Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Viorica Dăncilă: Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. Am considerat că trebuie să mergem pe calea normală

Dragnea și Dăncilă

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Premierul Viorica Dăncilă spune, într-un interviu pentru Adevărul, că refuză categoric ideea restructurării Guvernului, în ciuda insistenţelor liderului PSD Liviu Dragnea. Premierul pledează în continuare pentru remaniere.

„Discut cu domnul Dragnea, ne consultăm, e preşedintele partidului, e normal să avem discuţii pe fiecare proiect. Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. (De ce?) Pentru că eu am considerat că trebuie să mergem pe calea normală. Am pornit de la două aspecte: nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem acelaşi Guvern. Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o situaţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum”, a spus premierul Dăncilă.

Întrebată dacă e posibil să se răzgândească pe subiectul restructurării Guvernului, Dăncilă a răspuns că „puțin probabil”.

„În CEX, mai mulţi colegi au vrut restructurare, inclusiv domnul Dragnea. Au insistat mai mulţi colegi pentru restructurare, dar asta arată că există democraţie în partid. Fiecare îşi spune punctul de vedere. Eu am avut propria mea opinie şi aceasta a fost să nu trecem Guvernul prin votul Parlamentului”, a mai spus Viorica Dăncilă.

„Nu cred că acum e momentul să facem restructurare în Guvern”, a adăugat Dăncilă.

„Azi am trimis către preşedinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru că eu consider că oportunitatea numirii unui nou ministru aparţine premierului. Preşedintele trebuie să se exprime dacă există probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – dacă are sau nu ţinută. Există decizia CCR din decembrie, care i-a dat dreptul preşedintelui să refuze un ministru pe motiv de oportunitate. De aceea am trimis azi solicitarea către preşedinte”, a mai spus premierul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Viorica Dăncilă nu are păreri. Viorica Dăncilă nu ia hotărâri. Viorica Dăncilă nu poate fi de acord sau în dezacord cu ceva. Vorica Dăncilă nu discută cu Dragnea, ea notează ce spune Dragnea. Viorica Dăncilă este doar o maşină cu aspect uman care execută acţuni repetitive de semnat şi ştampilat.

    "Refuzul" Veoricăi de a restructura guvernul mi se pare a fi o inginerie de imagine marca Daddy.
    • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult