Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

World Class Buzărnescu!

Buzărnescu calificare

photo icon Buzărnescu calificare

Învingând-o clar, în semifinala de la San Jose, pe Elise Mertens, tigroaica lansată în salt spre Top 10 WTA, Mihaela Buzărnescu obține cea mai importantă victorie din cariera ei de până acum.

Mihaela a intrat pe teren cotată cu șansa a doua. Însă, în acest meci s-a văzut, mai mult ca oricând, că ea joacă, în fața unei adversare teoretic mai puternice, ca și cum ar fi favorită. Venită după un meci de înalt nivel, câștigat în fața Johannei Konta, belgianca a început în forță, „călărind-o” pe Mihaela în primul set, atât cu torpile decisive la linie, cât și cu o apărare caracatiță. 

Uluitor este că, dincolo de izbucnirile verbale și lacrimale care, și ele, au făcut-o celebră, pe dinăuntru Michi rămâne adunată și tare, parcă spunând, la fiecare punct, pierdut sau câștigat, „Ești bună, dar eu sunt și mai bună, și nu se poate să nu întorc scorul”.

Neînfricarea Mihaelei, „aroganța”, într-un sens bun al cuvântului, s-au dus peste fileu asupra Elisei, îndoind-o punct după punct. Iar la lovituri, stânga în lung de linie, forehandul Buzărnescu a făcut prăpăd – cum am mai spus, este una dintre cele mai valoroase execuții din circuitul WTA.

Așa s-a făcut că în setul 3, Mertens (15 WTA) a arătat ca o aspirantă talentată în fața unei maestre, neizbutind să ia mai mult de un ghem. 

La sfârșit de meci, Mihaela a venit la fileu, timidă, rezervată, ținându-și în ea bucuria. Tinerii și tinerele de azi sunt, nu numai în tenis, sfidători și agresivi. Cu un gest superb, tânăra Elise a sărutat-o pe Mihaela, recunoscându-i, afectuos, valoarea...

De astăzi înainte, Mihaela Buzărnescu este o jucătoare de clasă mondială.

Cât despre finală, dacă Mihaela își face tenisul ei, dacă ia inițiativa și conduce ea punctele, nelăsând nicio clipă jocul pe mâna adversarei, nu are cum să n-o învingă pe tenacea grecoaică Maria Sakkari.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult