Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Viorica Dăncilă vorbește despre Laura Codruța Kovesi și comite o nouă gafă: Există prezumția de vinovăție

Viorica Dancila - PSD - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a comis vineri, la Reșița, o nouă gafă și a spus, vorbind despre Laura Codruța Kovesi, că există prezumția de vinovăție. Totodată, ea a confundat „să acceadă” cu „să acceseze”, scrie Mediafax.

„Nu o cunosc, o respect dar nu o cunosc, nu am nicio problemă personală, este un principiu pe care îl cerem și trebuie să îl cerem tuturor. Atâta timp cât are atâtea acuzații pe care trebuie să le explice, am considerat că este bine întâi să își clarifice situația în România și pe urmă să acceseze ... să acceadă la această funcție. Îmi mențin punctul de vedere. Nu știu ce va face doamna Laura Codruța Kovesi în viitor, dar eu cred că atunci când cerem unui cetățean să aducă lămuriri în legătură cu anumite acuzații, acest principiu trebuie să se aplice tuturor. (...) Am vorbit despre un prejudiciu de imagine.

Există prezumția de vinovăție, nu vreau să înțeleagă că o acuz de ceva pe doamna Kovesi, că vreau să mă implic în justiție. Cred că justiția trebuie să fie independentă, dar dacă se adeverește una din acuzații, atunci imaginea României va avea de suferit”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, pentru Europa Liberă, că imaginea României ar putea avea de suferit dacă acuzațiile care i se aduc lui Kovesi se vor dovedi adevărate. Drept răspuns, fosta șefă a DNA a declarat că nu comentează afirmațiile premierului, dar că  că acuzațiile care au fost aduse asupra ei sunt lămurite, existând decizii definitive ale ÎCCJ în acest sens.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Veorica este o gospodina de bun simt, la bucatarie (probabil). Ca prim ministru sau orice altceva care priveste tara, este o catastrofa. Dar, majoritatea este o catastrofa inculta si ticalosita, asa ca....Veo poate sa para chiar si 'buna' in context.
  • Like 0
 • Gafa , gafa dar adevarat . In Romania esti prezumtiv vinovat si trebuie sa iti dovedești nevinovăția chiar fără să știi de ce esti acuzat.
  • Like 2
  • @ Stan Toma
   În România lor, și în capul lor! LCK nu reprezinta România decât dacă dorește, nu a fost recomandata sau pro. O ață de ramele din guvern, chiar mai mult. În momentul de fata, a devenit o mica profesoara la băieții harnici care se ascund în spatele imunitatiilor, dar saracuta vine cu putere și legi clare, cu anchete ce depășesc limitele impuse de trilobitii care ne stau în spinare.
   • Like 0
  • @ Cantemir Hritcu-mesenschi
   Nu te inteleg .
   • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult