Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Viorica Dăncilă: Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. Am considerat că trebuie să mergem pe calea normală

Dragnea și Dăncilă

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Premierul Viorica Dăncilă spune, într-un interviu pentru Adevărul, că refuză categoric ideea restructurării Guvernului, în ciuda insistenţelor liderului PSD Liviu Dragnea. Premierul pledează în continuare pentru remaniere.

„Discut cu domnul Dragnea, ne consultăm, e preşedintele partidului, e normal să avem discuţii pe fiecare proiect. Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. (De ce?) Pentru că eu am considerat că trebuie să mergem pe calea normală. Am pornit de la două aspecte: nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem acelaşi Guvern. Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o situaţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum”, a spus premierul Dăncilă.

Întrebată dacă e posibil să se răzgândească pe subiectul restructurării Guvernului, Dăncilă a răspuns că „puțin probabil”.

„În CEX, mai mulţi colegi au vrut restructurare, inclusiv domnul Dragnea. Au insistat mai mulţi colegi pentru restructurare, dar asta arată că există democraţie în partid. Fiecare îşi spune punctul de vedere. Eu am avut propria mea opinie şi aceasta a fost să nu trecem Guvernul prin votul Parlamentului”, a mai spus Viorica Dăncilă.

„Nu cred că acum e momentul să facem restructurare în Guvern”, a adăugat Dăncilă.

„Azi am trimis către preşedinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru că eu consider că oportunitatea numirii unui nou ministru aparţine premierului. Preşedintele trebuie să se exprime dacă există probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – dacă are sau nu ţinută. Există decizia CCR din decembrie, care i-a dat dreptul preşedintelui să refuze un ministru pe motiv de oportunitate. De aceea am trimis azi solicitarea către preşedinte”, a mai spus premierul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Viorica Dăncilă nu are păreri. Viorica Dăncilă nu ia hotărâri. Viorica Dăncilă nu poate fi de acord sau în dezacord cu ceva. Vorica Dăncilă nu discută cu Dragnea, ea notează ce spune Dragnea. Viorica Dăncilă este doar o maşină cu aspect uman care execută acţuni repetitive de semnat şi ştampilat.

    "Refuzul" Veoricăi de a restructura guvernul mi se pare a fi o inginerie de imagine marca Daddy.
    • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult