Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

„Așa a zis Bunica”... de 10 milioane de ori! Mircea Bravo: „Bunica unește România. Transcende orice fel de graniță, creează punți între generații”

Mircea Bravo

Înaintea alegerilor parlamentare. Mircea Bravo și echipa sa au făcut un clip viral, care îi îndemna pe alegători să meargă la vot și care a fost văzut de 10 milioane de ori. „Clipul a fost făcut chiar în campania alegerilor parlamentare. Nu neapărat se adresează tinerilor, ne cunoaștem bine publicul și când facem un clip cu celebra bunică transcende orice fel de graniță, orice fel de comunitate, ajunge la toată lumea. De la copii de patru ani, care recită pe de rost clipul, până la doamne de 80 de ani care o admiră. Am vrut să ne implicăm puternic în campania asta, să dăm un semnal, așa că ne-am scos artileria cea mai grea pentru această campanie”, a povestit Mircea Bravo în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Protagonista clipului, tanti Lenuța din Chinteni, nu este bunica adevărată a vloggerului. Însă acesta a ajuns să o viziteze pe femeia de la țară care „unește România și creează punți între generații” mai des decât pe bunicile sale reale. 

Pentru români funcționează instituția rușinii

„Avem o relație specială și cu rușine spun că o vizităm mai mult decât pe celelalte bunici. Tanti Lenuța știe că la mine funcționează instituția rușinii și mă sună în fiecare zi să mergem la masă și a treia- a patra zi cedez și trebuie să mă duc”, explică el.

Instituția rușinii funcționează pentru români în general, subliniază Mircea Bravo, și pe acest lucru se bazează succesul unora dintre clipurile sale care au fost văzute de milioane de oameni. 

„După ce am făut clipul cu scaunul rulant în care îi ironizam pe cei care parcau cu locurile pentru persoanele cu handicap, îmi spuneau: Mi-e frică să mai parchez, că vii tu cu căruciorul. Deci nu am reușit să îi educ, dar am reușit să îi sperii”, crede vloggerul.

Sistemul politic și social din România îi oferă nenumărate subiecte pentru clipuri viralizabile. „Pot să spun că în momentul de față ne ajută sistemul din România, pentru că sunt multe probleme de care ne putem lega. Dacă am fi trăit în Danemarca sau Elveția am șoma în momentul de față”, crede el.

Un alt atu pentru scheciurile sale îl reprezintă actorii foarte buni, unii dintre ei angajați la Teatrul Național din Cluj. Printre ei, Radu Lărgeanu. fostul „coleg” de liceu care îi dă replica lui Mircea Bravo într-un alt clip viral realizat înaintea alegerilor europarlamentare.

Rămas repetent la școală, Radu candidează acum la alegerile parlamentare și îl îndeamnă pe Mircea să stea acasă și să nu se ducă să voteze. „Băi, Mirciulică, vrei să mă ajuți? Stai acasă, frățioare, nu vota!”, îi spune el.

Cum reușește să îi convingă să i se alăture? „Actorii la teatru fac niște chestii tari, care nu rămân în timp. Ai fost genial și nu poți să arăți la nimeni. Dacă apari la mine, poți să îi arăți unei fete seara în club: uite, ce genial am fost”, spune Mircea Bravo.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată la Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • votul...

  Din cand in cand smecherii-tradatori-de-neam cauta sa-si imparta puterea invocand alegerea poporului. Ce sa aleg? Niste chipuri din tembelizor? Niste maestrii ai vorbelor mincinoase? Oamenii adevarati fug de politica pentru ca nu vor sa stea in preajma hienelor. Au castigat liberalii procente cat n-au avut in 30 de ani de prosteala si ce fac? Promit reintroducerea contractelor de munca part-time. Atat. In traducere asta inseamna eschivarea patronilor de la taxe pe salariu, cam 800 lei/angajat la 200 lei contract de 2 ore. Mai exact noi cei ce fugim din tara vom avea pensie de 173 de lei.
  Ma eu as vrea sa votez pe Beeecali. Nu pot ca fu la bulau. Atunci pe D. Diaconescu. Si asta ajunse la zdup. Deci...
  Oricine aduna 5% din voturi si nu este inscris in clubul smecherilor-tradatori-de-neam ajunge la bulau sau chiar mai rau.

  votul... o iluzie.
  • Like 0


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult