Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Priviți ce s-a întâmplat cu Școala Gimnazială 125 din sectorul 5 al Capitalei după ce a fost „adoptată” de voluntari din 24 de țări

Metropolitan Life

55 de angajați Metropolitan Life, din 24 de țări, au lucrat în acest weekend timp de o zi pe șantierul Habitat for Humanity România din sectorul 5 pentru a ajuta la reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale nr. 125.

Peste 300 de copii și 50 de profesori vor începe noul an școlar într-un mediu mai sănătos și primitor. Inițiativa de a renova și eficientiza energetic această școală face parte din proiectul "O școală nouă, un viitor mai bun", dezvoltat de Habitat for Humanity România.

Cei 55 de reprezentanți Metropolitan Life se alătură celor 100 de voluntari, internaționali și din companiile românești, care au contribuit în perioada vacanței de vară la realizarea lucrărilor și la transformarea Școlii Gimnaziale nr. 125 într-un mediu sănătos şi primitor pentru copii și profesori. 

Situată într-una dintre cele mai sărace cartiere din București, Școala Generală nr. 125, din sectorul 5, se afla într-un stadiu avansat de deteriorare, fiind doar una dintre instituțiile de învățământ din România care au mare nevoie de renovare. Reabilitarea școlilor reprezintă un pas important pentru incluziunea socială a copiilor din familii defavorizate.

"Cei mai mulți copii de la Școala nr. 125 provin dintr-un mediu vulnerabil, astfel că Metropolitan Life este încântată să se alăture Habitat for Humanity pentru a oferi un viitor mai bun elevilor și familiilor acestora, precum și comunităţii din care fac parte", a declarat Dirk Ostijn, CEO, MetLife Europa.

„Școala este a doua casă pentru copiii noștri. Este locul în care se încarcă cu speranțe, visuri și planuri pentru viitor. Suntem bucuroși să găzduim voluntarii Metropolitan Life pe şantierul nostru din Bucureşti și recunoscători că ne vor ajuta să oferim un mediu propice învăţării pentru 300 de copiii din familii cu dificultăți financiare”, a declarat Greg Foster, Area Vice President Europe Middle East and Africa.

Metropolitan Life si Fundatia MetLife au făcut donații în valoare de $500.000 pentru proiecte de CSR, derulate în 2015 și continuate în 2016 și 2017. În plus, în 2016, Metropolitan Life a investit $200.000 în proiecte de CSR, din fonduri locale. Proiectele susținute de Metropolitan Life se concentrează pe incluziune socială și financiară, inclusiv pe educarea financiară a copiilor și tinerilor din diferite categorii sociale.

Metropolitan Life școală

Despre MetLife

MetLife, Inc. (NYSE: MET), prin intermediul sucursalelor și afiliaților acesteia (“MetLife”), este una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deţine poziţii de conducere în pieţe din Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, accesați www.metlife.com.

Despre Metropolitan Life

Metropolitan Life este parte din MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deţine poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu.

În România, Metropolitan Life are peste 17 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Două milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Despre Fundația MetLife

Fundația MetLife a fost înființată în anul 1976 pentru a continua tradiția MetLife privind finanțarea companiilor și implicarea comunității. Fundația se concentrează pe promovarea incluziunii financiare, având la dispoziție 200 de milioane de dolari în următorii cinci ani pentru a ajuta la construirea unui viitor sigur al oamenilor și al comunităților din întreaga lume. Compania Metropolitan Life este parte a grupului MetLife, ce oferă prin filialele și companiile sale afiliate la nivel global asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. În România, compania este prezentă de 15 ani și furnizează asigurări de viată și pensii private obligatorii către 2 milioane de clienți.

Despre Habitat for Humanity International

Condusă de viziunea conform căreia fiecare om are nevoie de un loc decent pentru a trăi, Habitat for Humanity s-a dezvoltat de la un nivel local cu originea într-o fermă comunitară din sudul Georgiei în 1976 la o organizație non-profit pentru locuințe sociale în aproape 1.400 de comunități din întregul teritoriu al Statelor Unite și în alte peste 70 de țări. Voluntarii se alătură Habitat for Humanity pentru a construi sau îmbunătăți condițiile de locuire pentru familii cu venituri mici.Beneficiarii Habitat for Humanity ajută la construirea propriilor case împreună cu voluntarii și returnează către organizație prețul casei la costul materialelor de construcție, pe 20 de ani, în rate lunare fără dobândă. Acești bani intră în Fondul pentru Umanitate, din care sunt ajutate alte familii dezavantajate. www.habitat.org

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • si sunt multe alte actiuni de genul acesta in tara, facute de oameni: renovat hospice - Casa Sperantei din Adunatii - Copaceni, in Timisoara medici si parinti au renovat 12 saloane la sectia de boli infectioase si apoi se mobilizau sa inceapa si la Victor Babes sa faca la fel ( ala din Timisoara) etc. In rest, am intrebat niste straini de ce ma ajuta si de ce ajuta situatiile mizere din Romania sau din alte tari si am primit cateva tipuri de raspunsuri: "voluntariatul m-a scapat de armata"; "daca ajutam africanii unde sunt nu vor mai pleca in lume"; "daca nu noi cei ce avem inteligenta sa intelegem, atunci cine?"
    • Like 1
    • @ Claudia Olteanu
      check icon
      adica ei castiga ceva ? pai atunci sa-i refuzam chiar daca pierde poporul roman de 1000 de ori, nu castiga ei nimic ! asta mandrie nationala, sa le aratam ca degeaba sunt inteligenti, ca 1 prost de al nostru pus premierul romaniei face cat 1000 de inteligenti in toate domeniile !
      • Like 0
  • check icon
    raspunsul unui patriot este : aceste japite capitaliste, aservite exploatatorilor externi au distrus traditia autohtona, mandria nationala, au jignit profund atatia oameni care au invatat in aceste cladiri atat amar de ani, oameni care astazi sunt savanti, profi de renume si altele ... prin distrugerea cuiburilor acelor animale ca care acest popor a conlocuit de milioane de ani intr-o majora armonie, adica cuiburile paduchilor, plosnitelor, purecilor, soarecilor si sobolanilor ... adevarat ca au ramas mentalitatile ... deci de maine va rugam sa aduceti in scoala aceste fiinte, nu conteaza unde este scoala !
    • Like 0
  • Anon check icon
    Adica suntem genul de tara in care vin voluntari din afara sa ne ajute sa construim scoli? Frumos, ne-a lovit un tsunami, cumva? A, nu, scuze, am uitat, spagi, administratie proasta etc. da. Pentru un moment mi s-a parut ca suntem tara membra UE, sau ceva de genul asta.
    • Like 2
    • @ Anon
      check icon
      pai acisilea nu e nevoie de teroristi, uragane, cutremure, tsunami, si alte evenimente cosmice, le producem noi local, benevol si din mandrie nationala, avem specialisti de inalta clasa care aplica masuri tranzitorii in integrum, chiar ma mir ca nu exista o scola sa predam si altor popoare chestiunile astea de tip biris, adica cum sa ne furam chilotii fara sa ne dezbracam, doar prin cosmetizare din pix :)
      • Like 1
  • E 2016. Cu totii stim ca nimic nu se face pe degeaba. Nu stiu de ce ne incapatanam sa criticam orice. Oamenii astia s-au deranjat in felul asta - hai sa fim multumiti, sa dam scroll sau sa citim, sa marcheze ca a avut expunere, sa mai faca si la vara.

    Sau nu cititi si va poftesc sa faceti efortul sa fiti si mai caritabili decat aceasta companie, gasiti banii si oamenii sa faca ce au facut ei si nu spuneti la nimeni.
    • Like 2
  • check icon
    Superb articol, minunat aș spune, încântător de-a dreptul!
    Dacă ar fi la TV aș căuta P de la publicitate, așa însă, înțeleg că nu trebuie atenționat cititorul că urmează „o pauză publicitară”! Sau, cum le place „multinaționalilor corporatisto voluntari”, COMERCIALĂ!
    Păcat, speram în RES PUBLICA ...
    • Like 0
    • @
      check icon
      Scrie mare acolo: ADVERTORIAL.
      • Like 0
    • @
      check icon
      Știu să citesc, fiți fără grijă: problema mea este că acest articol descris cu un cuvânt cel puțin ciudat (nu este singurul) este o formă de publicitate ce ocolește publicitatea! Presupun că beneficiile sunt mult mai mari decât în cazul formelor tradiționale de reclamă, iar Republica mă învățase până acum cu un alt nivel decât acesta al profitului cu orice chip. În rest, că unii plătesc să-și vadă numele făcut public, n-au decât ... dar speram că nu aici!
      Cu speranța că m-am făcut înțeles, vă doresc numai bine!
      • Like 0
    • @
      Valentin check icon
      Pentru că publicitatea clasică nu se mai citește s-au găsit - nu doar la noi - si alte forme, mai ales din cele care nu pot fii blocate. Publicitatea este cea care susține publicația. Mai există, desigur, si varianta abonamentului...
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult