Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Victor Rebengiuc: Văd că până la urmă s-au revigorat, sunt din nou puternici, s-au dus în America, se duc la Bruxelles, se întorc de acolo, nu rămân acolo

Victor Rebengiuc - Digi24

Actorul Victor Rebengiuc a făcut duminică seara, la Digi24, o scurtă radiografie a ultimelor luni, arătându-și dezaprobarea față de politica dusă de actuala putere.

„Este o evoluție inversă, devenim din ce în ce mai săraci, din ce în ce mai nepregătiți, din ce în ce cu mai puțină grijă față de copii și față de oameni în general, ca să ne menținem pozițiile principale în guvernarea țării, în Parlament și dacă putem, putem. Noi, ăștialalții, care suferim ce se poate, deocamdată nu avem nicio modalitate.

Am votat pentru europarlamentare, se părea că lucrurile s-au lămurit, că se vede cât de populară și necesară e politica dusă de actualii guvernanți, se părea că ei și-au dat seama de lucrul ăsta, că au luat-o prea prin porumbi, așa. Și văd că până la urmă s-au revigorat, sunt din nou puternici, s-au dus în America, se duc la Bruxelles, se întorc de acolo, nu rămân acolo. Asta e. (Vă resemnați?) Ce să facem altceva... Așteptăm alegeri, să vedem dacă în Parlament va trece moțiunea de cenzură, dacă trece moțiunea, cine vine la guvernare, cum face să vină, dacă nu trece, ce alte posibilități avem de a opri lucrurile din distrugere, din dezintegrare”, a punctat actorul Victor Rebengiuc.

Actorul a criticat guvernanții care îndatorează țara pe termen lung, pentru a mări salarii.

„S-a votat, oamenii au mers după promisiuni. Eu nu pot să cred în promisiuni care nu au acoperire. Nu pot să cred că mi se va mări leafa, pentru că spune cineva. Eu mă întreb de unde poți să mărești leafa? Avem posibilitatea să facem asta? Dacă nu, ce facem? Îndatorăm toată țara pe o durată de ani îngrozitor de lungă? Ne punem copiii amanet, așa?”, a subliniat actorul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan Dan Dan Dan check icon
    Acum 34 de ani stateam pe lazi o noapte si o zi pt tacamuri care nici cainii nu le manca acum. Acum calatorim la Strasbourg, SUA, Pamantul e prea mic. Ar fi bun un Marte, Neptun...ce bine ar da. Litoraul Romanesc era un Lux, acum 34 de ani, acum daca nu ajungi in Grecia, Croatia...mirosi a prost. Si cica in Romania oamenii o duc rau, ca ne indatoram sa platim pensii, ca scoala romaneasca nu mai e ok, etc. ca ne dezintegram.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult