Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Viorica Dăncilă vorbește despre Laura Codruța Kovesi și comite o nouă gafă: Există prezumția de vinovăție

Viorica Dancila - PSD - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a comis vineri, la Reșița, o nouă gafă și a spus, vorbind despre Laura Codruța Kovesi, că există prezumția de vinovăție. Totodată, ea a confundat „să acceadă” cu „să acceseze”, scrie Mediafax.

„Nu o cunosc, o respect dar nu o cunosc, nu am nicio problemă personală, este un principiu pe care îl cerem și trebuie să îl cerem tuturor. Atâta timp cât are atâtea acuzații pe care trebuie să le explice, am considerat că este bine întâi să își clarifice situația în România și pe urmă să acceseze ... să acceadă la această funcție. Îmi mențin punctul de vedere. Nu știu ce va face doamna Laura Codruța Kovesi în viitor, dar eu cred că atunci când cerem unui cetățean să aducă lămuriri în legătură cu anumite acuzații, acest principiu trebuie să se aplice tuturor. (...) Am vorbit despre un prejudiciu de imagine.

Există prezumția de vinovăție, nu vreau să înțeleagă că o acuz de ceva pe doamna Kovesi, că vreau să mă implic în justiție. Cred că justiția trebuie să fie independentă, dar dacă se adeverește una din acuzații, atunci imaginea României va avea de suferit”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, pentru Europa Liberă, că imaginea României ar putea avea de suferit dacă acuzațiile care i se aduc lui Kovesi se vor dovedi adevărate. Drept răspuns, fosta șefă a DNA a declarat că nu comentează afirmațiile premierului, dar că  că acuzațiile care au fost aduse asupra ei sunt lămurite, existând decizii definitive ale ÎCCJ în acest sens.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Veorica este o gospodina de bun simt, la bucatarie (probabil). Ca prim ministru sau orice altceva care priveste tara, este o catastrofa. Dar, majoritatea este o catastrofa inculta si ticalosita, asa ca....Veo poate sa para chiar si 'buna' in context.
  • Like 0
 • Gafa , gafa dar adevarat . In Romania esti prezumtiv vinovat si trebuie sa iti dovedești nevinovăția chiar fără să știi de ce esti acuzat.
  • Like 2
  • @ Stan Toma
   În România lor, și în capul lor! LCK nu reprezinta România decât dacă dorește, nu a fost recomandata sau pro. O ață de ramele din guvern, chiar mai mult. În momentul de fata, a devenit o mica profesoara la băieții harnici care se ascund în spatele imunitatiilor, dar saracuta vine cu putere și legi clare, cu anchete ce depășesc limitele impuse de trilobitii care ne stau în spinare.
   • Like 0
  • @ Cantemir Hritcu-mesenschi
   Nu te inteleg .
   • Like 0


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult