Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Viorica Dăncilă: Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare

Viorica Dăncilă - vot - Foto Facebook/Viorica Vasilica Dăncilă

Foto Facebook/Viorica Vasilica Dăncilă

Viorica Dăncilă, care a pierdut alegerile prezidențiale, cu un scor de 33,5% conform exit-poll-ului IRES, a declarat că PSD a recâștigat azi încrederea cetățenilor care au votat partidul în 2016. 

„Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi de la parlamentarele din 2016 și care ne-au permis să intrăm la guvernare.

Am toată convingerea că numărul de voturi de azi ne ajută, ne obligă și vom face tot ce este posibil să câștigăm alegerile locale și parlamentare. Vom face numărătoare paralelă, pentru că atunci vom ști cu adevărat rezultatul votului de azi”, a spus Dăncilă duminică seara, după închiderea urnelor de vot.

Klaus Iohannis a obținut 66,5 la sută din voturi, iar Viorica Dăncilă - 33,5 la sută, conform unui sondat IRES, realizat pentru Digi24. Rezultatul, valabil pentru ora 20.00, a luat în calcul și votul din diaspora.

Cu câteva de minute înainte de închiderea urnelor votaseră 10 milioane de alegători. 

Citiți și:

Cristian Tudor Popescu: Cine are stăpân - nu e român!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sigur nu s-a exprimat cu 'voturile care le-am pierdut'?!
  • Like 1
 • check icon
  Bravo, fată, ține-o tot așa!
  He-he.
  • Like 3
 • Ca PSD va face tot ce este posibil să câștige alegerile locale și parlamentare, e clar, numai ca matale ai sa urmaresti asta la televizorul din bucatarie.
  Bucataria aia unde esti chef.
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult