Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„Ce vârstă veți avea când veți merge de la Comarnic la Brașov pe autostradă?”

comarnic - brasov

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim 

Ce vârstă veți avea când veți merge de la Comarnic la Brașov pe autostradă? a fost întrebat la emisiunea „În fața ta" de la Digi24, Ionuț Ciurea, director executiv al Asociației Pro Infrastructura, care monitorizează cele mai mari proiecte din domeniul transporturilor. Ciurea a subliniat că întârzierea proiectului de autostradă Ploiești-Comarnic-Brașov este deja semnificativă și că, în cel mai optimist scenariu, vor mai trece cel puțin zece ani până la finalizarea acestuia.

„Am 41 și jumătate acum. Domnule, sper să nu mă apuce pensia. Deja oficial pe Ploiești-Comarnic-Brașov termenul s-a dus dincolo de 2030. Acolo avem doi ani și jumătate, cam așa, de întârziere pe partea de studiu de fezabilitate și proiect tehnic, ce să mai vorbim de licitații și lucrări, bani și alte nebunii. Deci o să ne ducem mult dincolo de 2030. Chiar dacă o să găsim o variantă-minune cumva, o să scoatem niște bani din piatră seacă sau dintr-un PPP fantasmagoric. Pe Ploiești-Comarnic-Brașov în cel mai bun scenariu, zece ani de zile lejer”, a spus Ionuț Ciurea.

Emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred că ultimul studiu de fezabilitate a revelat că o autostradă Ploiești-Comarnic-Brașov ar crește semnificativ riscul ca și mai mulți turiști să fie haliți de urșii carpatini. În plus, reducerea amprentei de carbon ar impune mai puține mașini hoinărind aiurea, deci o bandă pe sens e o soluție mult mai bună pentru atingerea neutralității climatice.
    Ca să nu supărăm nici urșii, nici turiștii, nici UE cu Green Deal-u’, o amețim așa, din studiu în studiu, la nesfârșit. Deci pofta-n cui, nu o să apucăm să vedem autostrada asta.
    • Like 0
  • N-o să apuc să merg pe autostradă, dar am s-o bântui! :))
    • Like 0
  • La Pastele cailor! S-ar putea…
    Auzi tu:
    “ Chiar dacă o să găsim o variantă-minune cumva”. Păi, Poate găsiți tunelurile alea făcute de daci, băi. Deși nici alea nu-s bune ca dau în Egipt, cică. :-)
    Când e vorba de preziceri, Brucan era pistol cu apă pe lângă ăștia, zău!
    • Like 0
  • Razvan G check icon
    Eu am 60+, deci nu o mai prind.
    • Like 0
  • SG check icon
    Buna ziua!
    Va rog sa solicitati Guvernului sa va prezinte in baza Legii nr. 544/2001, toate platile facute pentru aceasta autostrada care nu se va mai construi niciodata. Ma refer aici cel putin la studiile de fezabilitate care s-au platit de catre statul roman incepand cu anul 1989, studii de fezabilitate care se reiau la fiecare schimbare de conducere politica a tarii. Cati bani s-au platit pentru aceste studii de fezabilitate pentru aceasta frantura de autostrada?
    In aceasta situatie, nu se mai pune problema sa ne imaginam cati ani vom avea cand se va construi autostrada. Trebuie sa ne intrebam daca vom conduce vreodata vreo masina pe aceasta autostrada.
    • Like 0
  • Francisc check icon
    Parafrazând o vorbă celebră, putem spune că autostrada Comarnic-Brașov nu e a noastră, ci a urmașilor urmașilor noștri...
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult