Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

World Class Buzărnescu!

Buzărnescu calificare

photo icon Buzărnescu calificare

Învingând-o clar, în semifinala de la San Jose, pe Elise Mertens, tigroaica lansată în salt spre Top 10 WTA, Mihaela Buzărnescu obține cea mai importantă victorie din cariera ei de până acum.

Mihaela a intrat pe teren cotată cu șansa a doua. Însă, în acest meci s-a văzut, mai mult ca oricând, că ea joacă, în fața unei adversare teoretic mai puternice, ca și cum ar fi favorită. Venită după un meci de înalt nivel, câștigat în fața Johannei Konta, belgianca a început în forță, „călărind-o” pe Mihaela în primul set, atât cu torpile decisive la linie, cât și cu o apărare caracatiță. 

Uluitor este că, dincolo de izbucnirile verbale și lacrimale care, și ele, au făcut-o celebră, pe dinăuntru Michi rămâne adunată și tare, parcă spunând, la fiecare punct, pierdut sau câștigat, „Ești bună, dar eu sunt și mai bună, și nu se poate să nu întorc scorul”.

Neînfricarea Mihaelei, „aroganța”, într-un sens bun al cuvântului, s-au dus peste fileu asupra Elisei, îndoind-o punct după punct. Iar la lovituri, stânga în lung de linie, forehandul Buzărnescu a făcut prăpăd – cum am mai spus, este una dintre cele mai valoroase execuții din circuitul WTA.

Așa s-a făcut că în setul 3, Mertens (15 WTA) a arătat ca o aspirantă talentată în fața unei maestre, neizbutind să ia mai mult de un ghem. 

La sfârșit de meci, Mihaela a venit la fileu, timidă, rezervată, ținându-și în ea bucuria. Tinerii și tinerele de azi sunt, nu numai în tenis, sfidători și agresivi. Cu un gest superb, tânăra Elise a sărutat-o pe Mihaela, recunoscându-i, afectuos, valoarea...

De astăzi înainte, Mihaela Buzărnescu este o jucătoare de clasă mondială.

Cât despre finală, dacă Mihaela își face tenisul ei, dacă ia inițiativa și conduce ea punctele, nelăsând nicio clipă jocul pe mâna adversarei, nu are cum să n-o învingă pe tenacea grecoaică Maria Sakkari.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E cea mai completa si spectaculoasa jucatoare din Romania. Din pacate nu are echilibrul mental al unei mari campioane si nici un antrenor precum Cahill. Oricum, mie imi place si asa si ma astept la surprize si mai mari din partea ei.
  • Like 4
 • Hai, Michi !

  Îi doresc din toată inima acestei sportive top să nu fie „amețită” nicio secundă de ascensiunea în topul WTA. Don't stop at the top, touch the sky before you drop!

  PS: ce contrast puternic între sportivii care-și cuceresc prin muncă și talent pozițiile de lideri și animalele politice NUMITE să conducă o țară, deși ele n-ar fi în stare să conducă nicio grădină zoologică...
  • Like 3
 • Roxana B check icon
  In fine!!!!!De cind asteptam o reactie a domnului CT Popescu la performanta Mihaelei de la San Jose.
  Sper ca fata asta, atita cit mai are energia sa joace tenis sa ajunga la Turneul Campioanelor ca merita! A late bloomer cum spun americanii.Asa cum a reusit sa treaca peste obstacole insurmontabile pentru un sportiv de performanta, asa sper sa cistige cit mai multe titluri de top in WTA, pina se hotaraste sa se lase de tenis.Nu am vazut pina acum decit un singur meci al ei, acum citeva luni.Un talent cum probabil numai Nastase la vremea lui l-a avut.Bravo!
  • Like 3
 • „Învingând-o clar, în semifinala de la San Jose, pe Elise Mertens, tigroaica lansată în salt spre Top 10 WTA, Mihaela Buzărnescu obține cea mai importantă victorie din cariera ei de până acum.”

  dacă asta e cea mai importantă victorie, victoriile împotriva elinei svitolina, jucătoare de top 5, victorii dintre care una la un grand slam, ce sunt?
  • Like 0
  • @ Vali Plesca
   nobody check icon
   Bănuiesc că CTP se referă la faptul că Mihaela a ajuns pentru prima dată într-o finală de turneu Premier.
   • Like 2


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult