Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„La Saru suntem, la pădure. Trimiteți poliția!”. Nouă persoane au ieșit la un grătar în pădure de 1 Mai și au postat „performanța” pe Facebook. Au primit o amendă de 80.000 de lei

Saru - captura video

 Foto captura video

Nouă persoane au fost amendate de polițiștii din Olt cu suma totală de 80.000 de lei după ce au ieșit să petreacă la pădure, de 1 Mai, încălcând prevederile ordonanţelor militare.

Forțele de ordine s-au autosesizat după ce unul dintre petrecăreți a postat pe Facebook imagini de la ieșirea la iarbă verde. 

„La Saru suntem, la pădure, la Saru. Trimiteți poliția!”, spune unul dintre tineri, în filmare.

„În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Osica, cu sprijinul jandarmilor olteni, au fost identificate 9 persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 36 de ani, toate din comuna Osica de Sus. Două dintre persoanele identificate sunt minore. Astfel, la data de 1 mai a.c., aceştia au încălcat măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv măsura distanţării sociale, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane. Poliţiştii au sancţionat contravenţional cele 9 persoane, cu amenzi în valoare totală de 80.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.2/ 2020”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, potrivit Agerpres.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un comportament caracteristic cretinilor. E ciudat că nu sunt primii și că nu pot spune că nu au știut consecințele. S-a mediatizat de fiecare dată. Masurile coercitive trebuie aplicate și golanilor de primari, indiferent de nivel. Vasilati din Jud. Călărași e unul.
  • Like 1
  • @ Zugravu Mircea
   Delia MC Delia MC check icon
   Plus că se mai și dau (mari) pe facebook, băi, ce barosan sunt eu, am fentat dispozițiile, ascult manele la pădure în transă! Puteau foarte bine să le asculte acasă iar grătar să fi făcut în curte. S-a răzbunat pădurea, săraca. Să fi tăcut măcar, dar nu! Prostul dacă nu-i fudul, nu-i prost destul iar prostia se cere pedepsită.
   Au solicitat să vină poliția, le-a fost îndeplinită dorința.
   • Like 1
 • Si totusi, de-a lungul istoriei, unii lideri au murit prea devreme.
  • Like 1
 • Madalin check icon
  Ideea e să si plateasca amenzile nu doar sa le primească. Si daca nu pot să le plateasca ar trebui sa presteze munca in folosul comunitatii in valoare de 80000 de lei, poate chiar sa curețe pădurea in care isi perpeleau micii si ceafa de porc
  • Like 4
  • @ Madalin
   Delia MC Delia MC check icon
   Asta oricum ... sau să presteze muncă prin spitale, la debarasare de deșeuri biologice, măști uzate...
   • Like 3
 • Au vrut sà vina politia si politia a venit.Probabil baietii aveau prea multi bani.
  • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult