Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Zeci de colegi și prieteni ai Alexandrei au protestat la Caracal. „Îmi pare rău că am crezut în voi. De azi eu nu mai sun la 112”

Protest Alexandra Caracal

Foto: Bogdan Dănescu/Inquam Photos

Zeci de colegi și prieteni întristați și revoltați de tragedia Alexandrei au protestat la Caracal față de felul în care autoritățile au acționat în acest caz.

Îmbrăcați în tricouri albe, cu chipul adolescentei, tinerii au adus cu ei candele, flori și mesaje critice la adresa Poliției Române și a serviciului de urgență 112. „Îmi pare rău că am crezut în voi. De azi eu nu mai sun la 112”,  „Trebuie să suni de miercuri seară dacă ai probleme joi, așa e la noi în țară, semnează 112”, „Alo, 112? Sunt Alexandra și vreau să trăiesc!”, sunt câteva dintre mesajele colegilor Alexandrei.

Aceștia au mers în marș la casa lui Gheorghe Dincă, cel care a recunoscut că a ucis-o, și au scandat protestul şi strigă „Ruşine, ruşine să vă fie!” şi ”Demisia!” 

Foto: Bogdan Dănescu/Inquam Photos

Pe tricourile adolescenților scria Alexandra # Erou.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult