Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Viorica Dăncilă vorbește despre Laura Codruța Kovesi și comite o nouă gafă: Există prezumția de vinovăție

Viorica Dancila - PSD - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a comis vineri, la Reșița, o nouă gafă și a spus, vorbind despre Laura Codruța Kovesi, că există prezumția de vinovăție. Totodată, ea a confundat „să acceadă” cu „să acceseze”, scrie Mediafax.

„Nu o cunosc, o respect dar nu o cunosc, nu am nicio problemă personală, este un principiu pe care îl cerem și trebuie să îl cerem tuturor. Atâta timp cât are atâtea acuzații pe care trebuie să le explice, am considerat că este bine întâi să își clarifice situația în România și pe urmă să acceseze ... să acceadă la această funcție. Îmi mențin punctul de vedere. Nu știu ce va face doamna Laura Codruța Kovesi în viitor, dar eu cred că atunci când cerem unui cetățean să aducă lămuriri în legătură cu anumite acuzații, acest principiu trebuie să se aplice tuturor. (...) Am vorbit despre un prejudiciu de imagine.

Există prezumția de vinovăție, nu vreau să înțeleagă că o acuz de ceva pe doamna Kovesi, că vreau să mă implic în justiție. Cred că justiția trebuie să fie independentă, dar dacă se adeverește una din acuzații, atunci imaginea României va avea de suferit”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, pentru Europa Liberă, că imaginea României ar putea avea de suferit dacă acuzațiile care i se aduc lui Kovesi se vor dovedi adevărate. Drept răspuns, fosta șefă a DNA a declarat că nu comentează afirmațiile premierului, dar că  că acuzațiile care au fost aduse asupra ei sunt lămurite, existând decizii definitive ale ÎCCJ în acest sens.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Veorica este o gospodina de bun simt, la bucatarie (probabil). Ca prim ministru sau orice altceva care priveste tara, este o catastrofa. Dar, majoritatea este o catastrofa inculta si ticalosita, asa ca....Veo poate sa para chiar si 'buna' in context.
    • Like 0
  • Gafa , gafa dar adevarat . In Romania esti prezumtiv vinovat si trebuie sa iti dovedești nevinovăția chiar fără să știi de ce esti acuzat.
    • Like 2
    • @ Stan Toma
      În România lor, și în capul lor! LCK nu reprezinta România decât dacă dorește, nu a fost recomandata sau pro. O ață de ramele din guvern, chiar mai mult. În momentul de fata, a devenit o mica profesoara la băieții harnici care se ascund în spatele imunitatiilor, dar saracuta vine cu putere și legi clare, cu anchete ce depășesc limitele impuse de trilobitii care ne stau în spinare.
      • Like 0
    • @ Cantemir Hritcu-mesenschi
      Nu te inteleg .
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult