Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Așa a zis Bunica”... de 10 milioane de ori! Mircea Bravo: „Bunica unește România. Transcende orice fel de graniță, creează punți între generații”

Mircea Bravo

Înaintea alegerilor parlamentare. Mircea Bravo și echipa sa au făcut un clip viral, care îi îndemna pe alegători să meargă la vot și care a fost văzut de 10 milioane de ori. „Clipul a fost făcut chiar în campania alegerilor parlamentare. Nu neapărat se adresează tinerilor, ne cunoaștem bine publicul și când facem un clip cu celebra bunică transcende orice fel de graniță, orice fel de comunitate, ajunge la toată lumea. De la copii de patru ani, care recită pe de rost clipul, până la doamne de 80 de ani care o admiră. Am vrut să ne implicăm puternic în campania asta, să dăm un semnal, așa că ne-am scos artileria cea mai grea pentru această campanie”, a povestit Mircea Bravo în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Protagonista clipului, tanti Lenuța din Chinteni, nu este bunica adevărată a vloggerului. Însă acesta a ajuns să o viziteze pe femeia de la țară care „unește România și creează punți între generații” mai des decât pe bunicile sale reale. 

Pentru români funcționează instituția rușinii

„Avem o relație specială și cu rușine spun că o vizităm mai mult decât pe celelalte bunici. Tanti Lenuța știe că la mine funcționează instituția rușinii și mă sună în fiecare zi să mergem la masă și a treia- a patra zi cedez și trebuie să mă duc”, explică el.

Instituția rușinii funcționează pentru români în general, subliniază Mircea Bravo, și pe acest lucru se bazează succesul unora dintre clipurile sale care au fost văzute de milioane de oameni. 

„După ce am făut clipul cu scaunul rulant în care îi ironizam pe cei care parcau cu locurile pentru persoanele cu handicap, îmi spuneau: Mi-e frică să mai parchez, că vii tu cu căruciorul. Deci nu am reușit să îi educ, dar am reușit să îi sperii”, crede vloggerul.

Sistemul politic și social din România îi oferă nenumărate subiecte pentru clipuri viralizabile. „Pot să spun că în momentul de față ne ajută sistemul din România, pentru că sunt multe probleme de care ne putem lega. Dacă am fi trăit în Danemarca sau Elveția am șoma în momentul de față”, crede el.

Un alt atu pentru scheciurile sale îl reprezintă actorii foarte buni, unii dintre ei angajați la Teatrul Național din Cluj. Printre ei, Radu Lărgeanu. fostul „coleg” de liceu care îi dă replica lui Mircea Bravo într-un alt clip viral realizat înaintea alegerilor europarlamentare.

Rămas repetent la școală, Radu candidează acum la alegerile parlamentare și îl îndeamnă pe Mircea să stea acasă și să nu se ducă să voteze. „Băi, Mirciulică, vrei să mă ajuți? Stai acasă, frățioare, nu vota!”, îi spune el.

Cum reușește să îi convingă să i se alăture? „Actorii la teatru fac niște chestii tari, care nu rămân în timp. Ai fost genial și nu poți să arăți la nimeni. Dacă apari la mine, poți să îi arăți unei fete seara în club: uite, ce genial am fost”, spune Mircea Bravo.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată la Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  votul...

  Din cand in cand smecherii-tradatori-de-neam cauta sa-si imparta puterea invocand alegerea poporului. Ce sa aleg? Niste chipuri din tembelizor? Niste maestrii ai vorbelor mincinoase? Oamenii adevarati fug de politica pentru ca nu vor sa stea in preajma hienelor. Au castigat liberalii procente cat n-au avut in 30 de ani de prosteala si ce fac? Promit reintroducerea contractelor de munca part-time. Atat. In traducere asta inseamna eschivarea patronilor de la taxe pe salariu, cam 800 lei/angajat la 200 lei contract de 2 ore. Mai exact noi cei ce fugim din tara vom avea pensie de 173 de lei.
  Ma eu as vrea sa votez pe Beeecali. Nu pot ca fu la bulau. Atunci pe D. Diaconescu. Si asta ajunse la zdup. Deci...
  Oricine aduna 5% din voturi si nu este inscris in clubul smecherilor-tradatori-de-neam ajunge la bulau sau chiar mai rau.

  votul... o iluzie.
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult