Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Victor Rebengiuc: Văd că până la urmă s-au revigorat, sunt din nou puternici, s-au dus în America, se duc la Bruxelles, se întorc de acolo, nu rămân acolo

Victor Rebengiuc - Digi24

Actorul Victor Rebengiuc a făcut duminică seara, la Digi24, o scurtă radiografie a ultimelor luni, arătându-și dezaprobarea față de politica dusă de actuala putere.

„Este o evoluție inversă, devenim din ce în ce mai săraci, din ce în ce mai nepregătiți, din ce în ce cu mai puțină grijă față de copii și față de oameni în general, ca să ne menținem pozițiile principale în guvernarea țării, în Parlament și dacă putem, putem. Noi, ăștialalții, care suferim ce se poate, deocamdată nu avem nicio modalitate.

Am votat pentru europarlamentare, se părea că lucrurile s-au lămurit, că se vede cât de populară și necesară e politica dusă de actualii guvernanți, se părea că ei și-au dat seama de lucrul ăsta, că au luat-o prea prin porumbi, așa. Și văd că până la urmă s-au revigorat, sunt din nou puternici, s-au dus în America, se duc la Bruxelles, se întorc de acolo, nu rămân acolo. Asta e. (Vă resemnați?) Ce să facem altceva... Așteptăm alegeri, să vedem dacă în Parlament va trece moțiunea de cenzură, dacă trece moțiunea, cine vine la guvernare, cum face să vină, dacă nu trece, ce alte posibilități avem de a opri lucrurile din distrugere, din dezintegrare”, a punctat actorul Victor Rebengiuc.

Actorul a criticat guvernanții care îndatorează țara pe termen lung, pentru a mări salarii.

„S-a votat, oamenii au mers după promisiuni. Eu nu pot să cred în promisiuni care nu au acoperire. Nu pot să cred că mi se va mări leafa, pentru că spune cineva. Eu mă întreb de unde poți să mărești leafa? Avem posibilitatea să facem asta? Dacă nu, ce facem? Îndatorăm toată țara pe o durată de ani îngrozitor de lungă? Ne punem copiii amanet, așa?”, a subliniat actorul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan Dan Dan Dan check icon
    Acum 34 de ani stateam pe lazi o noapte si o zi pt tacamuri care nici cainii nu le manca acum. Acum calatorim la Strasbourg, SUA, Pamantul e prea mic. Ar fi bun un Marte, Neptun...ce bine ar da. Litoraul Romanesc era un Lux, acum 34 de ani, acum daca nu ajungi in Grecia, Croatia...mirosi a prost. Si cica in Romania oamenii o duc rau, ca ne indatoram sa platim pensii, ca scoala romaneasca nu mai e ok, etc. ca ne dezintegram.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult