Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Cel mai mare perdant”. Trump criticat pentru rezultatele slabe ale candidaților republicani pe care i-a susținut în alegeri

Donald Trump - 8 noiembrie

Foto: Profimedia Images

„Tsunami-ul republican”, care ar fi trebuit să măture totul în cale la alegerile din SUA, a fost un val care nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor dreptei americane. Deși republicanii obținuseră, potrivit rezulatatelor preliminare, un avantaj în Camera Reprezentanților, Senatul rămăsese, potrivit acelorași date, al democraților.

Site-ul Fox News, o instituție de presă cunoscută pentru orientarea republicană, a publicat un articol despre criticile care i se aduc fostului președinte american, numit de un jurnalist „cel mai mare perdant al serii” de marți.

„Mai mulți experți și jurnaliști din întreg spectrul politic au arătat cu degetul către fostul președinte Trump.

Pe măsură ce candidații susținuți de Trump în curse majore au pierdut sau au rămas în urma altor republicani din statele lor, a părut să se creeze un consens că Trump a avut o noapte proastă, deși nu era încă clar dacă republicanii aveau că recâștige Camera sau Senatul”, scrie Fox News.

Fostul strateg de campanie al lui Obama, David Plouffe, a declarat pentru MSNBC: „Cred că putem spune acum că Donald Trump a prezidat două alegeri dezastruoase de mijloc de mandat”. În 2018, pe când era președinte, partidul lui Trump a pierdut controlul asupra Camerei. În 2022, republicanii păreau pregătiți să obțină o victorie uriașă și să preia controlul ambelor camere ale Congresului, dar la primele ore ale dimineții de miercuri încă nu era clar dacă vor prelua controlul asupra Camerei, un scenariu aparent de neconceput săptămâna trecută, relatează Fox News.

„Aceasta ar fi trebuit să fie o noapte mult mai puternică pentru republicani”, a spus Plouffe. „Sunt o grămadă de motive pentru care s-a ajuns aici. Dar în fruntea lor se află Donald Trump. Este profund nepopular, a susținut o grămadă de candidați oribili la Senat”.

Chris Hayes de la MSNBC a declarat că republicanii i-au atribuit lui Trump o „putere totemică pe care nu o are” și că i-a „tras în piept pe republicani”, scrie Fox News.

Jonathan Karl de la ABC a spus că încă nu este clar cine va controla camerele Congresului în următorii doi ani.

„Ceea ce pot să vă spun este că cel mai mare învins în această seară este Donald Trump”, a declarat Karl.

La CNN, comentatorul conservator Scott Jennings a oferit o analiză destul de clară a nopții, juxtapunând performanța candidaților susținuți de Trump din toată țara cu cea a guvernatorului statului Florida, Ron DeSantis, un potențial concurent la alegerile din 2024, care a fost reales marți cu un scor zdrobitor.

„Există o narațiune potențială care reiese din această noapte - că, dacă ești un alegător republican cu discernământ care încearcă să-și dea seama de viitorul, direcția acestui partid, afli încă o dată că Trump nu este un câștigător național pentru republicani. Dar DeSantis poate fi următoarea evoluție a cuiva care poate reuni ceea ce îți place la Trump cu recuperarea unor oameni care au plecat în timpul lui Trump”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Filbert check icon
    desantis e doar un trumpski pe steroizi, mai tinar si chiar mai periculos.
    Altfel, nimic nou, votantii pesedisti-auristi americani lovesc din nou. Analiză FoxNews: La fel ca la alegerile recente, alegătorii s-au împărțit puternic în funcție de sex, educație și tipul de comunitate. Bărbații au susținut candidații republicani pentru Congres cu 10 puncte procentuale, iar femeile au optat pentru democrați (+4 puncte). Alegătorii care nu au studii superioare (+10 puncte) și locuitorii din mediul rural (+28 de puncte) au optat pentru republicani, absolvenții de studii superioare (+9 puncte) și locuitorii orașelor au înclinat spre democrați (+30 de puncte).
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult