Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Victor Rebengiuc: „Le-a crescut baronia. Mă irită când aud la televizor oameni din partid plângându-se că DNA a distrus familii. I-a arestat pentru că au furat”

Invitat marți seara la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, actorul Victor Rebengiuc a spus că este deranjat atunci când membri de partid se plâng la TV că DNA a distrus familii și clasa politică. 

„Mă irită când aud la televizor oameni din partid plângându-se că DNA a distrus familii, a luat copii, tați, mame, că a distrus clasa politică. I-a arestat pentru că au furat. Oamenii politici care fură trebuie să răspundă pentru ce au furat. Trebuie să răspundă pentru că au furat. Nu-i arestează nimeni pentru că sunt membri de familie”, a afirmat Victor Rebengiuc. „Sigur că dacă îl iei pe Cosma (Mircea Cosma, fostul șef al CJ Prahova), trebuie să-l iei și pe fiu, că ăla a împărțit banii”, a descris Victor Rebengiuc circuitul banilor în politică.

Actorul Victor Rebengiuc spune că politicienii români care „trăiesc mai bine decât regii” și care nu au cum să justifice averile ar trebui să răspundă pentru „pentru cât au furat”. 

„Sunt baroni, și-au schimbat sângele, au băgat albastru de metil și le-a crescut baronia”, descrie actorul clasa nou îmbogățiților de după Revoluție.

Actorul declara recent că-și dorește să știe cum și-a făcut Liviu Dragnea, șeful PSD, averea: „Vreau să știu și eu cum și-a făcut Dragnea moșia aia pe care o are în Alexandria, cum are el păduri cu vânat, lacuri cu pești”.

Emisiunea „În fața ta” moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu poate fi urmărită la Digi24 de luni până joi de la ora 22:30.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Hai nu mai spune, cum ramane cu dosarele intoarse si oamenii achitati din lipsa de probe? Cum ramane cu toate abuzurile DNA care au distrus oameni si familii? Voi chiar nu intelegeti ca sub paravanul anticoruptiei DNA face politie politica?
    • Like 0
    • @
      DNA face exact atata politie "politica" cat este necesara pentru starpirea "politicienilor" hoti. Cam asta este legatura dintre "politic" si DNA.
      Nu o mai dati dupa gard cu parsivenii din astea de gen "distrus oameni si familii", nu va crede niciun om cu mintea acasa.
      Abuzatii aia de care vorbesti dumneata sunt - in enorma lor majoritate - niste imbuibati din banul public, ce nu ar putea justifica sub nicio forma averile stranse - din micutul salariu de bugetar.
      Iar faptul ca exista oameni achitati - este foarte bine. Inseamna ca justitia lucreaza cat de cat in regula.
      • Like 1
    • @
      Tudor check icon
      Saracutii hoti, plang de mila lor.
      • Like 0
    • @
      Si face politica "de dreapta" , nota bene , nu orice politica ! Cu alte cuvinte angajatii la stat , platiti din bani publici , varsati de privati in cea mai mare masura , sunt "capitalisti domle ! De fapt ei vor doar sa-si perpetueze functia , punandu-se bine cu presedintele practic , motiv pt care fac pur si simplu servicii politice ! DNA-ul trebuie desfiintat sau pus sa functioneze pe CRITERII , nu sa fie o adunatura de basisti abjecti care se aduna acasa la un politician ca sa influenteze cumva rezultatul alegerilor !
      • Like 0
  • check icon
    Chapeau bas!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult