Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ziarul elvețian Blick l-a întrebat pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de împușcarea lui Arthur și compară escapada acestuia în România cu vânătorile de elefanți din Botswana ale regelui spaniol Juan Carlos

printul Emanuel

Foto: captura video Tourismusverband Riegersburg

„Cu bani poți cumpăra orice - iar cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur și probabil că acum este atârnat în salonul prințului Emanuel von und zu Liechtenstein”, notează publicația elvețiană Blick despre uciderea lui Arthur.

Cotidianul adaugă că prințul Emanuel nu a dorit să dezvăluie cum a primit permisul pentru a împușca ursul în pădurile din Covasna. „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul, notează Blick, și spune, citând „Kronenzeitung”, că Ministerul Mediului din România a lansat o anchetă în acest caz. 

Prințul avea un permis de vânătoare, dar pentru a vâna o ursoaică ce a cauzat pagube anul trecut sătenilor din Ojdula, județul Covasna, însă a împușcat un mascul cu totul deosebit care nu venise niciodată în apropierea localităților, potrivit reprezentanților Agent Green.

Prințul din Liechtenstein nu este primul care s-a remarcat prin escapadele sale de vânătoare, mai scriu ziariștii de la Blick care menționează că la fel s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a vânat în mod repetat elefanți în Botswana - în special în calitate de președinte onorific al WWF în Spania, ceea ce i-a adus monarhului un val mondial de indignare în 2012, mai adaugă publicația elvețiană.

Emanuel von und zu Liechtenstein, în vârstă de 42 de ani, trăiește în Austria și lucrează ca medic, pe lângă rolul său de prinț și de administrator al unui castel în Austria, în orașul Riegersburg, situat în regiunea Stiria.

 Foto: captura video Tourismusverband Riegersburg

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult