Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tolo.ro: Anchetă la Ambulanță după moartea lui Ioan Gyuri Pascu. La 3, un medic spunea că are atac de panică. La 5 a murit în urma unui infarct

Tolo.ro dezvăluie faptul că, în noaptea morții, Ioan Gyuri Pascu și fosta lui soție au chemat la ora trei o ambulanță. Diagnosticul inițial pus de medicul de pe salvare a fost acela de atac de panică. Peste mai puțin de două ore, a urmat un alt apel la 112. 

Au ajuns, de această dată, trei mașini: două de la SMURD și oambulanță de tip C, cu medic, de la Ambulanța București.

Însă Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

Informația, obținută inițial pe surse de jurnaliștii Mirela Neag și Cătălin Tolontan, a fost confirmată de directorul Serviciului de Ambulanță București, Alice Grasu.

”Da, în jurul orei 3, la 10 minute după apel, o ambulanță de consult a ajuns în casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era bună, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Soția tot spunea că domnul Pascu face atacuri de panică, astfel încît medicul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam”, a povestit aceasta, adăugând că diagnosticul pus inițial de către medic a fost „atac de panică”.

„La următorul apel la 112, cel de după ora 4, au ajuns două mașini de la SMURD și o ambulanță de tip C, cu medic de la noi. Nu sînt niciodată prea mulți oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit,pentru că cei de la SMRD i-au spus că se ocupă ei și ambulanța noastră a plecat”, a spus Alice Grasu.

Potrivit acesteia, la Serviciul de Ambulanță are loc o anchetă internă pentru a vedea dacă primul medic, care a ajuns la ora 3:00, a făcut tot ce putea să facă. Ambulanța avea dotările necesare pentru înalt diagnostic, a mai afirmat ea. 

Ulterior, Alice Grasu a spus la Antena 3, că că primul medic a trecut în fișă faptul că pacientul are insomnii, provocate de dureri articulare, face atacuri de panică și se tratează singur cu un medicament homeopat pentru reducerea anxietății și are diabet. Potrivit acestuia, la primul consult atât tensiunea cât și nivelul de saturare cu oxigen erau normale și că medicul nu i-a făcut EKG. În 2010, artistul făcuse un atac cerebral. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Profesionalismul medicilor scade pe masura ce salariile lor cresc. Ei sunt in aceasta tara printre cei privilegiati care nu trebuie sa faca nimic in plus la locul de munca pentru a primit salarii duble decat sa faca greva. Asta stiu cel mai bine sa faca. Asta face de fapt intregul sistem de stat. Ce conteaza ca medicul se plictiseste in garda (am cunoscuti credeti-ma) el primeste banii pentru garda - garda de weekend va fi peste 500 de RON, adica 1/4 din salariul mediu al unui angajat din Romania. Si pe cine intereseaza ce face el in garda, fiecare din pacienti este un caz la raportul de garda, care daca nu a supravietuit se cheama ca nu a avut zile. Trist, asta se intampla si in invatamant, asta se intampla si la interne, si zilnic nu aud decat "ne pleaca medicii"", "profesorii fac greva", "politia vrea lefuri mai mare". Atat , fara nimic in schimb, fara nici o responsabilitate asumata, ca doar suntem la stat si daca suntem la stat trebuie "sa stam" ca este cine sa lucreze pentru noi. exceptiile celor care isi fac treaba si la stat sutn, dar din pacate sunt din ce in ce mai putine.
    • Like 0
  • Sunt medic. Citesc cu tristete si dezamagire aceasta stire. Si cu revolta. Panica poate fi un simptom insotitor al infarctului. Pacientii cu diabet sunt cunoscuti ca pot face infarct fara angina (durerea cardiaca). Medicul de pe ambulanta, daca nu avea posibilitatea sa-i faca un ekg la domiciliu pentru a confirma sau infirma diagnosticul de infarct, trebuia sa-l duca la spital.
    Astept, ca si dumneavoastra, explicatia domnului/doamnei doctor care sper ca ne va lamuri...Sper ca i-a facut ekg si sper ca la acel moment nu erau semne de infarct. Sper.
    Citesc de asemenea, tot cu tristete, comentariile unora si altora despre medici - de pe diverse postari care au preluat aceasta stire. Observ cu surprindere cum suntem bagati cu totii, la gramada, in aceeasi oala si cum aceasta "vanatoare de vrajitoare" declansata nu inteleg de cine si in ce scop, incepe sa-si faca efectul. "Sa plece toti din tara!", batea cineva cu pumnul in masa. Poate ca exact asta ar trebui sa facem. Sa plecam cu totii in alt sistem medical, sistem ce sigur protejeaza atat pacientii cat si medicii.
    Multumesc.
    • Like 1
  • check icon
    Medicii sînt oameni și pot greși. Mie agitația asta în jurul ideii „medicii sînt de vină că a murit” mi se pare primitivă prin repetitivitate, doamnă Ion. Da, am avut și eu un infarct la 3.30 dimineața, am văzut-o pe cea cu coasa după colțul casei. Am scăpat, trăiesc... Care e rostul acestor agitații în jurul medicilor? Ce plan urmăriți? A, nu aveți niciun plan? apăi atunci nici talent de ziarist, pardon de vorbă dreaptă.
    • Like 0
    • @
      Orice om care greseste trebuie sa plateasca pentru asta. Sau nu vi se pare normal ? Iar primitiv este doar modul in care se face medicina in multe spitale din tara asta se pare. Pentru ca altfel nu imi pot explica cum intr-un spital din Romania ajunge un pacient sa primeasca sange dintr-o grupa sanguina incompatibila cu a lui. Si aici tot despre greseala omeneasca e vorba nu vi se pare ? Va rog doar o secunda sa va ganditi ca in locul acelui pacient caruia i s-a gresit grupa sanguina ar fi fost "cineva foarte drag" si care nu "ar fi scapat". Abia atunci o sa putem sa intelegem de ce atata agitatie in jurul medicilor........credeti-ma nu e degeaba.
      • Like 0
    • @ Sebi Cret
      check icon
      Ce vorbești, Sebi Cret? Iar discut cu unul expert în meseria lui. Dv., stimate domn, nu ați greșit niciodată? Și ați plătit pentru greșeală? În context, nici nu am luat apărarea doctorului și nici nu am insinuat că ar trebui sau nu să fie pedepsit, deoarece nu cunosc situația. Am spus doar că isteria asta în jurul unei erori medicale și acuzarea medicilor în bloc, fenomen foarte frecvent, denotă – iertați-mă – imbecilitate națională. Gyuri Pascu avea un dosar medical consistent, chiar dacă ar fi scăpat în acea seară probabil nu ar mai fi avut mult de trăit.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult