Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Viorica Dăncilă: Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare

Viorica Dăncilă - vot - Foto Facebook/Viorica Vasilica Dăncilă

Foto Facebook/Viorica Vasilica Dăncilă

Viorica Dăncilă, care a pierdut alegerile prezidențiale, cu un scor de 33,5% conform exit-poll-ului IRES, a declarat că PSD a recâștigat azi încrederea cetățenilor care au votat partidul în 2016. 

„Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi de la parlamentarele din 2016 și care ne-au permis să intrăm la guvernare.

Am toată convingerea că numărul de voturi de azi ne ajută, ne obligă și vom face tot ce este posibil să câștigăm alegerile locale și parlamentare. Vom face numărătoare paralelă, pentru că atunci vom ști cu adevărat rezultatul votului de azi”, a spus Dăncilă duminică seara, după închiderea urnelor de vot.

Klaus Iohannis a obținut 66,5 la sută din voturi, iar Viorica Dăncilă - 33,5 la sută, conform unui sondat IRES, realizat pentru Digi24. Rezultatul, valabil pentru ora 20.00, a luat în calcul și votul din diaspora.

Cu câteva de minute înainte de închiderea urnelor votaseră 10 milioane de alegători. 

Citiți și:

Cristian Tudor Popescu: Cine are stăpân - nu e român!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sigur nu s-a exprimat cu 'voturile care le-am pierdut'?!
  • Like 1
 • check icon
  Bravo, fată, ține-o tot așa!
  He-he.
  • Like 3
 • Ca PSD va face tot ce este posibil să câștige alegerile locale și parlamentare, e clar, numai ca matale ai sa urmaresti asta la televizorul din bucatarie.
  Bucataria aia unde esti chef.
  • Like 2


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult