Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

VIDEO. Trecutul ne face cu mâna: tractoare alegorice, copii de grădiniță și elevi defilează prin fața premierului Viorica Dăncilă, la Pitești, la „Simfonia lalelelor”

Simfonia lalelelor

Foto: Facebook Primăria Pitești

La Pitești a avut loc vineri „Simfonia lalelor”. Preșcolari în mantii tricolore, elevi de școală sau de liceu și profesori au defilat la parada florilor sub privirile premierului Viorica Dăncilă, a ministrului de Interne, Carmen Dan și a ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Parada a început cu trei care alegorice, după care au urmat copiii de la școlile, grădinițele și liceele din oraș. 

Foto: Ziarul Argeșul

Pentru că era la Simfonia lalelelor, Dăncilă nu i-a răspuns lui Iohannis

Organizată pentru prima dată în anul 1978, „Simfonia lalelor” a reușit să ofere în 2018, prin prezența reprezentanților Guvernului, o imagine perfectă a anilor '70-'80. “Simfonia lalelelor e un eveniment care a devenit deja tradiţie. De peste patru decenii, imaginea Piteştiului a fost asimilată acestei sărbători a primăverii şi a florilor. Simfonia lalelelor este un simbol pentru comunitatea dumneavoastră şi vreau să mulţumesc tuturor acelora care de-a lungul timpului au contribuit la organizarea acestui eveniment”, a spus Viorica Dăncilă, care a adăugat că evenimentul  “creează plusvaloare, promovează coeziunea şi contribuie la promovarea naţională şi internaţională, a locurilor, tradiţiilor şi oamenilor de valoare”.

“Simfonia lalelelor mângâie sufletul şi bucură privirea oricui. Să creezi un astfel de eveniment, să iubeşti florile, înseamnă să fii un om frumos. Un asemenea eveniment sub semnul Centenarului are o semnificaţie aparte pentru că acum, mai mult ca oricând trebuie să păstrăm tradiţiile şi să preţuim valorile autentice”, a spus și Carmen Dan.

Pentru că era la Simfonia lalelor, Viorica Dăncilă nu i-a răspuns la telefon președintelui Klaus Iohannis, care a sunat-o în legătură cu subiectul mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. ”Da, iniţial nu am răspuns. Eram la Simfonia Lalelelor, nu am văzut apelul, apoi am sunat şi am discutat cu dumnealui”, a declarat Dăncilă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Rușine pitești, rușine românia ca accepți la 29 de ani de la alungarea comunismului, nu și a comuniștilor, asemenea mascarade, " tradiționale " pe aceste meleaguri. Se demonstrează clar că suntem un popor de slugi, hoți, gata să ne " vindem " copiii asa cum ne-am vândut țara. Acest popor nu are nimic sfânt.
    • Like 0
  • check icon
    Doamne, dar pe ăștia nu-i trăznești o dată?
    • Like 0
  • IM check icon
    Ce imagini sinistre! Nu numai pentru că aduc aminte de "sărbătoririle" și "sărbătorile" dinainte de 1989, dar mai ales pentru că sunt pline de prost-gust, de jale, de tristețe și goale de sens.
    Jalnic!!! Copiii mergând cu capul în jos, complet dezinteresați și plictisiți de ceea ce e în jur, educatorii sau profesorii, dimpotrivă, privind curioși către grupul oficialilor, făcându-le chiar cu mâna uneori, oficialii ei înșiși cam blazați gândindu-se probabil la ospățul ce avea să urmeze, vocea aceea gâtuită de emoție care le povestea alegoriile și ... ar mai fi multe de spus, dar chiar nu merită.
    Penibil, jalnic, rușinos, trist. Complet "paralel" cu ceea ce ar fi normal să însemne o sărbătoare a florilor. Carul alegoric cu cele 4-5 lalele uriașe înfipte într-un pahar de înghețată era sinistru. Văzând așa ceva te cuprinde furia, jalea, sila, uimirea - toate in același timp - și-ți vine să fugi.
    Vă semnalez o greșeală în primul paragraf al textului: "... elevi au defilat ... sub privirile prim-ministrului..., a ministrului de interne ... și a ...". Corect: ...sub privirile prim-ministrului, ale ministrului de interne și ale ... . Poate corectați. Altfel riscați să vă înscrieți în nota caracteristică celor care au prilejuit această "simfonie cacofonică".
    • Like 2
  • Există şi in SUA manifestări de genul ăsta cu care alegorice şi nu sunt un lucru rău dar depinde şi de cine le organizează şi cu ce ocazie..Ideea nu e rea dar la noi pute a propagandă de partid .
    • Like 1
  • Mihai check icon
    Simfonia Lalelelor? Pai sinunde rau lalelele? N-ar fi trebuit sa fie toata lumea cu lalele in maini? Lalelele peste tot... lalelele... ☺
    • Like 0
    • @ Mihai
      Și nu numai cu lalele în mâini, dar pe fundalul sonor îl preferam pe Luigi Ionescu cu al lui "!Lalele,lalele,frumoasele mele..."dar trecând și peste asta,toată tarasenia este de-a dreptul lamentabilă, cu acele tractoare aduse de pe ogoarele patriei,etc etc.totul de un prost gust indiscutabil.
      • Like 1
  • Ce ţi-e şi cu nostalgia actualilor politicieni faţă de realizărilii iepocii de aur!
    • Like 1
  • GabiC check icon
    Au reinviat ilegalistii de alta data! Spun "ilegalisti" pentru ca au comisl o ilegalitate vedeti legea pentru protectia minorului! Oricum nu va depune nimeni plangere (ca sa existe plangere trebuie.sa fii "parte"- parca. Si chiar daca cine ar ancheta si sanctiona - legal- abuzul?
    Pe de alta parte- madamei ministru al mediului ar trebui sa i se dedice un car alegoric cu gunoaiele de la groapa de gunoi din Chitila- unde oamenii - din 3 cartiere- mai au un pic si se asfixiaza sub greutatea miasmelor pestilentiale ce se ridica in aer (si le intra pe ferestre).
    Daaaar, asta-i alta poveste...
    • Like 1
  • Asa o fi functionand comunicatiile inter-instutionale, pe baza de mobil, eventual pe grupuri WathsApp ?!? Atunci de ce mai platim STS-ul, sa le creeze grupuri oamenilor de stat ?
    • Like 1
    • @ Voicu Nicolae
      Ca sa ajunga banii unde trebuie ;)
      • Like 0
  • Moka check icon
    nu se multumesc doar cu votul dat de oameni.
    Acum le iau si copiii...
    • Like 1
    • @ Moka

      Este o activitate frumoasa pentru copii care se bucura si realizeaza diverse materiale pentru aceasta sarbatoare.
      • Like 0
    • @ Cristian Tanase
      Moka check icon
      Ba chiar sunt folositi intr-un mod jalnc de niste oameni care nu dau 2 bani pe ei. Sub pretextul ca-i invata sa manufactureze mici lucruri, se ascund in spatele lor niste oameni fara scrupule. Iar copiii sunt inocenti si nu inteleg. Dar parintii lor ar trebui sa inteleaga. Mai ales acei parinti care au fost folositi la fel cand erau si ei copii.
      • Like 3
    • @ Cristian Tanase
      tu te-ai uitat la filmare? ti s-au parut copii de acolo ca ar fi bucurosi?
      • Like 1
    • @ Cristian Tanase
      Și sa fie maimuțele unor adevărate maimuțe, este tot o activitate " frumoasă "!
      • Like 1
    • @ Cristian Tanase
      Mă mir de elevii de liceu că au acceptat asemenea înjosire!!! Altfel au foarte mult tupeu, chiar obrăznicie, față de cererile scolii. Și părinții la fel. E uimitor cum pot fi dresați, manipulați, constrânși !
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult