Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Viceprimarul Capitalei a comparat aplicațiile de taximetrie cu drogurile. Star Taxi și Clever Taxi: Nu putem fi de acord cu un regres tehnologic impus

Protest al taximetriștilor împotriva Uber

Majoritatea PSD din Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre potrivit căruia în București își vor putea desfășura activitatea doar firmele autorizate de taxi care au servicii de dispecerat autorizate de Primărie. Nerespectarea obligaţiilor se sancţionează cu amendă între 4.500 şi 5.000 de lei. 

Întrebat de consilierul USR Roxana Wring dacă după intrarea în vigoare a reglementărilor vor mai putea fi utilizate aplicații online de taximetrie precum Star Taxi și Clever Taxi, viceprimarul PSD al Primariei Capitalei, Aurelian Badulescu, a comparat folosirea loc cu consumul de droguri. „Puteți apela la ce serviciu doriți, întrebarea este dacă pot sau nu să mă droghez în continuare, este opțiunea dumneavoastră”, a spus Bădulescu, potrivit Hotnews.ro.

Star Taxi și Clever Taxi, aplicațiile online de taximetrie cu cel mai mare număr de utilizatori de pe piață, au reacționat marți spunând că decizia este un abuz care impune un regres tehnologic de 20 de ani. „Este ilegală această hotărâre. Vom contesta la Consiliul Concurenței”, au spus reprezentanții Star Taxi, citați de Startup Cafe

„Nu putem fi de acord cu acest regres tehnologic impus. Se propune involuția acestei piețe cu cel puțin 20 de ani. Pare că se dorește întoarcerea la chemarea unui taxi prin frecvență radio”, au afirmat și reprezentanții Clever Taxi pentru sursa citată.

În schimb reprezentanții Uber sunt de părere că, la o primă vedere, modificările nu afectează companiile de car sharing. „La o primă vedere, modificările aduse azi în Consiliul Primăriei nu afectează serviciile ca Uber. Analizăm și vom reveni cu puncte de vedere sau propuneri în perioada următoare, pentru a evita posibile interpretări abuzive. Vrem să fim partenerii Primăriei București”.

Gabriela Firea a fost cea care a propus instituirea dispeceratului obligatoriu. „Avem un proiect care va aduce îmbunătățiri regulamentului taximetriei. Este interzisă în totalitate refuzarea unei curse, sub sancțiuni drastice vor fi interzise solicitările de bonusuri. Șoferii sunt obligați să aibă o ținută decentă, comportament și limbaj adecvat, să nu dea muzica tare, să nu vorbeascăla telefon, să nu dea sms-uri, sa nu angajeze cu clientul discuții și subiecte sensibile despre politică, religie și sexualitate, care ar putea să contravină convingerilor clientului. Sunt alte elemente care vor duce la o securitate mai mare pentru clienți, clientul să poată plăti cu cardul. Toți taximetriștii vor trebui să aibă aplicații. Tot pentru siguranța clientului se instituie obligativitatea ca activitatea de taximetrie să se desfășoare exclusiv printr-un dispecerat autorizat. Resping toate acuzațiile făcute în ultima vreme și care merg către ideea că PMB vrea să obstrucționeze activitatea de taximetrie în București”, a spus primarul Capitalei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă mai stăm mult sub pesediști, ne papă dinozaurii. Se pare că ăștia au o mare problemă cu tehnologia. Fără tehnologie în justiție și în servicii! Următoarea directivă va fi înfrățirea cu Venezuela...
    • Like 1


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult