Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„La început s-a râs mult de ideile noastre crețe, mulți au spus că asta nu e medicină”. O platfomă dezvoltată de un medic psihiatru a ajuns în câțiva ani la afaceri de un milion de euro și 400.000 utilizatori. Podcast România Sustenabilă

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Invitat de jurnalistul Claudiu Pândaru la podcastul România Sustenabilă, Mihai Bran a povestit despre începutul business-ului, despre planurile de extindere în afara țării și despre validarea primită din partea investitorilor, concretizată printr-o finanțare de la eMAG Ventures.

„Am tot povestit, la diverse conferințe, despre startup-ul nostru. La început s-a râs destul de mult de ideile noastre crețe, mulți au spus că asta nu e medicină, că nu poți să consulți pacientul la distanță, prin intermediul telefonului, tabletei sau laptopului. Când a venit pandemia și ne-am văzut cu toții nevoiți să facem lucrul ăsta, nu am mai fost așa o nebunie, a devenit brusc aproape normalitate. Și cumva m-am simțit bine atunci, am început eu să zâmbesc, pentru că ce povesteam eu cu vreo 5 ani în urmă - le-am dovedit că nu eram nebun, ca să folosesc și termenul acesta. Prin 2015-2016, când începusem să povestesc despre monitorizarea la distanță a pacientului psihiatric, mi se puneau mie diagnostice”, zâmbește Mihai Bran.

Startup-ul ATLAS, care a dezvoltat platforma de telemedicină ATLAS.app, a obţinut de la eMAG Ventures o finanţare în valoare de 500.000 euro, cu care antreprenorii vor să își dezvolte business-ul și să îşi extindă prezenţa în străinătate, piețele vizate pentru început fiind Bulgaria și Republica Moldova.

Lansat în 2016, când platforma oferea doar servicii de terapie psihoemoţională, startup-ul a introdus în ultimii ani noi servicii - parenting, nutriție, coaching, pentru care cererea este în creștere. Odată cu izbucnirea pandemiei, platforma a început să crească într-un ritm alert, fiind introduse servicii de telemedicină care au prins foarte bine la public în momentul respectiv.

Medicul Mihai Bran a mărturisit în discuția cu Claudiu Pândaru că nu i-a fost ușor să îmbrace haina de om de business.

Era confortabil cu locul său de muncă, la spital - unde merge în continuare -, lucra 7 ore pe zi, iar restul zilei avea timp liber, pentru alte preocupări. Odată intrat în lumea antreprenorilor, a trebuit să iasă din zona de confort și să învețe de la limbajul de business, contabilitate, până la cum să își conducă echipa.

„A trebuit să relaționez altfel cu oamenii decât obișnuiam să relaționez la cabinet. Antreprenoriatul mi-a arătat că trebuie să învăț să conduc niște oameni, niște echipe, să îi fac să creadă în ceea ce cred și eu, să putem duce busineesul mai departe”, spune antreprenorul.

Cum vrea să își construiască business-ul său în următorii 5 ani? „Sustenabil. Încă suntem în căutarea modelului de business perfect, pentru că este o piață nouă, un serviciu nou și sunt destul de multe necunoscute. Ce vrem să facem în următoarea perioadă este să găsim sweet spot, să vedem unde putem pune exact acest produs de telemedicină, pe ce nișă, astfel încât să aibă o adopție cât mai mare și cât mai rapidă. Peste 5 ani ne vedem ca un lider de provideri de astfel de servicii, la nivel regional. Clar vrem să ieșim din România, deja am făcut acest lucru, testăm niște lucruri în Bulgaria și Republica Moldova, învățăm de acolo și apoi încercăm să cucerim lumea”, spune Mihai Bran pentru podcastul România Sustenabilă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ii doresc succes Domnului Doctor Mihai Bran! Ce parere ar avea Dansul despre o posibila colaborare cu homeopatia? Sunt Dr. Stan Mariana, am 72 de ani, practic homeopatia si medicina naturista din anul 2002, inclusiv on line. In rest Sunt Doctor in Stiinte Medicale, medic primar BFTRM, am un CMI si cateva colaborari.
    • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult