Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ziarul elvețian Blick l-a întrebat pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de împușcarea lui Arthur și compară escapada acestuia în România cu vânătorile de elefanți din Botswana ale regelui spaniol Juan Carlos

printul Emanuel

Foto: captura video Tourismusverband Riegersburg

„Cu bani poți cumpăra orice - iar cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur și probabil că acum este atârnat în salonul prințului Emanuel von und zu Liechtenstein”, notează publicația elvețiană Blick despre uciderea lui Arthur.

Cotidianul adaugă că prințul Emanuel nu a dorit să dezvăluie cum a primit permisul pentru a împușca ursul în pădurile din Covasna. „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul, notează Blick, și spune, citând „Kronenzeitung”, că Ministerul Mediului din România a lansat o anchetă în acest caz. 

Prințul avea un permis de vânătoare, dar pentru a vâna o ursoaică ce a cauzat pagube anul trecut sătenilor din Ojdula, județul Covasna, însă a împușcat un mascul cu totul deosebit care nu venise niciodată în apropierea localităților, potrivit reprezentanților Agent Green.

Prințul din Liechtenstein nu este primul care s-a remarcat prin escapadele sale de vânătoare, mai scriu ziariștii de la Blick care menționează că la fel s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a vânat în mod repetat elefanți în Botswana - în special în calitate de președinte onorific al WWF în Spania, ceea ce i-a adus monarhului un val mondial de indignare în 2012, mai adaugă publicația elvețiană.

Emanuel von und zu Liechtenstein, în vârstă de 42 de ani, trăiește în Austria și lucrează ca medic, pe lângă rolul său de prinț și de administrator al unui castel în Austria, în orașul Riegersburg, situat în regiunea Stiria.

 Foto: captura video Tourismusverband Riegersburg

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult