Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Wimbledon 2019. Simona Halep o învinge pe chinezoaica Shuai Zhang și ajunge în semifinale. „Joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă”

Simona Halep - Wimbledon 2019

(Foto Guliver/Getty Images)

Simona Halep a învins-o pe chinezoaica Shuai Zhang, scor 7-6, 6-1, în sfertul de finală de la Wimbledon 2019.  Simona și-a egalat cea mai bună performanță la All England Club: calificarea în semifinale. La conferința de presă de după meci, chinezoaica a avut cuvinte măgulitoare la adresa Simonei Halep. Citiți declarația ei mai jos.

Citește și: 

UPDATE: În semifinale Simona o va întâlni pentru a noua oară în carieră pe Elina Svitolina (Ucraina, favorită 8), care a învins-o pe Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA), scor 7-5, 6-4.

UPDATE: Mats Wilander, fostul mare tenismen suedez, la Eurosport: „Zhang a jucat foarte bine la început. Simona a absorbit sursa loviturilor chinezoaicei și a trimis înapoi de fiecare dată. Simona s-a mișcat mult mai bine și a jucat excelent. Simona s-a apărat incredibil”.

UPDATE: Simona Halep a avut o primă reacție după victoria în partida cu Shuai Zhang. 

„Știam că va lovi tare fiecare minge. Știam că va fi greu pentru mine. Știam că trebuie să fiu puternică și să joc bine. Am stat bine fizic și mental, am energie, mă simt bine, sănătoasă. Joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă. Nu mă uit la meciurile adversarelor. O să mă pregătesc să fiu gata pe semifinală și să mă bucur de următorul meci", a spus Simona Halep, imediat după meci, pentru Eurosport, potrivit digisport.ro.

(Foto Guliver/Getty Images)

Halep a câștigat primul set cu 7-6, după ce a revenit de la 1-4.  În al doilea set, Simona Halep a avut o evoluție solidă și a câștigat cu 6-1.

În semifinale, Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA) și Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA).

(Foto Guliver/Getty Images)

(Foto Guliver/Getty Images)

Shuai Zhang: De ce îmi place de Simona

„Am avut un start foarte bun, am avut 4-1, 40-15. Am încercat tot, am vrut să adun cât mai multe lovituri câștigătoare, dar după acel game am făcut mai multe greșeli neforțate. Totul s-a schimbat atunci.

Când am învins-o am reușit să joc constant pe toată durata meciului, dar acum nu am mai reușit. Îi doresc să câștige trofeul, pentru că eu cred că ea e cea mai bună jucătoare.

Îmi place de ea nu doar pentru că e o jucătoare bună, ci și pentru că e o persoană la fel. Se vede asta în ochii ei, chiar dacă am învins-o de două ori e mereu drăguță cu mine. A ajuns pe primul loc, dar mereu încearcă să-i ajute pe compatrioții ei, mai joacă la dublu cu fetele, chiar dacă e foarte obosită după simplu. Multe fete decid să se retragă, pentru a economisi energie, ea nu face acest lucru. Mereu încearcă să-i ajute pe ceilalți jucători din România!”, a declarat Shuai Zhang la conferința de presă în limba engleză de la Londra, potrivit gsp.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult