Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Cod roşu de OUG”. 12.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei

Foto: George Călin/Inquam Photos

12.000 de oameni au ieșit în stradă duminică seară pentru a-i cere din fața Guvernului demisia lui Liviu Dragnea și pentru a-și arăta dezaprobarea față de modificarea Codurilor Penale. 

Ei au cerut renunțarea la modificările care slăbesc puterile procurorilor și îi favorizează pe infractori și și-au exprimat îngrijorarea față de repetarea scenariului OUG13. Proteste au loc și la Timișoara, Iași, Cluj, Sibiu, Oradea sau Târgu Mureș.

UPDATE: Protestatarii au cântat imnul și au aprins lanternele telefoanelor mobile. 

UPDATE: Peste 12.000 de oameni sunt în Piața Victoriei, iar printre ei se află și filosoful Mihai Șora care, la 101 ani, s-a alăturat protestatarilor.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

La protestul organizat sub deviza „Cod roșu de OUG”, manifestanții au strigat  „Demisia!”, „PSD, ciuma roșie!" și "Jos dictatorul!". În jurul orei 19:30, în Piața Victoriei erau in jur de 3.500 de manifestanți potrivit Hotnews.

Protest 24 iunie
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Iulian check icon
    Dragi romani, ieșiți din casa fără frica și îndrăzniți sa va câștigați libertatea și drepturile. Degeaba veți ieși după ce hoții vor da ordonanță, ne vom trezi cu o Românie gri și din nou învinsă. Haideți sa arătăm ca suntem noi cei uniți și noi vom fi cei ce vor învinge. Trebuie sa scăpăm de scursurile acestea ce se numesc politicieni indiferent din ce partid dar cu precădere din Psd. Jos calaii, jos gunoaiele, jos hoții.
    Hai România, se poate și vom izbăvi! Doamne ajuta!
    • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult