Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

„Noi vă vrem!” După Ștefan Mandachi, un om de afaceri din Iași le face o ofertă de angajare celor doi singalezi din Ditrău

Muncitori singalezi Ditrău

Foto: digi24.ro

Tiberiu Stoian, proprietarul unei fabrici de ambalaje din Iași, anunţă că vrea să-i angajeze pe cei doi singalezi din Ditrău și spune, potrivit News.ro, că este de „noaptea minţii" ceea ce se petrece în localitatea harghiteană.

„Noi vă vrem! Nu prea am avut timp de citit presa în ultimele zile, dar şi când îmi fac ceva timp, mă deprim. Referitor la protestul sătenilor din Ditrău, noaptea minţii, greu de crezul că suntem în 2020! Având în vedere bunele referinţe primite de cei doi muncitori de la Ditrău originari din Sri Lanka de la patronii lor, mă ofer să îi aduc în echipa Fabricii de Ambalaje EXONIA de la Iaşi. Pentru noi calitatea de om de omenie este esenţială! Culoarea pielii, limba, sexul, religia sau statura nu contează“, afirmă Tiberiu Stoian.

Omul de afaceri este convins că ambii cetăţeni din Sri Lanka vor învăţa rapid ce au de făcut la firma sa.

„Chiar dacă momentan ei ştiu numa' să plămădească pita, sigur vor învăţa rapid cum se produc din hârtie sacoşele personalizate care sper că vor fi utilizate şi la brutăria din Ditrău. Sau nu. Cum aş putea avea acces la datele lor de contact?", a scris acesta pe Facebook.

Și antreprenorul Ștefan Mandachi s-a oferit să îi angajeze pe cei doi cetățeni din Sri Lanka într-unul dintre restaurantele sale, declarându-se revoltat de tratamentul de care aceștia au avut parte la Ditrău. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ai dracu ` secui , s-au prins ca cei de la " s r i " , le-au trimis doi angajati pigmentati , pentru ai spiona ... ma bucur de faptul ca afaceristul iesan , nu se teme de ei ... (sic).
  • Like 2
 • Bravo! Încurajatoare atitudinea celor doi antreprenori.
  • Like 1
 • ion check icon
  bravo!
  • Like 0
 • Bravo!
  Asta este cea mai buna replica pentru xenofobii și rasiștii de la Ditrau!
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult