Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„Grădinița viitorului” deschisă între fabricile din Ciugud. „Scopul nostru este ca aici să creștem copii sănătoși și fericiți”

Grădinița Ciugud

Foto: facebook Primăria Ciugud

După ce la Ciugud a fost deschisă, în urmă cu câțiva ani, o școală smart, în comună a fost inaugurată o grădiniță în care sunt folosite cele mai moderne tehnologii,

 

„Grădinița Viitorului” a fost construită în zona de dezvoltare economică a localității, în apropierea fabricilor în care lucrează mulți dintre localnici. 


„„Grădinița Viitorului” înseamnă folosirea celor mai moderne tehnologii pentru asigurarea confortului copiilor în timpul petrecut la grădiniță. Totuși, în procesul educațional, folosim tehnologia cu moderație, copiii fiind încurajați mai mult spre joc, experimentare, învățare practică sau dezvoltarea deprinderilor.

În educația timpurie evităm, pe cât posibil, folosirea ecranelor și tabletelor în activitățile cu copiii. Utilizăm, în schimb, soluții educaționale dedicate, cum ar fi proiectorul smart care transformă podeaua clasei într-un spațiu interactiv de învățare sau vizualizatorul Elmo care îi poartă pe micuți în lumea cunoașterii și explorării”, au scris pe Facebook reprezentanții Primăriei din Ciugud.

Potrivit autorităților, în primăvară vor fi plantați copaci în jurul grădiniței, astfel încât copiii să aibă și un părculeț. „Vă mai spunem doar că scopul nostru este ca aici să creștem copii sănătoși și fericiți”, se mai arată în postare.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult