Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Noi vă vrem!” După Ștefan Mandachi, un om de afaceri din Iași le face o ofertă de angajare celor doi singalezi din Ditrău

Muncitori singalezi Ditrău

Foto: digi24.ro

Tiberiu Stoian, proprietarul unei fabrici de ambalaje din Iași, anunţă că vrea să-i angajeze pe cei doi singalezi din Ditrău și spune, potrivit News.ro, că este de „noaptea minţii" ceea ce se petrece în localitatea harghiteană.

„Noi vă vrem! Nu prea am avut timp de citit presa în ultimele zile, dar şi când îmi fac ceva timp, mă deprim. Referitor la protestul sătenilor din Ditrău, noaptea minţii, greu de crezul că suntem în 2020! Având în vedere bunele referinţe primite de cei doi muncitori de la Ditrău originari din Sri Lanka de la patronii lor, mă ofer să îi aduc în echipa Fabricii de Ambalaje EXONIA de la Iaşi. Pentru noi calitatea de om de omenie este esenţială! Culoarea pielii, limba, sexul, religia sau statura nu contează“, afirmă Tiberiu Stoian.

Omul de afaceri este convins că ambii cetăţeni din Sri Lanka vor învăţa rapid ce au de făcut la firma sa.

„Chiar dacă momentan ei ştiu numa' să plămădească pita, sigur vor învăţa rapid cum se produc din hârtie sacoşele personalizate care sper că vor fi utilizate şi la brutăria din Ditrău. Sau nu. Cum aş putea avea acces la datele lor de contact?", a scris acesta pe Facebook.

Și antreprenorul Ștefan Mandachi s-a oferit să îi angajeze pe cei doi cetățeni din Sri Lanka într-unul dintre restaurantele sale, declarându-se revoltat de tratamentul de care aceștia au avut parte la Ditrău. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ai dracu ` secui , s-au prins ca cei de la " s r i " , le-au trimis doi angajati pigmentati , pentru ai spiona ... ma bucur de faptul ca afaceristul iesan , nu se teme de ei ... (sic).
  • Like 2
 • Bravo! Încurajatoare atitudinea celor doi antreprenori.
  • Like 1
 • ion check icon
  bravo!
  • Like 0
 • Bravo!
  Asta este cea mai buna replica pentru xenofobii și rasiștii de la Ditrau!
  • Like 3


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult