Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Danke, Polizei!” Unui polițist german de origine română îi dau lacrimile, în timp ce românii din Munchen îi mulțumesc pentru că i-a ajutat să voteze

Poliția din Munchen a făcut tot posibilul pentru a-i ajuta pe românii care așteptau în fața consulatului să voteze. Polițiștii au delimitat un perimetru, astfel încât să se considere că toți cei care așteaptă sunt pe teritoriul consulatului și să apuce să voteze, au relatat martorii oculari. 

La capătul zilei, românii rămași i-au mulțumit unui polițist cu portavoce care i-a ajutat pe alegători. „Danke, Polizei!”, pot fi auziți românii strigând într-o filmare postată pe Facebook de Marius Șortan.

Atunci când aude mulțimea scandând, bărbatului, născut în România, îi dau lacrimile de emoție. 

Jurnalistul Vlad Ursulean, de la Casa Jurnalistului, s-a aflat la Munchen printre românii care încercau să voteze. Acesta a postat pe Facebook un video în care se vede cum bărbatul le dă indicații în limba română cetățenilor astfel încât să poată să ajungă să voteze cât mai mulți. Potrivit lui Vlad Ursulean, tânărul este originar din Brașov. „Unul dintre polițiști e născut în Brașov și ne-a vorbit la portavoce în română. Rămâne enervarea de peste zi – peste 8 ore de stat la coadă și mulți oameni care au renunțat, dar e înduioșător să vedem autorități care iau măsuri în sprijinul publicului și le anunță calm, liniștind instant o mulțime furioasă”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • cromium check icon
    Intr-adevar, tara lui Hitler a ajuns sa angajeze si oameni in posturi de politisti in timp ce politistii de la noi nu sunt angajati ci crescuti de mici prin scorburile Bucegilor pentru a servi Patriei si Partidului de guvernamant, oricare ar fi el. Isi mai aminteste cineva de protestatarii batuti de Jandameria condusa de liberali in 2012?
    • Like 0
    • @ cromium
      check icon
      Ehe, ce vremuri... Guvernul lua în seamă nemulțimirile manifestanților... Jandarmeria apela la gaze și tunuri cu apă doar dacă protestul devenea violent...
      O tempora, o mores!
      • Like 0
  • Normal că i-au dat lacrimile, a simțit că face parte dintr-un moment important și rar, unul dintre acele momente în care este un privilegiu să fii părtaș. Nu-ți este dat oricând să îți ajuți un semen să se bucure de un minim drept elementar răpit brutal de niște indivizi fără scrupule ajunși efemer la putere.
    • Like 2
  • Dorin check icon
    Asta este diferența dintre un polițist german și un jandarm român angajat direct de PSD
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult