Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

„Best in show". Cum arată cele mai performante laptopuri din lume obținute din reziduuri plastice oceanice din zonele de coastă și plastic reciclat

Dell

photo icon Seria XPS a primit ani la rând distincția „Best in Show”, devenind etalon în universul device-urilor portabile. Sursa: Dell

It's lustrous, sturdy, best build quality you'll find in a laptop (TheVerge.com). Este strălucitor, robust și cea mai bună calitate de construcție pe care o veți găsi într-un laptop.

With a slightly bigger screen and smaller body, the new XPS 13 continues its steady march towards laptop perfection (cnet.com). Cu un ecran puțin mai mare și un corp mai mic, noul XPS 13 își continuă marșul continuu spre perfecțiunea laptopului.

Excellent performance in a very thin and light package. Gorgeous, even larger display (wired.com). Performanță excelentă într-un pachet foarte subțire și ușor. Ecran superb, chiar mai mare.

We've said it before, and we'll say it again: The XPS 13 is the right combination of performance, features, and portability for most people (Business insider). Am mai spus-o și o vom spune din nou: XPS 13 este combinația potrivită de performanță, caracteristici și portabilitate pentru majoritatea oamenilor.

Se întâmplă rar ca un device să atragă atât de multe review-uri pozitive. Redacțiile marilor publicații dedicate tehnologiei nu au făcut economie de laude atunci când au descris performanțele aparatelor din seria XPS, de la Dell Technologies. Acestea se află în topurile celor mai performante laptopuri gândite în special pentru creatorii de conținut și oamenii de business.

Seria XPS a primit ani la rând distincția „Best in Show”, devenind etalon în universul device-urilor portabile. Au convins pentru că modelele sunt ușoare și au design și performanțe premium. La fiecare lansare a unei noi generații, XPS a crescut calitatea pe nișa laptopurilor high-end, stabilind noi standarde și surprinzând prin inovație.

Seria XPS 13 are puțin peste un kilogram, ceea ce-l transformă în preferatul utilizatorilor care călătoresc mult sau lucrează din mai multe locuri.

Carcasa este din aluminiu prelucrat şi fibră de carbon, materiale care îi oferă un aspect elegant, cu finisaje perfecte. În același timp, capacul are o textură rezistentă. XPS 13 are 6 milimetri în cel mai subţire punct al său și 18 milimetri în cel mai gros punct al său. Pe laterale, creatorii au prevăzut 2 porturi USB Type-C, intrare jack și un cititor de carduri micro SD. 

Trăsături care fac din XPS un laptop premium

Una dintre cele mai apreciate calități ale unui ultraportabil este aceea de a oferi mobilitate și multitasking. XPS duce aceste performanțe la un nou nivel: telefonul (fie că rulează iOS sau Android) poate fi folosit direct pe laptop pentru apeluri și mesaje. Cu Dell Mobile Connect, aveți posibilitatea de a prelua notificări din apeluri telefonice, SMS-uri, mesaje instantanee și alte aplicații, direct pe laptop. Concentrați-vă la un singur ecran și răspundeți numai atunci când vă convine. Dell Mobile Connect simplifică utilizarea multi-device.

Creatorii de conținut vor fi încântați să folosească Dell Premium Active Pen 579x, un stylus perfect integrat în aparat, gândit special pentru ei.

Ne place să creăm, avem momente când facem mai multe lucruri în același timp în fața laptopului nostru. Dell Cinema & Dell Audio au grijă și de clipele noastre de relaxare, pentru că aduc un upgrade major funcțiilor de streaming & wireless cu care suntem obișnuiți.

Get into your Youniverse! Pasul în universul nostru de lucru sau relaxare este la o atingere sau… la o privire distanță. Device-ul vine cu Windows Hello, ce permite logarea cu amprentă sau camera aparatului. Butonul de power poate fi folosit drept cititor de amprente și camera pentru recunoaștere facială. În plus, Cortana de la Windows asigură mai multă securitate.

XPS- Best in the show are cel mai nou sistem de operare- Windows 10 Home de la Microsoft, cu toate feature-urile ce permit economie de timp și performanță, atât de importante pentru utilizatorii activi și exigenți, care vor maximum de la laptopul lor.

Ecranul- conceput pentru creatorii de conținut, profesioniști și oameni de business

Display-ul este foarte luminos și e descris de creatorii de conținut ca fiind aproape de ideal, pentru că e bine echilibrat. XPS 13 are un ecran fără cadru din sticlă Gorilla® și afişaj HD de 33,782 cm (13,3 inchi).

Profesioniștii interesați de ultraportabile pentru editare foto pot găsi în Dell XPS 13 modelul perfect. Acoperă un spectru de culoare de până la 80% DCI- P3, 100% sRGB și 77% Adobe RGB, iar luminozitatea ecranului, care bate spre 500nits, ajută utilizatorul să-l folosească și afară, chiar și în zilele însorite. Ecranul are o rezoluție de 1920x1200 și un ratio de 16:10.

Multitasking-ul este realizat cu ajutorul procesoarelor Intel® Core™ i5 sau i7 din a doua generaţie şi placa grafică Intel® HD 30001. Procesoarele de ultimă generație de la Intel fac din notebook-urile seriei XPS niște aparate fluide, ce asigură timpi de răspuns surprinzător de buni.

Cu ajutorul SSD-ului şi al tehnologiei Intel® Rapid Start revine din sleep mode extrem de rapid, în cîteva secunde (1 secundă dacă este în lite sleep sau 4 secunde dacă este în deep sleep). XPS 13 este conceput să vă ajute să economisiţi timp şi să poată fi utilizat mai mult - având o baterie cu autonomie de până la 8-9 ore. Evident, timpii pot varia în funcție de stilul de folosire și task-urile pe care i le trasați. 

Prima serie de ultraportabile premium care contribuie la salvarea oceanelor

Cu XPS de la Dell Technologies, nevoia de sustenabilitate, ecologie și eficiență energetică nu mai sunt doar scopuri pentru viitor, ci sunt deja fapte. Toate detaliile care fac din XPS cel mai prietenos laptop cu natura sunt adunate în conceptul Eco Wise, ce marchează mai multe premiere. Aparatele din serie contribuie la salvarea oceanelor: premiate la CES® 2018 Best of Innovation Awards, tăvile de ambalare negre sunt realizate pentru a fi reciclate. 25% la sută din material este obținut din reziduuri plastice oceanice colectate din zonele de coastă, iar restul de 75% e fabricat din plastic reciclat. XPS 13 este certificat ENERGY STAR®.

Ultraportabilul XPS 13 2 în 1 nu conține cadmiu, plumb, mercur și unii ftalați și este înregistrat EPEAT® și fără BFR / PVC. 90% din componentele laptopului pot fi ușor reciclate sau refolosite, iar tăvile de ambalare din bambus alb sunt 100% reciclabile.

Articolul face parte din campania „XPS - Best in Show” susținută de Dell Technologies. XPS a fost catalogat în cadrul CES2020 drept „Best in show” – cel mai bun laptop de 13’’ în categoria sa. XPS susține performanța, provocarea statu quo-ului și depășirea limitelor, pentru a livra cea mai bună calitate în afaceri, dar și în viața de zi cu zi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult