Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Cod roşu de OUG”. 12.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei

Foto: George Călin/Inquam Photos

12.000 de oameni au ieșit în stradă duminică seară pentru a-i cere din fața Guvernului demisia lui Liviu Dragnea și pentru a-și arăta dezaprobarea față de modificarea Codurilor Penale. 

Ei au cerut renunțarea la modificările care slăbesc puterile procurorilor și îi favorizează pe infractori și și-au exprimat îngrijorarea față de repetarea scenariului OUG13. Proteste au loc și la Timișoara, Iași, Cluj, Sibiu, Oradea sau Târgu Mureș.

UPDATE: Protestatarii au cântat imnul și au aprins lanternele telefoanelor mobile. 

UPDATE: Peste 12.000 de oameni sunt în Piața Victoriei, iar printre ei se află și filosoful Mihai Șora care, la 101 ani, s-a alăturat protestatarilor.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

La protestul organizat sub deviza „Cod roșu de OUG”, manifestanții au strigat  „Demisia!”, „PSD, ciuma roșie!" și "Jos dictatorul!". În jurul orei 19:30, în Piața Victoriei erau in jur de 3.500 de manifestanți potrivit Hotnews.

Protest 24 iunie
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Iulian check icon
    Dragi romani, ieșiți din casa fără frica și îndrăzniți sa va câștigați libertatea și drepturile. Degeaba veți ieși după ce hoții vor da ordonanță, ne vom trezi cu o Românie gri și din nou învinsă. Haideți sa arătăm ca suntem noi cei uniți și noi vom fi cei ce vor învinge. Trebuie sa scăpăm de scursurile acestea ce se numesc politicieni indiferent din ce partid dar cu precădere din Psd. Jos calaii, jos gunoaiele, jos hoții.
    Hai România, se poate și vom izbăvi! Doamne ajuta!
    • Like 4


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult