Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Capătul” sec al domnului Ciolacu: PSD se resetează cu același sistem de operare

Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă, CEx

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Deși la CEx-ul de aseară nu a căzut niciun „capăt” (am încheiat citatul din Marcel Ciolacu, „locțiitorul” doamnei Dăncilă la conducerea partidului), PSD anunță că o va lua de la capăt.
Este foarte bine că, așa cum ne comunică același domn Ciolacu, s-a ajuns la concluzia că „nu trebuie făcut un măcel", (Doamne ferește de așa ceva), ci doar o resetare a partidului. Totuși, domnule Ciolacu, vă spun eu ca IT-st, după o resetare se mai schimbă imaginea o vreme, însă tot cu același sistem de operare veți rămâne, dacă înțelegeți ce vreau să spun.
PSD-ul a acreditat, de-a lungul timpului, ideea că demisia ar fi un gest de slăbiciune, încât acum oamenii chiar cred acest lucru. Doamna Dăncilă, stați liniștită, toți considerăm gestul dumneavoastră ca fiind doar unul serios întârziat, în niciun caz nu-l percepem ca pe o formă de slăbiciune. Când o dai de gard cu guvernul țării și cu partidul din care faci parte, demisia este o necesitate urgentă. Și da, ai nevoie de un minimum de înțelegere și de demnitate ca să te retragi.


Așa că, după CEx-ul de ieri, PSD-ul are un nou capăt. Pardon, a luat-o de la capăt. Și-au schimbat șefii portofoliile între ei, adică s-a resetat. Dacă dau, așa cum intenționează, cu o bidinea peste sigla și numele partidului, „noul PSD” va fi gata de votat în 2020. Reforma s-a înfăptuit printr-o scoatere la vopsea întru prostirea încă o dată a alegătorilor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Delia MC Delia MC check icon
    Se resetează cu același hard, același sistem de operare fără a elimina virusul. E și greu, că îl au toți.
    • Like 9
    • @ Delia MC
      Gabi check icon
      E imposibil de eliminat virusul atâta timp cât rămâne prezent în Constituţie. Termenul „Stat Social” este un principiu care poate fi rău implementat dinadins, cu un anumit scop - şi astfel se poate tolera perpetuarea socialismului.
      • Like 1
  • Cum ar spune unii , la vremuri noi ....tot noi.Oare despre ce resetare este vorba,din moment de Stanescu .Olguta, s.a. sunt in continuare in prim plan.Nici Mihai Gadeanu este o noutate el reprezinta continuarea fenomenului TELEORMAN in conducerea partidului. Sa le fie de BINE spre 15-20%.
    • Like 3
  • mike mike check icon
    Sa inteleg ca doamna Viorica nu prea le are cu "soft-ul". Dar cu "hard-ul" doamna, cu "hard-ul" le aveti?
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult