Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ziarul elvețian Blick l-a întrebat pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de împușcarea lui Arthur și compară escapada acestuia în România cu vânătorile de elefanți din Botswana ale regelui spaniol Juan Carlos

printul Emanuel

Foto: captura video Tourismusverband Riegersburg

„Cu bani poți cumpăra orice - iar cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur și probabil că acum este atârnat în salonul prințului Emanuel von und zu Liechtenstein”, notează publicația elvețiană Blick despre uciderea lui Arthur.

Cotidianul adaugă că prințul Emanuel nu a dorit să dezvăluie cum a primit permisul pentru a împușca ursul în pădurile din Covasna. „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul, notează Blick, și spune, citând „Kronenzeitung”, că Ministerul Mediului din România a lansat o anchetă în acest caz. 

Prințul avea un permis de vânătoare, dar pentru a vâna o ursoaică ce a cauzat pagube anul trecut sătenilor din Ojdula, județul Covasna, însă a împușcat un mascul cu totul deosebit care nu venise niciodată în apropierea localităților, potrivit reprezentanților Agent Green.

Prințul din Liechtenstein nu este primul care s-a remarcat prin escapadele sale de vânătoare, mai scriu ziariștii de la Blick care menționează că la fel s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a vânat în mod repetat elefanți în Botswana - în special în calitate de președinte onorific al WWF în Spania, ceea ce i-a adus monarhului un val mondial de indignare în 2012, mai adaugă publicația elvețiană.

Emanuel von und zu Liechtenstein, în vârstă de 42 de ani, trăiește în Austria și lucrează ca medic, pe lângă rolul său de prinț și de administrator al unui castel în Austria, în orașul Riegersburg, situat în regiunea Stiria.

 Foto: captura video Tourismusverband Riegersburg

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult