Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ziua 24 de auto-izolare. „Revelațiile” unei mame-antreprenor, cu trei copii care fac școală online

telemunca - mama si copil - Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

1. Școala de acasă funcționează. Ca părinte eram sceptică până acum că un asfel de sistem poate funcționa. În ultimele 24 de zile până și puștiul meu de clasa 1 a învățat în timp record cum să folosească un laptop, cum să se logheze pe Zoom, cum să-și încarce temele în Google Classroom, cum să intracționeze online. Copiii mei nu numai că și-au continuat procesul de învâțare, dar i-am simțit mult mai relaxați și odihniți – au scăpat de trafic și de lungul drum către școală… Bine și de teme în week-end, ceea ce e o mare ușurare pentru noi toți!

2. Am devenit mai cumpătați – în aceste 24 de zile nu am mai aruncat mâncare. Am devenit mult mai cumpătați cu ceea ce consumăm, chiar dacă pentru copii a fost mai dificil să înțeleagă de ce nu mai pot mânca ce vor și când vor. Am eliminat costuri inutile. Am reciclat mai mult.

3. Ne-am eficientizat și mai bine eforturile. Gătit, curățenie, lecții, conferințe telefonice, decizii importante pentru business, creare de conținut/servicii noi online, timp petrecut cu familia, din nou curățenie, gătit, mașina de spălat vase să trăiască… toate acestea nu sunt posibile dacă nu ai în sânge un bun management al timpului. Culmea, am descoperit că deși muncesc la fel de mult pentru business-ul meu – am în sfârșit mai mult timp de pasiuni & sport sau de acele activități pe care le amânam constant.

4. Am dat reset la toate sertarele și spațiile de depozitare din casă. Gata, le-a venit în sfârșit vremea. Aranjarea a 5 stații de lucru (trei homeschooling, un corporatist și o antreprenoare) a creat noi oportunități de resetare a ceea ce consideram util vs. util cândva. Mi-am dezvoltat tehnici noi de organizare dulapuri, sertare etc. pot oricând să susțin un webinar pe tema asta.

5. Cred că ne întrebăm mult mai des părinții despre nevoile lor acum vs. înainte, când ne salutam grăbiți și nu ne luam timp să sporovăim cum se cuvine.

6. Întărirea „cercului de încredere”. Am învățat să comunic mai des cu cercul meu de încredere, să mă îngrijesc mai mult de nevoile lor vs. a mă adresa unei mase de 5.000 de conexiuni despre care nu prea știu cum pot fi ajutați.

7. Când mi-a fost mai frică m-am reîntors către resursele mele interioare, către credință și iubire. Mi-am ținut mai strâns la piept familia și m-am rugat nu numai pentru ei, ci pentru toții oamenii în suferință.

8. Pot să-mi deschid un blog culinar. Acum știu asta despre mine. După ce am epuizat tot ce știam să gătesc, am trecut la experimente (să trăiască cei ce au canale de cooking pe YouTube!) E fain să-i vezi pe micii ursuleți cum adulmecă bucătăria și se uită prin oale curioși să vadă azi ce le mai servești.. Și să te împăunezi cu laude după.

9. Am avut revelația că nicicând nu e un moment mai bun ca acum să-mi trec 75% din serviciionline și nicicând un moment mai bun pentru internaționalizarea serviciilor mele. Părinții acceptă ideea de curs online pentru copiii lor, profesioniștii au experimentat deja cursurile online, s-au făcut pași rapizi în schimbarea de mentalități legate de valoarea unui webinar/curs online. Așa că am de lucru, mult. Modelul meu de business nu va mai fi nicicând ca înainte de 10 martie, când am susținut ultimul workshop face to face. Și asta mă obligă să învăț și mai mult!

10. Izolarea nu e o limitare atunci când ai toată familia alături, dimpotrivă – e un prilej bun să petreci timp de calitate, să ne redescoperim și în acest context, să ne încurajăm, să ne alimentăm optimismul.

Tu ce ai învățat despre tine sau familia ta în auto-izolare?

Articol preluat de pe blogul autorului

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Teodora check icon
    Sunt si lucruri bune si lucruri proaste în izolarea asta.
    Într-un singur punct nu sunt deloc de acord cu doamna: scoala online nu merge bine. Dacă din cei 22 de copii din clasa a 5 a, de exemplu, 6 nu au putut intra pe platforma pentru ca nu au tehnologia necesară, atunci, din perspectiva mea de profesor, scoala online nu merge.

    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult