Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Viorica Dăncilă vorbește despre Laura Codruța Kovesi și comite o nouă gafă: Există prezumția de vinovăție

Viorica Dancila - PSD - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a comis vineri, la Reșița, o nouă gafă și a spus, vorbind despre Laura Codruța Kovesi, că există prezumția de vinovăție. Totodată, ea a confundat „să acceadă” cu „să acceseze”, scrie Mediafax.

„Nu o cunosc, o respect dar nu o cunosc, nu am nicio problemă personală, este un principiu pe care îl cerem și trebuie să îl cerem tuturor. Atâta timp cât are atâtea acuzații pe care trebuie să le explice, am considerat că este bine întâi să își clarifice situația în România și pe urmă să acceseze ... să acceadă la această funcție. Îmi mențin punctul de vedere. Nu știu ce va face doamna Laura Codruța Kovesi în viitor, dar eu cred că atunci când cerem unui cetățean să aducă lămuriri în legătură cu anumite acuzații, acest principiu trebuie să se aplice tuturor. (...) Am vorbit despre un prejudiciu de imagine.

Există prezumția de vinovăție, nu vreau să înțeleagă că o acuz de ceva pe doamna Kovesi, că vreau să mă implic în justiție. Cred că justiția trebuie să fie independentă, dar dacă se adeverește una din acuzații, atunci imaginea României va avea de suferit”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, pentru Europa Liberă, că imaginea României ar putea avea de suferit dacă acuzațiile care i se aduc lui Kovesi se vor dovedi adevărate. Drept răspuns, fosta șefă a DNA a declarat că nu comentează afirmațiile premierului, dar că  că acuzațiile care au fost aduse asupra ei sunt lămurite, existând decizii definitive ale ÎCCJ în acest sens.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Veorica este o gospodina de bun simt, la bucatarie (probabil). Ca prim ministru sau orice altceva care priveste tara, este o catastrofa. Dar, majoritatea este o catastrofa inculta si ticalosita, asa ca....Veo poate sa para chiar si 'buna' in context.
  • Like 0
 • Gafa , gafa dar adevarat . In Romania esti prezumtiv vinovat si trebuie sa iti dovedești nevinovăția chiar fără să știi de ce esti acuzat.
  • Like 2
  • @ Stan Toma
   În România lor, și în capul lor! LCK nu reprezinta România decât dacă dorește, nu a fost recomandata sau pro. O ață de ramele din guvern, chiar mai mult. În momentul de fata, a devenit o mica profesoara la băieții harnici care se ascund în spatele imunitatiilor, dar saracuta vine cu putere și legi clare, cu anchete ce depășesc limitele impuse de trilobitii care ne stau în spinare.
   • Like 0
  • @ Cantemir Hritcu-mesenschi
   Nu te inteleg .
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult