Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Wimbledon 2019. Simona Halep o învinge pe chinezoaica Shuai Zhang și ajunge în semifinale. „Joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă”

Simona Halep - Wimbledon 2019

(Foto Guliver/Getty Images)

Simona Halep a învins-o pe chinezoaica Shuai Zhang, scor 7-6, 6-1, în sfertul de finală de la Wimbledon 2019.  Simona și-a egalat cea mai bună performanță la All England Club: calificarea în semifinale. La conferința de presă de după meci, chinezoaica a avut cuvinte măgulitoare la adresa Simonei Halep. Citiți declarația ei mai jos.

Citește și: 

UPDATE: În semifinale Simona o va întâlni pentru a noua oară în carieră pe Elina Svitolina (Ucraina, favorită 8), care a învins-o pe Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA), scor 7-5, 6-4.

UPDATE: Mats Wilander, fostul mare tenismen suedez, la Eurosport: „Zhang a jucat foarte bine la început. Simona a absorbit sursa loviturilor chinezoaicei și a trimis înapoi de fiecare dată. Simona s-a mișcat mult mai bine și a jucat excelent. Simona s-a apărat incredibil”.

UPDATE: Simona Halep a avut o primă reacție după victoria în partida cu Shuai Zhang. 

„Știam că va lovi tare fiecare minge. Știam că va fi greu pentru mine. Știam că trebuie să fiu puternică și să joc bine. Am stat bine fizic și mental, am energie, mă simt bine, sănătoasă. Joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă. Nu mă uit la meciurile adversarelor. O să mă pregătesc să fiu gata pe semifinală și să mă bucur de următorul meci", a spus Simona Halep, imediat după meci, pentru Eurosport, potrivit digisport.ro.

(Foto Guliver/Getty Images)

Halep a câștigat primul set cu 7-6, după ce a revenit de la 1-4.  În al doilea set, Simona Halep a avut o evoluție solidă și a câștigat cu 6-1.

În semifinale, Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA) și Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA).

(Foto Guliver/Getty Images)

(Foto Guliver/Getty Images)

Shuai Zhang: De ce îmi place de Simona

„Am avut un start foarte bun, am avut 4-1, 40-15. Am încercat tot, am vrut să adun cât mai multe lovituri câștigătoare, dar după acel game am făcut mai multe greșeli neforțate. Totul s-a schimbat atunci.

Când am învins-o am reușit să joc constant pe toată durata meciului, dar acum nu am mai reușit. Îi doresc să câștige trofeul, pentru că eu cred că ea e cea mai bună jucătoare.

Îmi place de ea nu doar pentru că e o jucătoare bună, ci și pentru că e o persoană la fel. Se vede asta în ochii ei, chiar dacă am învins-o de două ori e mereu drăguță cu mine. A ajuns pe primul loc, dar mereu încearcă să-i ajute pe compatrioții ei, mai joacă la dublu cu fetele, chiar dacă e foarte obosită după simplu. Multe fete decid să se retragă, pentru a economisi energie, ea nu face acest lucru. Mereu încearcă să-i ajute pe ceilalți jucători din România!”, a declarat Shuai Zhang la conferința de presă în limba engleză de la Londra, potrivit gsp.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult