Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Felicitări, domnule Mișa, sunteți pe drumul cel bun”. Patrihoții, o piesă veche, cu o distribuție nouă

Ionuț Mișa la Antena3

Foto: captură Antena 3

 • Ionuț Mișa (ministrul Finanțelor): „Românii sunt inteligenți, nu merg după fentă”
 • Mihai Tudose (premierul României): „O companie le-a cerut angajaților să protesteze cerând autostrăzi, compania externalizând profitul. Nu mai merge!”
 • Ionuț Mișa (da, ministrul Finanțelor): „Românii ar trebui să se gândească pentru cine ies în stradă, unele companii au interesul ca anumite măsuri să nu fie aplicate”
 • Mihai Tudose (exact, premierul României): „Sucursalele unor bănci au dat liber unor angajați să protesteze în fața Guvernului. Dacă băncile sunt nervoase, felicitări, domnule Mișa, sunteți pe drumul cel bun”.

Sunt român (glasul i se îneacă), cred în România (emoția îi scoate din piept un scâncet, vocea i se frânge sub povara iubirii de țară), am trei fete (să vă trăiască! mulțumesc! lacrimi...) - Ionuț Mișa, miercuri seara, la Antena 3.

Când se gândește la țărișoara lui, la viitorul ei, la Rrrromâniiiaaa, ministrul Finanțelor este un personaj caragialesc. Mica fiară care cu câteva minute înainte sărea la beregata multinaționalelor se înmoaie duios, când moderatorul împinge discuția spre Familie și Țară.

În materie de propagandă, este o capodoperă. Partidul e demult o simplă anexă a televiziunii, iar politicienii niște actori puși să joace într-o piesă de teatru cu patrihoți. Niciodată acest construct care îmbrățișează patria cu hoții nu a fost mai bine jucat ca acum, în zilele tumultoase ale revoluției fiscale din noiembrie.

Pentru publicul fidel, ușor de speriat cu Soroș, binom, multinaționale și stat paralel, este clar: ai lor au dat o nouă luptă pe viață și pe moarte cu cei care vor să ne fure țara. Destoinicul Mișa, scutierul lui Tudose zis Tărie, a venit în direct să anunțe „pentru români” victoria contra capitalismului.

Pentru ceilalți, spectacolul e grotesc. În România insistă să facă revoluție fiscală un premier care nu înțelege la ce folosește un card, care ia companiile private la rangă ca pe propria secretară, care are impresia că toți contribuabilii sunt analfabeți funcțional de vreme ce nu înțeleg gândirea sa economică dublu rafinată.

E limpede că revoluția fiscală a PSD este o alba neagra prin care Partidul scoate o sută de lei din buzunarul drept ca să o pună în buzunarul stâng doar ca să se laude că a băgat mai mulți bani în buzunarul românilor. O știu și ei, dar n-au aflat-o încă toți românii telespectatori, care încă așteaptă să vadă minunea din plic în luna ianuarie. Ca să nu rămână cu buza umflată când vor vedea că totul a fost o operă de trei parale, Partidul pregătește pentru ei partea a doua a spectacolului, în care apar capitaliștii cei răi: patronii „de rea credință” care n-au vrut să le crească salariile oamenilor, antreprenorii „sabotori” ai noilor cuceriri revoluționare care vor ascunde cotele datorate statului, băncile lacome care au spoliat țara, multinaționalele care au scos pe furiș capitalul din țară de nu mai are Liviu Dragnea cum să ne facă autostrăzi și spitale, deși tare mult i-ar fi plăcut să ne facă.

Până una alta, iată și o licărire de speranță: legea lui Șerban Nicolae care prevede scutiri de taxe pentru cazinourile care se vor construi pe insule tocmai a primit aviz pozitiv de la Senat. În sfârșit, vom intra și noi în offshore-ul lumii: în paradisul fiscal al Partidului, patrioții vor avea un spațiu civilizat unde să joace legal țărișoara lor iubită la ruletă.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • In guvern avem cei mai incompetenți ministri din 1990 încoace.ASTIA SUNT ADEVĂRAȚII PSD_ISTI.BRAVO!
  • Like 0
 • Cineva spunea că indivizi ca aceștia ar fi fost promovați cu succes de UTC și PCR. Nici măcar. Printre activiștii de pe vremuri mai găseai și oameni inteligenți, acum însă, după cum se pare, criteriile forte de promovare sunt incompetența, lipsa de bun-simț și prostia șmecherească. Este incredibil ce resurse oferă PSD, în acest sens! Este imbatabil, comparativ cu întreaga noastră istorie! Și totuși, procentajul votanților PSD rămâne aproape neschimbat. Au vocația autodistrugerii ! Dar ceilalți ce vină au? Au, pentru că nu votează !!!
  • Like 1
 • La începutul acestui an, Dragnea se dădea de ceasul morții să înființeze comisia parlamentară care să cerceteze "gaura lui Cioloș", care de fapt nici nu exista. Sunt curios cine o sa ceară înființarea unei atare comisii care să caute "gaura lui Dragnea? Care, cu certitudine va fi mai mare și mai reală decât cea a lui Cioloș.... In același timp, firmele private, băncile, multinaționalele își vor reduce investițiile în România "eternă și fascinantă", iar forța de muncă - cea care aduce cea mai mare plusvaloare, cea din IT, va pleca în țări mai calde, cu condiții mai bune și cel puțin previzibile. In prezent - chiar dacă "multinaționalele" atât de urâte de Tudose nu declară profit, dar cel puțin achită toate contribuțiile salariale și impozitele aferente pentru circa 1 milion de angajați. Ceea ce scumpele (la propriu) firme de stat nu fac! Iar Tudose, urmaș demn al lui Ceaușescu, va rămâne "să stingă lumina" după falimentul economiei românești...
  • Like 3
  • @ Gheorghe Grun
   check icon
   Îmi face plăcere să citesc un text inteligent, mai ales când aparține unui concitadin al meu.
   Bine că mai este ”Republica” pentru a ne mai putea întâlni.
   • Like 0
  • @ Gheorghe Grun
   Celebra comisie a gasit NIMIC.
   • Like 0
 • Cu o periodicitate previzibilă, precum a mareelor, în decembrie va apărea o gaură de 10 miliarde în bugetul anului 2018, iar politicienii PSD ne vor explica de ce nu se pot onora oareşce promisiuni... Dar cu astea ne-am obişnuit deja, nu?
  • Like 2
 • Cristian check icon
  Oare lacrimile lui Misa au fost din acelasi registru cu ale lui Basescu cand incerca sa-si arate "parerea de rau" la anuntul colegului sau Stolojan, ca urma sa plece?... sau la fel ca ale lui Oprescu cand anunta ca un caine a muscat un copil si l-a omorat..?
  Lacrimile lor, ale politicienilor sunt asa cum spunea CTP, "...Primarul Oprescu a reuşit să mă convingă că lăcrimatul în public poate fi mai dezgustător decât urinatul în public."
  • Like 2
 • Nu pot sa cred!
  Am citit și recitit!
  Nu pot sa cred ca astăzi mai apar....nulități umane ca acest nimeni.
  Pina în 1989.... ar fi avut un viitor asigurat intii la utc apoi la pcr ...."sus tot mai sus chiar locu' intiI tovarăși"
  am spus și -o mai spun:
  MI-E SCIRBA!
  Hai sictir!
  PS : Nu mai apuc dar tare as vrea ,peste 20 de ani ,sa-I întreb pe copii ...Ce părere au despre "ta-su"!
  • Like 3
 • Felicitari, domnule Negrutiu! Foarte bine scris.
  • Like 1
 • Dan Dinu Dan Dinu check icon
  Domnule Negruţiu, îmi place cum scrieţi, dozajul optim de luciditate, umor şi ironie fină, urbană, bine ţintită. Apreciez şi modul în care faceţi echipă cu domnul Claudiu Pândaru, la emisiunea "În faţa ta".
  • Like 2
 • Mr.Oh check icon
  Si Moldovenii, si Ardelenii, si Muntenii au hotii lor. Cred ca e vremea sa traim fiecare cu hotii nostri. Daca baronii locali vor sa fure, pai atunci sa fure de la ai lor si nu de la altii. Guvernarea centrala devine un handicap. E cazul sa ne separam putintel ca se pare ni s-a urcat la cap statul impreuna. Prea mult tupeu la unii. Ia auzi, sa fure unii de la intreaga tara. Si sa nu poti sa te aperi ca nu te lasa legea.
  Nu vreau sa fiu proroc dar deja stiu ce va urma.
  • Like 5
 • A avut o strafulgerare de doar 2-3 secunde ale inteligentei sale,timp in care a vazut efectele ordonantei si de asta i-o fi licarit 2-3 lacrimi in ochi...
  • Like 2
  • @ Mihai Ducu
   check icon
   E o exagerare sa-l banui de inteligenta pe...creatura aia ce-a dormit ani buni in ministerul de finante in loc sa fi pus mana pe evazionisti si acum pus in varf stie doar sa dea vina pe multinationale,banci,sorosisti pentru toate esecele sale.E doar un EBA masculin.Poate substantele de la machiajul menit sa-l faca sa para fiinta omeneasca sa fi avut ceva rol...
   • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult