Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Victor Rebengiuc: Văd că până la urmă s-au revigorat, sunt din nou puternici, s-au dus în America, se duc la Bruxelles, se întorc de acolo, nu rămân acolo

Victor Rebengiuc - Digi24

Actorul Victor Rebengiuc a făcut duminică seara, la Digi24, o scurtă radiografie a ultimelor luni, arătându-și dezaprobarea față de politica dusă de actuala putere.

„Este o evoluție inversă, devenim din ce în ce mai săraci, din ce în ce mai nepregătiți, din ce în ce cu mai puțină grijă față de copii și față de oameni în general, ca să ne menținem pozițiile principale în guvernarea țării, în Parlament și dacă putem, putem. Noi, ăștialalții, care suferim ce se poate, deocamdată nu avem nicio modalitate.

Am votat pentru europarlamentare, se părea că lucrurile s-au lămurit, că se vede cât de populară și necesară e politica dusă de actualii guvernanți, se părea că ei și-au dat seama de lucrul ăsta, că au luat-o prea prin porumbi, așa. Și văd că până la urmă s-au revigorat, sunt din nou puternici, s-au dus în America, se duc la Bruxelles, se întorc de acolo, nu rămân acolo. Asta e. (Vă resemnați?) Ce să facem altceva... Așteptăm alegeri, să vedem dacă în Parlament va trece moțiunea de cenzură, dacă trece moțiunea, cine vine la guvernare, cum face să vină, dacă nu trece, ce alte posibilități avem de a opri lucrurile din distrugere, din dezintegrare”, a punctat actorul Victor Rebengiuc.

Actorul a criticat guvernanții care îndatorează țara pe termen lung, pentru a mări salarii.

„S-a votat, oamenii au mers după promisiuni. Eu nu pot să cred în promisiuni care nu au acoperire. Nu pot să cred că mi se va mări leafa, pentru că spune cineva. Eu mă întreb de unde poți să mărești leafa? Avem posibilitatea să facem asta? Dacă nu, ce facem? Îndatorăm toată țara pe o durată de ani îngrozitor de lungă? Ne punem copiii amanet, așa?”, a subliniat actorul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan Dan Dan Dan check icon
    Acum 34 de ani stateam pe lazi o noapte si o zi pt tacamuri care nici cainii nu le manca acum. Acum calatorim la Strasbourg, SUA, Pamantul e prea mic. Ar fi bun un Marte, Neptun...ce bine ar da. Litoraul Romanesc era un Lux, acum 34 de ani, acum daca nu ajungi in Grecia, Croatia...mirosi a prost. Si cica in Romania oamenii o duc rau, ca ne indatoram sa platim pensii, ca scoala romaneasca nu mai e ok, etc. ca ne dezintegram.
    • Like 0


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult