Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Băiatul meu cel mic s-a lipit cu palmele de geam și țipa transfigurat după mine. Am ales să mă întorc”. Protestul actriței Medeea Marinescu: „Furia oamenilor se va vedea la vot”

Medeea Marinescu și Marius Manole

Foto: Facebook Medeea Marinescu

„Eu aștept cu înverșunare următoarea dată de vot. Acolo se va vedea furia oamenilor”, a spus actrița Medeea Marinescu, invitată în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Emisiunea poate fi urmărită duminică, de la 13:30.

Actrița, care a participat la protestele din Piața Victoriei, remarcă faptul că deși „furia a mai scăzut în intensitate și nu mai e atât de vehementă ca în februarie, după OUG 13”, ca dovadă numărul mic al celor care ies constant în Piață, ea mocnește în societate.

Actrița a povestit un episod în care a decis să nu mai iasă la protest.

„Nici eu nu am mai ieșit cu aceeași vehemență cum am făcut-o în februarie. La un moment dat, când a trebuit să ies (la protest, n.n.) - am o imagine filmică -, mi-am sunat prietenii care erau în Piață, am terminat lecțiile cu copilul, și când am ieșit pe ușă, am închis ușa – ușa mea are un ochi de sticlă – și l-am văzut pe băiatul cel mic care s-a lipit cu palmele de geam, nu l-am auzit, țipa transfigurat după mine. Asta în condițiile în care plec de acasă cam seară de seară, nu le spun povești copiilor pentru că muncesc seara”, și-a amintit Medeea Marinescu.

„Și am stat - să ies la miting, să mă întorc… și am optat și m-am întors. Dar nu pentru că furia mea a scăzut în intensitate – pentru că eu cred în continuare că ce se întâmplă e nedrept, strigător la cer, profund nedrept, ci pentru că în momentul ăla am considerat că e mai important să fiu lângă băiatul meu cel mic”, a încheiat actrița.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Felicitări doamnă, mă bucur sa aud că ați ales copilul in detrimentul străzii!....oricât de mult ne-am dori să ieșim pe strada sa protestăm e mai bine sa aplecăm urechea și sufletul la nevoile copiilor!
  • Like 0
 • Vor fi votati intr-o vesele de toti simpatizantii PSD-ului care sunt al naibii de multi si diversificati: prosti / destepti, cu scoala / fara scoala, tineri/batrani etc. Ca si categorii sociale votantii PSD sunt: asistatii social, captivii A3 si RTv, pensionarii, bugetarii ( profesori, doctori, functionarii primariilor, CJ, prefecturii, ministere, deconcentrate, armata, jandarmerie, pompieri, politie etc ). Daca ii numarati ajung la cca 30 - 35 % din populatia activa a RO. Toti acestia au votat PSD ori ca sunt prosti, needucati, labili financiar sau li s-au marit substantial salariile, li s-au dat pensii speciale, indemnizatii. Procentul de 30 - 35 % pare enorm, irealist dar din pacate aceasta este realitatea. Daca procentele le indexam cu coeficientul pe prezentare la vot in mod sigur mai creste. Sperante ZERO. Vinovati: PNL ca s-a aliat cu PSD si a facut USR sic ea mai mare vina – au votat alegerea primarilor intr-un singur tur -.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Doi ani e mult prea mult Javrele astea de la guvernare vor fura tot ce poate.vom ajunge că în Venezuela.
  • Like 2
 • Ii rezolva serviciile pe toti cum a rezolvat M10-ul lui Macovei care a fost in bula Facebook, in aceeasi bula Facebook prin care ficusul de Cotroceni a castigat alegerile.
  A fost de pomina si amenda aia colosala pentru contributiile prin Paypal desi la altii, sursele de finantare tot "discrete" raman.
  • Like 0
 • Cred că așteptăm degeaba. Nu suntem nici mai educați, nici mai morali. Nu se va întâmpla nici o minune. Minunile nu mai apar nici din vest unde era speranța noastră. Și acolo incepe sfarsitul.
  • Like 0
 • Ma abtin deoarece nu sant in totalitate deacord cu manifestantii,astea trebuiau facute ,exprimate, cum vreti voi prin vot categoric,daca nuati vrut sa tineti cont de proclamatia de la Timisoara...........si de la capat.
  • Like 1
 • Perseverenta e cheia succesului!
  PERSEVERÉNT, -Ă, perseverenți, -te, adj. Care perseverează în convingeri, în atitudini, în muncă, care nu se descurajează în fața dificultăților; stăruitor, tenace. (dex)
  Care tabara va repurta succesul?
  This is the question.
  And the answer, my friend, is blowin' in the wind...
  Yes, and how many times can a man turn his head
  And pretend that he just doesn't see?...we will see!
  • Like 0
 • Mulți au simțit asta! Mulți au avut și de suferit (s-au îmbolnăvit de la stat în frig, în vânt, în stradă!

  Mulți au ”neglijat” copiii pentru a le proteja copiilor viitorul... Ghilimelele de la verbul a neglija sunt la un punct de ...adevăr. Da, lipsind de lângă copil, îl neglijezi... Da, făcând alegeri contrare dezvoltării lui, îl maltratezi (să fii conștient că va plăti copilul tău niște enormități financiare și să stai deoparte ...)


  Și, da! Atunci când cel mic / cea mică (slavă Domnului că nu sunt victimele ”gender sensitive case” la vârste mici (încă !? )) își cere drepturile... evident că primează!

  Dar nu înseamnă că noi uităm cine sunt hoții! Nu facem pact cu apărătorii delincvenților și ai infractorilor, avem doar o ... pauză tehnică !

  Și mai e ceva! Dacă, din nefericire, ne întoarcem iar în dictatură, copiii, dacă rămân prizonieri ei, ne vor întreba.... ”Tu ce ai făcut?”!!
  • Like 3


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult