Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

„La Saru suntem, la pădure. Trimiteți poliția!”. Nouă persoane au ieșit la un grătar în pădure de 1 Mai și au postat „performanța” pe Facebook. Au primit o amendă de 80.000 de lei

Saru - captura video

 Foto captura video

Nouă persoane au fost amendate de polițiștii din Olt cu suma totală de 80.000 de lei după ce au ieșit să petreacă la pădure, de 1 Mai, încălcând prevederile ordonanţelor militare.

Forțele de ordine s-au autosesizat după ce unul dintre petrecăreți a postat pe Facebook imagini de la ieșirea la iarbă verde. 

„La Saru suntem, la pădure, la Saru. Trimiteți poliția!”, spune unul dintre tineri, în filmare.

„În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Osica, cu sprijinul jandarmilor olteni, au fost identificate 9 persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 36 de ani, toate din comuna Osica de Sus. Două dintre persoanele identificate sunt minore. Astfel, la data de 1 mai a.c., aceştia au încălcat măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv măsura distanţării sociale, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane. Poliţiştii au sancţionat contravenţional cele 9 persoane, cu amenzi în valoare totală de 80.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.2/ 2020”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, potrivit Agerpres.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un comportament caracteristic cretinilor. E ciudat că nu sunt primii și că nu pot spune că nu au știut consecințele. S-a mediatizat de fiecare dată. Masurile coercitive trebuie aplicate și golanilor de primari, indiferent de nivel. Vasilati din Jud. Călărași e unul.
  • Like 1
  • @ Zugravu Mircea
   Delia MC Delia MC check icon
   Plus că se mai și dau (mari) pe facebook, băi, ce barosan sunt eu, am fentat dispozițiile, ascult manele la pădure în transă! Puteau foarte bine să le asculte acasă iar grătar să fi făcut în curte. S-a răzbunat pădurea, săraca. Să fi tăcut măcar, dar nu! Prostul dacă nu-i fudul, nu-i prost destul iar prostia se cere pedepsită.
   Au solicitat să vină poliția, le-a fost îndeplinită dorința.
   • Like 1
 • Si totusi, de-a lungul istoriei, unii lideri au murit prea devreme.
  • Like 1
 • Madalin check icon
  Ideea e să si plateasca amenzile nu doar sa le primească. Si daca nu pot să le plateasca ar trebui sa presteze munca in folosul comunitatii in valoare de 80000 de lei, poate chiar sa curețe pădurea in care isi perpeleau micii si ceafa de porc
  • Like 4
  • @ Madalin
   Delia MC Delia MC check icon
   Asta oricum ... sau să presteze muncă prin spitale, la debarasare de deșeuri biologice, măști uzate...
   • Like 3
 • Au vrut sà vina politia si politia a venit.Probabil baietii aveau prea multi bani.
  • Like 3


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult