Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ucrainenii anunță că „Adam cel Groaznic”, unul dintre cei mai temuți lunetiști ai armatei ruse, a fost eliminat

imagine.

​Un ofițer al armatei ucrainene a anunțat, pe canalul său de Telegram, că „Adam cel Groaznic”, unul dintre cei mai temuți lunetiști ai armatei ruse, care a luptat anterior în Donbas și Siria, a fost eliminat.

Anatoli Stepan, colonelul ucrainean care a făcut anunțul, este cel care a mai anunțat și lichidarea unor comandanți ruși, precum atamanul cazac Alexandr Kalnițki sau colonelul Alexei Șarov, comandantul celei de-a 810-a Brigade de Gărzi a armatei ruse, notează Hotnews.

Ofițerul ucrainean scrie că „Adam cel Groaznic” a fost în cele din urmă „denazificat și demilitarizat oficial”, iar postarea sa se încheie cu mesajul „Slavă Națiunii și moarte dușmanilor!”.

Potrivit imaginilor distribuite de Stepan, lunetistul a servit anterior în brutalul Batalion Sparta, creat de separatiștii pro-ruși din Donbas în 2014, după anexarea ilegală a Crimeii de către Moscova.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult