Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Grădinița viitorului” deschisă între fabricile din Ciugud. „Scopul nostru este ca aici să creștem copii sănătoși și fericiți”

Grădinița Ciugud

Foto: facebook Primăria Ciugud

După ce la Ciugud a fost deschisă, în urmă cu câțiva ani, o școală smart, în comună a fost inaugurată o grădiniță în care sunt folosite cele mai moderne tehnologii,

 

„Grădinița Viitorului” a fost construită în zona de dezvoltare economică a localității, în apropierea fabricilor în care lucrează mulți dintre localnici. 


„„Grădinița Viitorului” înseamnă folosirea celor mai moderne tehnologii pentru asigurarea confortului copiilor în timpul petrecut la grădiniță. Totuși, în procesul educațional, folosim tehnologia cu moderație, copiii fiind încurajați mai mult spre joc, experimentare, învățare practică sau dezvoltarea deprinderilor.

În educația timpurie evităm, pe cât posibil, folosirea ecranelor și tabletelor în activitățile cu copiii. Utilizăm, în schimb, soluții educaționale dedicate, cum ar fi proiectorul smart care transformă podeaua clasei într-un spațiu interactiv de învățare sau vizualizatorul Elmo care îi poartă pe micuți în lumea cunoașterii și explorării”, au scris pe Facebook reprezentanții Primăriei din Ciugud.

Potrivit autorităților, în primăvară vor fi plantați copaci în jurul grădiniței, astfel încât copiii să aibă și un părculeț. „Vă mai spunem doar că scopul nostru este ca aici să creștem copii sănătoși și fericiți”, se mai arată în postare.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult