Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Cod roşu de OUG”. 12.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei

Foto: George Călin/Inquam Photos

12.000 de oameni au ieșit în stradă duminică seară pentru a-i cere din fața Guvernului demisia lui Liviu Dragnea și pentru a-și arăta dezaprobarea față de modificarea Codurilor Penale. 

Ei au cerut renunțarea la modificările care slăbesc puterile procurorilor și îi favorizează pe infractori și și-au exprimat îngrijorarea față de repetarea scenariului OUG13. Proteste au loc și la Timișoara, Iași, Cluj, Sibiu, Oradea sau Târgu Mureș.

UPDATE: Protestatarii au cântat imnul și au aprins lanternele telefoanelor mobile. 

UPDATE: Peste 12.000 de oameni sunt în Piața Victoriei, iar printre ei se află și filosoful Mihai Șora care, la 101 ani, s-a alăturat protestatarilor.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

La protestul organizat sub deviza „Cod roșu de OUG”, manifestanții au strigat  „Demisia!”, „PSD, ciuma roșie!" și "Jos dictatorul!". În jurul orei 19:30, în Piața Victoriei erau in jur de 3.500 de manifestanți potrivit Hotnews.

Protest 24 iunie
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Iulian check icon
    Dragi romani, ieșiți din casa fără frica și îndrăzniți sa va câștigați libertatea și drepturile. Degeaba veți ieși după ce hoții vor da ordonanță, ne vom trezi cu o Românie gri și din nou învinsă. Haideți sa arătăm ca suntem noi cei uniți și noi vom fi cei ce vor învinge. Trebuie sa scăpăm de scursurile acestea ce se numesc politicieni indiferent din ce partid dar cu precădere din Psd. Jos calaii, jos gunoaiele, jos hoții.
    Hai România, se poate și vom izbăvi! Doamne ajuta!
    • Like 4


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult