Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

VIDEO. Cum arată șantierul autostrăzii Râșnov - Cristian. Filmare cu drona, prezentată de Asociația Pro Infrastructura

autostrada Rasnov-Cristian - FB Pro Infrastructura

(Foto Facebook /Asociatia Pro Infrastructura)

O filmare cu drona prezentată de Asociația Pro Infrastructura arată progresul vizibil al lucrărilor pe șantierul Autostrăzii A3, tronsonul Râșnov-Cristian.

Tronsonul are o lungime de 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu două benzi pe sens. Constructorul este firma Alpenside. Există o autorizație de construire emisă pentru aproximativ 60% din lucrări, potrivit Pro Infrastructura. Lucrările au început pe 20 mai anul acesta, iar termenul de execuție este programat pentru 18 luni.

„Avansul este vizibil în doar trei săptămâni de muncă efectivă. Evident, avem blocaje birocratice plus relocări de utilități care trebuie rezolvate urgent. Însă startul este bun, unul care ne dă speranțe că vom circula pe acest mini-lot în decembrie 2020, dacă antreprenorul general va reuși să crească mobilizarea în timp util”, adaugă reprezentanții Pro Infrastructura pe pagina de Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult