Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Băiatul meu cel mic s-a lipit cu palmele de geam și țipa transfigurat după mine. Am ales să mă întorc”. Protestul actriței Medeea Marinescu: „Furia oamenilor se va vedea la vot”

Medeea Marinescu și Marius Manole

Foto: Facebook Medeea Marinescu

„Eu aștept cu înverșunare următoarea dată de vot. Acolo se va vedea furia oamenilor”, a spus actrița Medeea Marinescu, invitată în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Emisiunea poate fi urmărită duminică, de la 13:30.

Actrița, care a participat la protestele din Piața Victoriei, remarcă faptul că deși „furia a mai scăzut în intensitate și nu mai e atât de vehementă ca în februarie, după OUG 13”, ca dovadă numărul mic al celor care ies constant în Piață, ea mocnește în societate.

Actrița a povestit un episod în care a decis să nu mai iasă la protest.

„Nici eu nu am mai ieșit cu aceeași vehemență cum am făcut-o în februarie. La un moment dat, când a trebuit să ies (la protest, n.n.) - am o imagine filmică -, mi-am sunat prietenii care erau în Piață, am terminat lecțiile cu copilul, și când am ieșit pe ușă, am închis ușa – ușa mea are un ochi de sticlă – și l-am văzut pe băiatul cel mic care s-a lipit cu palmele de geam, nu l-am auzit, țipa transfigurat după mine. Asta în condițiile în care plec de acasă cam seară de seară, nu le spun povești copiilor pentru că muncesc seara”, și-a amintit Medeea Marinescu.

„Și am stat - să ies la miting, să mă întorc… și am optat și m-am întors. Dar nu pentru că furia mea a scăzut în intensitate – pentru că eu cred în continuare că ce se întâmplă e nedrept, strigător la cer, profund nedrept, ci pentru că în momentul ăla am considerat că e mai important să fiu lângă băiatul meu cel mic”, a încheiat actrița.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Felicitări doamnă, mă bucur sa aud că ați ales copilul in detrimentul străzii!....oricât de mult ne-am dori să ieșim pe strada sa protestăm e mai bine sa aplecăm urechea și sufletul la nevoile copiilor!
  • Like 0
 • Vor fi votati intr-o vesele de toti simpatizantii PSD-ului care sunt al naibii de multi si diversificati: prosti / destepti, cu scoala / fara scoala, tineri/batrani etc. Ca si categorii sociale votantii PSD sunt: asistatii social, captivii A3 si RTv, pensionarii, bugetarii ( profesori, doctori, functionarii primariilor, CJ, prefecturii, ministere, deconcentrate, armata, jandarmerie, pompieri, politie etc ). Daca ii numarati ajung la cca 30 - 35 % din populatia activa a RO. Toti acestia au votat PSD ori ca sunt prosti, needucati, labili financiar sau li s-au marit substantial salariile, li s-au dat pensii speciale, indemnizatii. Procentul de 30 - 35 % pare enorm, irealist dar din pacate aceasta este realitatea. Daca procentele le indexam cu coeficientul pe prezentare la vot in mod sigur mai creste. Sperante ZERO. Vinovati: PNL ca s-a aliat cu PSD si a facut USR sic ea mai mare vina – au votat alegerea primarilor intr-un singur tur -.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Doi ani e mult prea mult Javrele astea de la guvernare vor fura tot ce poate.vom ajunge că în Venezuela.
  • Like 2
 • Ii rezolva serviciile pe toti cum a rezolvat M10-ul lui Macovei care a fost in bula Facebook, in aceeasi bula Facebook prin care ficusul de Cotroceni a castigat alegerile.
  A fost de pomina si amenda aia colosala pentru contributiile prin Paypal desi la altii, sursele de finantare tot "discrete" raman.
  • Like 0
 • Cred că așteptăm degeaba. Nu suntem nici mai educați, nici mai morali. Nu se va întâmpla nici o minune. Minunile nu mai apar nici din vest unde era speranța noastră. Și acolo incepe sfarsitul.
  • Like 0
 • Ma abtin deoarece nu sant in totalitate deacord cu manifestantii,astea trebuiau facute ,exprimate, cum vreti voi prin vot categoric,daca nuati vrut sa tineti cont de proclamatia de la Timisoara...........si de la capat.
  • Like 1
 • Perseverenta e cheia succesului!
  PERSEVERÉNT, -Ă, perseverenți, -te, adj. Care perseverează în convingeri, în atitudini, în muncă, care nu se descurajează în fața dificultăților; stăruitor, tenace. (dex)
  Care tabara va repurta succesul?
  This is the question.
  And the answer, my friend, is blowin' in the wind...
  Yes, and how many times can a man turn his head
  And pretend that he just doesn't see?...we will see!
  • Like 0
 • Mulți au simțit asta! Mulți au avut și de suferit (s-au îmbolnăvit de la stat în frig, în vânt, în stradă!

  Mulți au ”neglijat” copiii pentru a le proteja copiilor viitorul... Ghilimelele de la verbul a neglija sunt la un punct de ...adevăr. Da, lipsind de lângă copil, îl neglijezi... Da, făcând alegeri contrare dezvoltării lui, îl maltratezi (să fii conștient că va plăti copilul tău niște enormități financiare și să stai deoparte ...)


  Și, da! Atunci când cel mic / cea mică (slavă Domnului că nu sunt victimele ”gender sensitive case” la vârste mici (încă !? )) își cere drepturile... evident că primează!

  Dar nu înseamnă că noi uităm cine sunt hoții! Nu facem pact cu apărătorii delincvenților și ai infractorilor, avem doar o ... pauză tehnică !

  Și mai e ceva! Dacă, din nefericire, ne întoarcem iar în dictatură, copiii, dacă rămân prizonieri ei, ne vor întreba.... ”Tu ce ai făcut?”!!
  • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult