Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

VIDEO. Peste ce dai când vrei să filmezi infrastructura. Un furt a fost filmat accidental cu drona pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești

drum expres - caruta

Foto captura YouTube

Mai multe persoane care sustrăgeau materiale de pe șantierul drumului expres Pitești – Craiova au fost surprinse în imaginile filmate de o dronă și postate pe contul de YouTube MND.

În timp ce unii dintre adulți încarcă materiale de pe marginea drumului într-o căruță trasă de doi cai, unul dintre copiii pare că observă drona și dă alarma. Toată lumea se urcă repede în căruță, iar unii dintre bărbați încearcă să își ascundă fețele. Drona îi urmărește timp de minute bune, până când atelajul dispare pe un drum mărginit de copaci. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat, citată de Ziarul de Craiova, că la Inspectoratul de Poliție Județean Olt nu există nicio plângere privind sustragerea unor bunuri din zona în care se efectuează lucrări de construcție a Drumului Expres Pitești-Craiova, în apropierea localității Bârza. „În urma unor imagini apărute în mediul online, polițiștii Postului de Poliție Bârza s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru identificarea celor care au săvârșit fapta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a declarat  Alexandra Dicu.

Într-un comentariu la filmare autorul acesteia spune că imaginile au ajuns la Poliție și la UMB (constructorul tronsonului).

Filmarea are aproape 13.000 de vizionări, în 8 ore.

Drumul expres Craiova-Pitești va avea 121 de kilometri și ar urma să fie terminat până la sfârșitul anului 2023.

Video, începând cu minutul 1,03:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Parerist check icon
    Aia e o familie de cetateni civilizati aflati la un picnic, in familia extinsa, cu copii si bunici, in natura. Ce vreti mai frumos de atat. Dupa cum vedeti cand pleaca nici nu lasa gunoi in urma lor ca altii ... railor!
    • Like 0
  • Nu faptul că șantierul este părăsit și nimeni nu lucrează cât vezi cu ... drona este știrea principală, ȘTIREA sub care se ascunde asta este aceea că niște amărâți au găsit de cuviință, în mod ilegal, să dea o folosință materialelor părăsite !
    • Like 1
    • @ Voicu Nicolae
      Nume check icon
      Faptul ca nu se lucreaze pe santierele patriei, ma rog la cele mai multe dintre ele, nu mai este o stire de vreo 30 de ani... Cate click-uri s-ar fi dat pe aceasta stire, vreo 2-3. Dar este prima data cand prindem in direct un furt cu drona, stire de stire...
      Intrebarea mea este daca acesta "proba" este acceptata in instanta in cazul in care o sa ii prinda? Mai ales ca nu au cerut permisiunea?!
      • Like 0
  • Nume check icon
    Colosal...filmari cu drone din sec XXI care prind furturi cu caruta ca in Evul Mediu. Ce ziceti, o sa ii prinda? Digitalizarea o sa bata "analog-izarea"?!
    • Like 2
    • @ Nume
      Parerist check icon
      Da, cazul a fost preluat de Robocop si cu partenerul lui, R2D2.
      • Like 0
  • "... Mai multe persoane care SUSTRĂGEAU materiale..."

    Chiar sunt necesare manusile pentru a nu supara pe dracu' stie cine ?
    Nu SUSTRĂGEAU materiale, FURAU. Lasati naibii fandoselile astea lingvistice.
    • Like 3
    • @ Mihai Tanase
      De zeci de ani se tolerează furturile (comise mai ales de cunoscuta etnie) și nu se iau măsuri radicale !. Trebuie să apelăm la cadre militare din Singapore (urmașe de-ale lui Lee Kuan Yew) ? În loc să fie ”ajutați” să se igienizeze, să se educe și să muncească, politicienii noștri i-au mituit (mai ales în anii electorali) și au contribuit la perpetuarea năravului ! Dar ”sigur”, acum, pe baza proiectului ”România educată” problema se va rezolva... după ce scăpăm de ”preș-ul” educator” !
      • Like 1
  • Asta e Shelly type!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult