există acest gen de pasiune, te va îndruma spre destin, nu cred că un om care e călduț în dorință nu poate să reușească asta”, a povestit Andi Vasluianu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

La un moment dat însă, destinul de actor a părut extrem de îndepărtat: la începutul anilor ‘90, când ajungea la liceul la seral avea în față o strălucită carieră de tâmplar. Și nici măcar atât. „Am muncit la o brutărie turcească, unde descărcam făina, cred că jumătate de an am lucrat acolo. Apoi la un butic de noapte, am stat un an acolo”, își amintește actorul. Abia după aceea a urmat job-ul de tâmplar în care avea să învețe lecții de viață pe care și le amintește și astăzi. 

„Eram cu prietenul meu, care face asta în continuare, dar a plecat din țară, el era șeful meu și primul lucru pe care l-am învățat atunci a fost că trebuia să montăm ceva, el mi-a zis că facem jumate-jumate tot ce câștigam. Și, din prima zi, el a făcut jumate-jumate cu mine și am zis: Ce facem noi, aici?! El a zis: Așa am vorbit, așa facem. După un timp, am spart o scândură, am luat un cui și l-am bătut și am zis că nu se vede, am zis să o bag sub covor puțin și el s-a uitat la mine și a zis: Ce faci acolo? Desfă tot și fă la loc! Ai greșit, repari greșeala, nu e grav că ai greșit, ci... faptul că vrei sa ascunzi greșeala! Din momentul acela, nu am mai făcut niciodată chestia asta”, a spus el. 

Acel moment l-a învățat să aibă respect atât față de sine cât și față de alții, un lucru care îi folosește în meseria de actor. La care nu a renunțat niciodată.

„Îmi aduc aminte că atunci când a existat perioada când am vrut să renunț, am mers la o piesă de teatru cu George Constantin și am spus: De ce las lucrurile să treacă, e felul mei de a fi, nu pot sa stau fără asta.”

Actorul Andi Vasluianu poate fi văzut în filmul „Moromeții 2”, regizat de Stere Gulea, în rolul lui Vasile al Moașei.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica de la ora 13:30. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Imagine Micul Geniu

„În acel moment, tânărul din familie, un băiat de 17 ani, ne-a spus cu voce joasă: „Știți… am 17 ani și până acum nu am văzut niciodată cum arată lumina în casa mea.”

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Grădina Dedesign

Atunci când locuiești la casă sau ai acces la o curte ori o terasă, ai deja o resursă valoroasă pe care mulți o invidiază: un spațiu sub cerul liber, care poate deveni o adevărată extensie a casei tale. Dar cum îl transformi într-un loc în care să te simți cu adevărat bine, să-ți încarci bateriile și să te bucuri de vară așa cum ai face-o într-o stațiune cochetă? Răspunsul stă în câteva alegeri inspirate de design, un pic de planificare și mai ales, în dorința de a crea o atmosferă care să-ți semene.

Citește mai mult

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult