Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ziarul elvețian Blick l-a întrebat pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de împușcarea lui Arthur și compară escapada acestuia în România cu vânătorile de elefanți din Botswana ale regelui spaniol Juan Carlos

printul Emanuel

Foto: captura video Tourismusverband Riegersburg

„Cu bani poți cumpăra orice - iar cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur și probabil că acum este atârnat în salonul prințului Emanuel von und zu Liechtenstein”, notează publicația elvețiană Blick despre uciderea lui Arthur.

Cotidianul adaugă că prințul Emanuel nu a dorit să dezvăluie cum a primit permisul pentru a împușca ursul în pădurile din Covasna. „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul, notează Blick, și spune, citând „Kronenzeitung”, că Ministerul Mediului din România a lansat o anchetă în acest caz. 

Prințul avea un permis de vânătoare, dar pentru a vâna o ursoaică ce a cauzat pagube anul trecut sătenilor din Ojdula, județul Covasna, însă a împușcat un mascul cu totul deosebit care nu venise niciodată în apropierea localităților, potrivit reprezentanților Agent Green.

Prințul din Liechtenstein nu este primul care s-a remarcat prin escapadele sale de vânătoare, mai scriu ziariștii de la Blick care menționează că la fel s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a vânat în mod repetat elefanți în Botswana - în special în calitate de președinte onorific al WWF în Spania, ceea ce i-a adus monarhului un val mondial de indignare în 2012, mai adaugă publicația elvețiană.

Emanuel von und zu Liechtenstein, în vârstă de 42 de ani, trăiește în Austria și lucrează ca medic, pe lângă rolul său de prinț și de administrator al unui castel în Austria, în orașul Riegersburg, situat în regiunea Stiria.

 Foto: captura video Tourismusverband Riegersburg

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult