Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Wimbledon 2019. Simona Halep o învinge pe chinezoaica Shuai Zhang și ajunge în semifinale. „Joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă”

Simona Halep - Wimbledon 2019

(Foto Guliver/Getty Images)

Simona Halep a învins-o pe chinezoaica Shuai Zhang, scor 7-6, 6-1, în sfertul de finală de la Wimbledon 2019.  Simona și-a egalat cea mai bună performanță la All England Club: calificarea în semifinale. La conferința de presă de după meci, chinezoaica a avut cuvinte măgulitoare la adresa Simonei Halep. Citiți declarația ei mai jos.

Citește și: 

UPDATE: În semifinale Simona o va întâlni pentru a noua oară în carieră pe Elina Svitolina (Ucraina, favorită 8), care a învins-o pe Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA), scor 7-5, 6-4.

UPDATE: Mats Wilander, fostul mare tenismen suedez, la Eurosport: „Zhang a jucat foarte bine la început. Simona a absorbit sursa loviturilor chinezoaicei și a trimis înapoi de fiecare dată. Simona s-a mișcat mult mai bine și a jucat excelent. Simona s-a apărat incredibil”.

UPDATE: Simona Halep a avut o primă reacție după victoria în partida cu Shuai Zhang. 

„Știam că va lovi tare fiecare minge. Știam că va fi greu pentru mine. Știam că trebuie să fiu puternică și să joc bine. Am stat bine fizic și mental, am energie, mă simt bine, sănătoasă. Joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă. Nu mă uit la meciurile adversarelor. O să mă pregătesc să fiu gata pe semifinală și să mă bucur de următorul meci", a spus Simona Halep, imediat după meci, pentru Eurosport, potrivit digisport.ro.

(Foto Guliver/Getty Images)

Halep a câștigat primul set cu 7-6, după ce a revenit de la 1-4.  În al doilea set, Simona Halep a avut o evoluție solidă și a câștigat cu 6-1.

În semifinale, Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Karolina Muchova (Cehia, 68 WTA) și Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA).

(Foto Guliver/Getty Images)

(Foto Guliver/Getty Images)

Shuai Zhang: De ce îmi place de Simona

„Am avut un start foarte bun, am avut 4-1, 40-15. Am încercat tot, am vrut să adun cât mai multe lovituri câștigătoare, dar după acel game am făcut mai multe greșeli neforțate. Totul s-a schimbat atunci.

Când am învins-o am reușit să joc constant pe toată durata meciului, dar acum nu am mai reușit. Îi doresc să câștige trofeul, pentru că eu cred că ea e cea mai bună jucătoare.

Îmi place de ea nu doar pentru că e o jucătoare bună, ci și pentru că e o persoană la fel. Se vede asta în ochii ei, chiar dacă am învins-o de două ori e mereu drăguță cu mine. A ajuns pe primul loc, dar mereu încearcă să-i ajute pe compatrioții ei, mai joacă la dublu cu fetele, chiar dacă e foarte obosită după simplu. Multe fete decid să se retragă, pentru a economisi energie, ea nu face acest lucru. Mereu încearcă să-i ajute pe ceilalți jucători din România!”, a declarat Shuai Zhang la conferința de presă în limba engleză de la Londra, potrivit gsp.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult