Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

VIDEO. Peste ce dai când vrei să filmezi infrastructura. Un furt a fost filmat accidental cu drona pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești

drum expres - caruta

Foto captura YouTube

Mai multe persoane care sustrăgeau materiale de pe șantierul drumului expres Pitești – Craiova au fost surprinse în imaginile filmate de o dronă și postate pe contul de YouTube MND.

În timp ce unii dintre adulți încarcă materiale de pe marginea drumului într-o căruță trasă de doi cai, unul dintre copiii pare că observă drona și dă alarma. Toată lumea se urcă repede în căruță, iar unii dintre bărbați încearcă să își ascundă fețele. Drona îi urmărește timp de minute bune, până când atelajul dispare pe un drum mărginit de copaci. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat, citată de Ziarul de Craiova, că la Inspectoratul de Poliție Județean Olt nu există nicio plângere privind sustragerea unor bunuri din zona în care se efectuează lucrări de construcție a Drumului Expres Pitești-Craiova, în apropierea localității Bârza. „În urma unor imagini apărute în mediul online, polițiștii Postului de Poliție Bârza s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru identificarea celor care au săvârșit fapta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a declarat  Alexandra Dicu.

Într-un comentariu la filmare autorul acesteia spune că imaginile au ajuns la Poliție și la UMB (constructorul tronsonului).

Filmarea are aproape 13.000 de vizionări, în 8 ore.

Drumul expres Craiova-Pitești va avea 121 de kilometri și ar urma să fie terminat până la sfârșitul anului 2023.

Video, începând cu minutul 1,03:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parerist check icon
  Aia e o familie de cetateni civilizati aflati la un picnic, in familia extinsa, cu copii si bunici, in natura. Ce vreti mai frumos de atat. Dupa cum vedeti cand pleaca nici nu lasa gunoi in urma lor ca altii ... railor!
  • Like 0
 • Nu faptul că șantierul este părăsit și nimeni nu lucrează cât vezi cu ... drona este știrea principală, ȘTIREA sub care se ascunde asta este aceea că niște amărâți au găsit de cuviință, în mod ilegal, să dea o folosință materialelor părăsite !
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Nume check icon
   Faptul ca nu se lucreaze pe santierele patriei, ma rog la cele mai multe dintre ele, nu mai este o stire de vreo 30 de ani... Cate click-uri s-ar fi dat pe aceasta stire, vreo 2-3. Dar este prima data cand prindem in direct un furt cu drona, stire de stire...
   Intrebarea mea este daca acesta "proba" este acceptata in instanta in cazul in care o sa ii prinda? Mai ales ca nu au cerut permisiunea?!
   • Like 0
 • Nume check icon
  Colosal...filmari cu drone din sec XXI care prind furturi cu caruta ca in Evul Mediu. Ce ziceti, o sa ii prinda? Digitalizarea o sa bata "analog-izarea"?!
  • Like 2
  • @ Nume
   Parerist check icon
   Da, cazul a fost preluat de Robocop si cu partenerul lui, R2D2.
   • Like 0
 • "... Mai multe persoane care SUSTRĂGEAU materiale..."

  Chiar sunt necesare manusile pentru a nu supara pe dracu' stie cine ?
  Nu SUSTRĂGEAU materiale, FURAU. Lasati naibii fandoselile astea lingvistice.
  • Like 3
  • @ Mihai Tanase
   De zeci de ani se tolerează furturile (comise mai ales de cunoscuta etnie) și nu se iau măsuri radicale !. Trebuie să apelăm la cadre militare din Singapore (urmașe de-ale lui Lee Kuan Yew) ? În loc să fie ”ajutați” să se igienizeze, să se educe și să muncească, politicienii noștri i-au mituit (mai ales în anii electorali) și au contribuit la perpetuarea năravului ! Dar ”sigur”, acum, pe baza proiectului ”România educată” problema se va rezolva... după ce scăpăm de ”preș-ul” educator” !
   • Like 1
 • Asta e Shelly type!
  • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult