Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Viorica Dăncilă, huiduită în fața Spitalului Judeţean din Târgu Mureş de manifestanți care au așteptat-o cu lumânări şi coroane funerare. UPDATE

protest anti-PSD la Targu Mures - coroana funerara

(Foto captura)

Câteva zeci de persoane au aşteptat-o joi după-amiază pe Viorica Dăncilă la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, oamenii aducând cu ei pancarte anti-PSD, dar şi lumânări şi coroane funerare, scrie News.ro.

„Veorico, cartea-i grea, faci «pulseuri» de la ea”, „Veorico, degeaba ai venit, transplantul de inteligență încă nu s-a inventat”, „Viorico, Mureşul nu te vrea", „#nimic", „PSD=cancerul sistemului de sănătate", "Unde sunt spitalele regionale promise?" , "Mulţumim pentru nimic" au fost câteva dintre mesajele de pe pancartele purtate de oameni.

Viorica Dăncilă: Este inadmisibil

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a reacționat joi seară, spunând că este cel mai jignit prim ministru al României și că acest lucru nu este ușor. „Am fost azi la spital (la Târgu Mureş, n.r.) şi mă uitam cu câtă înverşunare, scandal şi câte lucruri urâte au putut să spună. Au venit cu coroane, este inadmisibil! Şi fac acest lucru pentru că nu au argumente, nu au cu ce să vină în faţa dumneavoastră. Nu pot să spună: am venit în faţa oamenilor cu acest proiect de ţară. Nu au un proiect de ţară. Singurul lor proiect de ţară este bazat pe ură, dezbinare, pe jigniri. Şi spun acest lucru pentru că-l cunosc foarte bine.

Cred că nu a fost prim-ministru al României care să fie mai jignit, mai controversat, un prim-ministru care efectiv pentru ei cred că îşi doreau ca în fiecare zi să plec acasă. Şi să ştiţi că nu a fost uşor. De multe ori am stat şi m-am gândit: oare e normal ceea ce se întâmplă? Dar, vă rog să mă credeţi, niciodată nu m-am gândit să fac un pas înapoi, pentru că m-am gândit că în spatele meu sunt milioanele de cetăţeni români care aşteaptă altceva de la Guvernul României, sunt miile de primari care aşteaptă să-şi pună în aplicare programul local pentru comunităţile lor, sunt miile de oameni care au nevoie de speranţă pentru această ţară. Sunteţi dumneavoastră, care aţi crezut în noi şi nu avem voie să vă dezamăgim”, a susţinut Viorica Dăncilă.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe efective de jandarmi. Reprezentanţi ai Jandarmeriei au solicitat protestarilor să părăsească zona, invocând "caracterul ilegal" al acestei manifestări.

Premierul Dăncilă a fost însoțită de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care la finalul vizitei de lucru în spital a venit și a stat de vorbă cu câțiva dintre manifestanți. 

„Chemați-o pe dna Dăncilă aici, nu cu dvs am treabă” , i-a spus una dintre participantele la protest.

„Ce o să se întâmple după vizita dvs? Spitalul de ortopedie nu are artroscop. Sunt multe probleme”, a ținut să îi spună altcineva. 

„Spitalul regional promis, unde este?” „Le-ați mărit salariile și încă se iau șpăgi în spitale, dna ministru”, i-a spus ministrului Pintea o altă persoană de la protest.

„Știu, și tocmai asta vreau. Să nu se mai ia”, a replicat ministrul.

„Doamna ministru, să-i spuneți lui Dragnea să ne lase”, i-a transmis un bărbat cu o pancartă.

„Eu îmi cer scuze pentru toți cei care 30 de ani nu au făcut nimic”, a spus Pintea.

„Aveți încredere în dna Dăncilă? În dl Dragnea aveți încredere?” Să vină la Târgu Mureș că-l așteptăm”, i-a spus altcineva.

„Hai că o așteptăm pe Dăncilă”, a strigat o voce, în timp ce ministrul Pintea se îndepărta de grupul de protestatari. „Au băgat-o în mașină între timp?” „Nu vine, aia nu vine”, a venit imediat răspunsul. 

În momentul în care premierul a ieșit din clădirea spitalului, mulțimea adunată a început să huiduie și să strige: „Rușine!”, „Respiri aerul degeaba!”, „PSD, ciuma roșie”. Viorica Dăncilă a urcat imediat în limuzină, iar coloana oficială s-a pus în mișcare în huiduielile manifestanților. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este foarte bine. Trebuie să vadă ce "valoare" au =0, cât sunt de "iubiți"=0. Asta este realitatea. Ei au ajuns aici prin comportamentul sfidător, prin samavolniciile săvârșite, prin susținerea borfașilor, incompetenților, analfabeților in funcții de conducere. Au mărit salariile cadrelor medicale, dar mizeria morală în primul rând nu au starpit-o. Au mărit pensiile speciale nemeritate, restul mai vedem noi. In concluzie nimic. Doar rău pe toate planurile. Nu merită altceva decât huiduieli și șuturi.
  • Like 0
 • Cu ce au venit fa?! Cu coroane? Dar ce ai fi vrut? sa vina cu coarne ca esti tu vita draguta?!
  • Like 0
 • Foarte frumos din partea REPUBLICA.ro ca a publicat acest articol. Am fost acolo ! si a fost frumos, pot sa spun asa.

  Este adevaratul spirit politic si indemn pe toti sa participe la aceste manifestatii pentru iti da voce si incredere in ceea ce faci, si pana la urma influenteaza in bine sistemul politic din Romania.
  • Like 1
  • @ Liviu Dan Baltatu
   Ada check icon
   Bravo !
   Daca stam si dormim in papuci clasa politica va crede ca suntem de acord cu tot ce fac ei. Cum era daca oamenii se trezeau de mult ?
   • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult