Omul de afaceri Dan Adamescu, în vârstă de 68 ani, a decedat în noaptea de luni spre marți la un spital din București, a anunțat într-o scrisoare deschisă fiul omului de afaceri, Alexander Adamescu.
Într-un interviu acordat Ziarului Financiar în 2009, omul de afaceri a povestit că a făcut primii săi bani în Germania, înainte de '89, ca reprezentant al unor producători japonezi de electronice pentru Europa de Est. După 1990, a investit în construcții, media și a creat prima clădire de birouri din București, actualul sediu al Bursei de Valori.
S-a vorbit mult, după revoluţie, că, în Germania, Adamescu a fost trimis de DIE (actualul SIE- serviciul secret al României), scrie Ziarul Financiar.
Înainte de a pleca în Germania, Dan Adamescu a lucrat în Ministerul Comerțului. În interviul pentru ZF, omul de afaceri își amintea că la o ședință în care venise un control mare, el a fost singurul care avea situația exactă, cu toate retragerile de produse cu derogări speciale, inclusiv aprobări de la Elena Ceaușescu.
Dan Adamescu deţinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul din care făcea parte cotidianul România Liberă.
Omul de afaceri a ocupat în 2013 locul 2 în topul celor mai bogaţi români, conform Capital, cu o avere estimată la 950 de milioane de euro. În 2015 averea omului de afaceri a fost estimată la 165-185 de milioane de euro.
Dan Adamescu a fost condamnat în iunie 2014 la patru ani și patru luni închisoare în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale. Adamescu a cerut să fie eliberat condiţionat, dar cererea i-a fost respinsă.
„Spitalizat în ultimele luni de viață – pe care și le-a petrecut intubat și în comă semindusă - cele 15 afecțiuni de care suferea i-au slăbit constant corpul, lovitura fatală fiindu-i dată de bacteria patogenă stafilococul auriu, cu care a fost contaminat în condițiile inumane din închisoare”, spune Alexander Adamescu în scrisoarea deschisă.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Cât costă un asemenea articol?
Cât costă bocitoarele profesioniste?
Cine a scris inepțiile astea, știe cât rău a făcut individul?
Știe că el și familia lui, cu un comportament de hiene, a lăsat zeci de mii de oameni pe drumuri, ei specializându-se în lichidări de firme? România Liberă (mă așteptam ca oamenii de presă să știe), Oțelul Galați, Astra, Casino Bucharest, afaceri prospere lichidate de familia adamescu care nu s-a mulțumit să fie exagerat de bogată, ci și-a dorit să fie exorbitant de bogată ajungând indecent de bogată! Și-a folosit răposatul oamenii de încredere (paznici personali cu două clase) pentru a controla afaceri, pentru a prelua afaceri (vezi construcțiile și utilajele de construcții), și-a folosit anturajul pentru a „rupe gâtul” concurenței, a luptat cu cele mai murdare arme și s-a comportat (între două partide de poker) ca un rege!
Să vă fie rușine pentru ce ați putut scrie despre omul-hienă care a lăsat mii de oameni muritori de foame pentru a-și putea ține odraslele prin străinătățuri!
Penibil, penibil și jenant articol!
Zice o vorbă românescă „despre morți numai de bine”!
Așadar, Dumnezeu să-l ierte ... Dumnezeu să-l ierte?