Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ziarul elvețian Blick l-a întrebat pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de împușcarea lui Arthur și compară escapada acestuia în România cu vânătorile de elefanți din Botswana ale regelui spaniol Juan Carlos

printul Emanuel

Foto: captura video Tourismusverband Riegersburg

„Cu bani poți cumpăra orice - iar cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur și probabil că acum este atârnat în salonul prințului Emanuel von und zu Liechtenstein”, notează publicația elvețiană Blick despre uciderea lui Arthur.

Cotidianul adaugă că prințul Emanuel nu a dorit să dezvăluie cum a primit permisul pentru a împușca ursul în pădurile din Covasna. „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul, notează Blick, și spune, citând „Kronenzeitung”, că Ministerul Mediului din România a lansat o anchetă în acest caz. 

Prințul avea un permis de vânătoare, dar pentru a vâna o ursoaică ce a cauzat pagube anul trecut sătenilor din Ojdula, județul Covasna, însă a împușcat un mascul cu totul deosebit care nu venise niciodată în apropierea localităților, potrivit reprezentanților Agent Green.

Prințul din Liechtenstein nu este primul care s-a remarcat prin escapadele sale de vânătoare, mai scriu ziariștii de la Blick care menționează că la fel s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a vânat în mod repetat elefanți în Botswana - în special în calitate de președinte onorific al WWF în Spania, ceea ce i-a adus monarhului un val mondial de indignare în 2012, mai adaugă publicația elvețiană.

Emanuel von und zu Liechtenstein, în vârstă de 42 de ani, trăiește în Austria și lucrează ca medic, pe lângă rolul său de prinț și de administrator al unui castel în Austria, în orașul Riegersburg, situat în regiunea Stiria.

 Foto: captura video Tourismusverband Riegersburg

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult