Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Viorica Dăncilă: Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare

Viorica Dăncilă - vot - Foto Facebook/Viorica Vasilica Dăncilă

Foto Facebook/Viorica Vasilica Dăncilă

Viorica Dăncilă, care a pierdut alegerile prezidențiale, cu un scor de 33,5% conform exit-poll-ului IRES, a declarat că PSD a recâștigat azi încrederea cetățenilor care au votat partidul în 2016. 

„Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi de la parlamentarele din 2016 și care ne-au permis să intrăm la guvernare.

Am toată convingerea că numărul de voturi de azi ne ajută, ne obligă și vom face tot ce este posibil să câștigăm alegerile locale și parlamentare. Vom face numărătoare paralelă, pentru că atunci vom ști cu adevărat rezultatul votului de azi”, a spus Dăncilă duminică seara, după închiderea urnelor de vot.

Klaus Iohannis a obținut 66,5 la sută din voturi, iar Viorica Dăncilă - 33,5 la sută, conform unui sondat IRES, realizat pentru Digi24. Rezultatul, valabil pentru ora 20.00, a luat în calcul și votul din diaspora.

Cu câteva de minute înainte de închiderea urnelor votaseră 10 milioane de alegători. 

Citiți și:

Cristian Tudor Popescu: Cine are stăpân - nu e român!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sigur nu s-a exprimat cu 'voturile care le-am pierdut'?!
  • Like 1
 • check icon
  Bravo, fată, ține-o tot așa!
  He-he.
  • Like 3
 • Ca PSD va face tot ce este posibil să câștige alegerile locale și parlamentare, e clar, numai ca matale ai sa urmaresti asta la televizorul din bucatarie.
  Bucataria aia unde esti chef.
  • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult