Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Viceprimarul Capitalei a comparat aplicațiile de taximetrie cu drogurile. Star Taxi și Clever Taxi: Nu putem fi de acord cu un regres tehnologic impus

Protest al taximetriștilor împotriva Uber

Majoritatea PSD din Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre potrivit căruia în București își vor putea desfășura activitatea doar firmele autorizate de taxi care au servicii de dispecerat autorizate de Primărie. Nerespectarea obligaţiilor se sancţionează cu amendă între 4.500 şi 5.000 de lei. 

Întrebat de consilierul USR Roxana Wring dacă după intrarea în vigoare a reglementărilor vor mai putea fi utilizate aplicații online de taximetrie precum Star Taxi și Clever Taxi, viceprimarul PSD al Primariei Capitalei, Aurelian Badulescu, a comparat folosirea loc cu consumul de droguri. „Puteți apela la ce serviciu doriți, întrebarea este dacă pot sau nu să mă droghez în continuare, este opțiunea dumneavoastră”, a spus Bădulescu, potrivit Hotnews.ro.

Star Taxi și Clever Taxi, aplicațiile online de taximetrie cu cel mai mare număr de utilizatori de pe piață, au reacționat marți spunând că decizia este un abuz care impune un regres tehnologic de 20 de ani. „Este ilegală această hotărâre. Vom contesta la Consiliul Concurenței”, au spus reprezentanții Star Taxi, citați de Startup Cafe

„Nu putem fi de acord cu acest regres tehnologic impus. Se propune involuția acestei piețe cu cel puțin 20 de ani. Pare că se dorește întoarcerea la chemarea unui taxi prin frecvență radio”, au afirmat și reprezentanții Clever Taxi pentru sursa citată.

În schimb reprezentanții Uber sunt de părere că, la o primă vedere, modificările nu afectează companiile de car sharing. „La o primă vedere, modificările aduse azi în Consiliul Primăriei nu afectează serviciile ca Uber. Analizăm și vom reveni cu puncte de vedere sau propuneri în perioada următoare, pentru a evita posibile interpretări abuzive. Vrem să fim partenerii Primăriei București”.

Gabriela Firea a fost cea care a propus instituirea dispeceratului obligatoriu. „Avem un proiect care va aduce îmbunătățiri regulamentului taximetriei. Este interzisă în totalitate refuzarea unei curse, sub sancțiuni drastice vor fi interzise solicitările de bonusuri. Șoferii sunt obligați să aibă o ținută decentă, comportament și limbaj adecvat, să nu dea muzica tare, să nu vorbeascăla telefon, să nu dea sms-uri, sa nu angajeze cu clientul discuții și subiecte sensibile despre politică, religie și sexualitate, care ar putea să contravină convingerilor clientului. Sunt alte elemente care vor duce la o securitate mai mare pentru clienți, clientul să poată plăti cu cardul. Toți taximetriștii vor trebui să aibă aplicații. Tot pentru siguranța clientului se instituie obligativitatea ca activitatea de taximetrie să se desfășoare exclusiv printr-un dispecerat autorizat. Resping toate acuzațiile făcute în ultima vreme și care merg către ideea că PMB vrea să obstrucționeze activitatea de taximetrie în București”, a spus primarul Capitalei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă mai stăm mult sub pesediști, ne papă dinozaurii. Se pare că ăștia au o mare problemă cu tehnologia. Fără tehnologie în justiție și în servicii! Următoarea directivă va fi înfrățirea cu Venezuela...
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult