Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Prima declarație publică a polițistului de la 112 care a trimis-o pe Alexandra la plimbare

protest Alexandra Macesanu - Foto Inquam Photos / Bogdan Danescu

Foto Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Vasilică Florescu, polițistul de la 112 care a vorbit cu Alexandra Măceșanu, fata răpită, violată si ucisă de Gheorghe Dincă, a sunat luni la România TV și s-a disculpat. Nici prin gând nu i-a trecut să aibă o „atitudine refractară”, așa cum se arată în raportul Ministerului de Interne, a spus polițistul, angajat al IPJ Olt.

Vasilică Florescu a afirmat că a discutat de două ori la telefon cu Alexandra și a recunoscut că fata i-a spus unde se află, dar el nu știa că „Bold" este un cartier din Caracal.

În raportul Ministerului de Interne se arată că agentul de poliție cu care Alexandra a discutat atunci când a sunat la 112 ar fi avut o „atitudine refractară", nu s-a implicat și nu i-a pus Alexandrei mai multe întrebări pentru a identifica mai ușor locul în care aceasta era sechestrată. 

Citiți și:

„Nu am avut nicio clipă atitudine refractară. Din contră, am spus că să stea liniștită că va ajunge un echipaj de poliție la ea. Am întrebat-o cum a ajuns acolo. Noi nu cunoaștem zona Caracalului. Ea a zis că a trecut pe lângă un dig și că este în Bold. Eu nu știam ce e Bold, apoi am aflat că este un cartier.

Apoi mi-a zis: stați puțin că am găsit o carte de vizită. În al doilea apel mi-a spus că nu a ajuns echipajul de poliție. I-am spus că probabil sunt pe drum. Eu am zis poliției ce mi-a comunicat Alexandra și ce a zis STS. Am comunicat la STS ce mi-a comunicat Alexandra, nu erau repere concrete, decât că a trecut pe lângă un dig și că a ajuns la Bold. Era un cartier mărginaș al Caracalului. Nu mie mi-a zis de gard, de câini, de fizionomia ăstuia. Cred că asta a vorbit cu cei de la Caracal. După ce am terminat legătura cu ea, a vorbit cu cei de la poliție din Caracal.

Eu am avut două convorbiri, iar STS a avut una. Primul a fost la 11:05, al doilea nu mai știu, dar nu cred că a durat 10 minute. Nu nouă ne-a spus „vine, vine!”, ci celor din Caracal, care au stat mai mult de vorbă cu ea.

Eu i-am spus să închidă telefonul, pentru a putea fi sunată înapoi de poliție. Așa sunt procedurile. Ce au făcut cei din Caracal, habar n-am”, a relatat la România TV polițistul Vasilică Florescu.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Halucinant ! Sa fii polițist intr.o localitate, ,de serviciu la dispecerat si sa nu cunosti orașul ( pe care îl aperi de infractori!) , cu cartierele lui ,cu străzile lui ....! Asta arată câtă indolență, câtă incompetență, câtă lipsă de empatie față de împrejurările dificile prin care trece o ființă umană ....!
    • Like 2
  • La munca daca fac ceva in bataie de joc si sufera clientul sunt in posibilitatea de a pierde job si plati penalitati. Si nu, nu moare nimeni aici doar afectez imaginea si increderea publica.
    Altfel, cum naiba sa raspunda unu la tel. care sa nu stie 50-100 de nume de comune, cartiere din zona unde e responsabil? Ca doar nu a raspuns unu din Dorohoi ....
    • Like 4
  • Roxana B check icon
    A fost cineva la farmacie sa investigheze daca individul intr-adrvar a fost acolo sa cumpere crema pt ranile Alexandrei, sau a lipsit o ora ca sa-si anuntze complicii ca fata se afla la dispozitia lor?
    • Like 2
  • Nenea asta ar trebui dat afara de peste tot sa nu mai fie angajat nicaieri si sa i se dea poza sa-l stie toata tara. Toti indolentii si incompetentii ar trebui sa fie cunoscuti sa-i stim si noi sa fie un site cu astia vinovati sau care au contribuit la tragedii cu poze fara blur sau banda neagra la ochi. Pun pariu ca nu au luat in serios telefonul fetei iar faptul ca nu cunoaste Caracalul nu-i argument ca la nivelul lor puneau mana pe telefon si alertau tot orasul putea sa fie in Piatra Neamt suni politia locala din Caracal si pieptani toate curtile. Toti trebuiau sa fie pe calculatoare si pe telefoane cu toti aia din Caracal. E Google e internet sunt smarturi erau de toate. Erau solutii dar au tratat in bascalie cazul. Pe de alta parte si astia de la 112 trebuie sa stie ce sa faca in astfel de cazuri ca ii pot pune in pericol viata victimei daca suna inapoi aiurea, trebuia sa stie ce sa-i spuna fetei s-o invete ce sa faca dupa ce sa se uite ce sa faca cu mobilul etc. Nu e accident pe munte sau auto, e cu psihopati cu criminali nu e aceeasi procedura in toate cazurile. E clar ca nimeni n-a stiut ce sa faca, macar ca vedeai din filme cum se face, plus incompetenta si indolenta. Si toti sunt mandri de ei ca si-au facut datoria nimeni nu-si reproseaza nimic. Bravo ba! Doar criminalul ca a fost prins.
    • Like 3
  • Mare lucru dacă nu e o rețea de proxeneți, ăștia sunt întotdeauna mână în mână cu poliția și de aici probabil și lentoarea anchetei. Într-un oraș atât de mic nu poți face nici o activitate infracțională organizată fără să ai oblăduirea milițienilor, cine crede altfel e naiv.
    • Like 6
    • @ Adrian Ionescu
      Roxana B check icon
      O interogare a individului sub hipnoza sau scopolamina poate ar aduce mai multe informatii.
      • Like 2
    • @ Adrian Ionescu
      dan check icon
      Sa nu ne grabim , inca nu au aparut testele ADN.
      O banda de proxeneti ar fi cel mai perfect scenariu dorit de guvern pentru a acuza presa pro Johannis de manipulare.
      Pe de alta parte as vrea sa nu fie moarta cu toate astea cred ca nenorocitul a avut timp sa o omoare cat s- au cacait astia sa o gaseasca.
      • Like 1
    • @ Roxana B
      - da, buna idee, scopolamina scoate tot, ar trebui folosita in asemenea cazuri .......... - dar, dupa cate stiu, este interzis a se folosi ..........
      • Like 2
  • Roxana B check icon
    Mda.
    Scuze peste scuze, speculatii peste speculatii, nu s-a gasit nici un cadavru, nu a venit nici un rezultat sigur de la IML....
    Toata lumea se invinovateste cu toata lumea.
    Dar, de reteaua de proxenetism de ce nu se face vorbire?
    Mie mi-e f greu sa cred ca infractorul ala de 66 de ani a cedat asa repede si a recunoscut si uciderea celei de-a doua fete, de fapt prima, cea din aprilie, cind nu exista nici o dovada legata de aceasta fapta.
    E f ....neverosimila marturisirea asta...atit de ....rapida, cind nu exista dovezi concludente
    • Like 1
    • @ Roxana B
      Corect, incadrarea juridica s-a schimbat in omor calificat dupa ce a recunoscut, ceea ce e egal cu zero. Daca nu se gasesc probe solide pt ambele crime, individul isi poate schimba declaratia in fata instantei si va spune ca a fost fortat sa spuna asa din cauza presiunii publice si media, scapa in 2 ani pt ca sunt lucruri personale ale fetei la el in casa + masina. Trebuie rapid maturat tot de criminalisti, facute teste de ADN si legat adn-ul animalului cu adn-ul fetei, etc. Sper ca la criminalistica mai sunt profesionisti si nu imbecili ca ala de la 112, care nu stia ce e Bold, dar daca dai pe google maps afli in 15 secunde ca e un cartier.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult