Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Viorica Dăncilă: Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare

Viorica Dăncilă - vot - Foto Facebook/Viorica Vasilica Dăncilă

Foto Facebook/Viorica Vasilica Dăncilă

Viorica Dăncilă, care a pierdut alegerile prezidențiale, cu un scor de 33,5% conform exit-poll-ului IRES, a declarat că PSD a recâștigat azi încrederea cetățenilor care au votat partidul în 2016. 

„Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi de la parlamentarele din 2016 și care ne-au permis să intrăm la guvernare.

Am toată convingerea că numărul de voturi de azi ne ajută, ne obligă și vom face tot ce este posibil să câștigăm alegerile locale și parlamentare. Vom face numărătoare paralelă, pentru că atunci vom ști cu adevărat rezultatul votului de azi”, a spus Dăncilă duminică seara, după închiderea urnelor de vot.

Klaus Iohannis a obținut 66,5 la sută din voturi, iar Viorica Dăncilă - 33,5 la sută, conform unui sondat IRES, realizat pentru Digi24. Rezultatul, valabil pentru ora 20.00, a luat în calcul și votul din diaspora.

Cu câteva de minute înainte de închiderea urnelor votaseră 10 milioane de alegători. 

Citiți și:

Cristian Tudor Popescu: Cine are stăpân - nu e român!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sigur nu s-a exprimat cu 'voturile care le-am pierdut'?!
  • Like 1
 • check icon
  Bravo, fată, ține-o tot așa!
  He-he.
  • Like 3
 • Ca PSD va face tot ce este posibil să câștige alegerile locale și parlamentare, e clar, numai ca matale ai sa urmaresti asta la televizorul din bucatarie.
  Bucataria aia unde esti chef.
  • Like 2


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult