Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Noi vă vrem!” După Ștefan Mandachi, un om de afaceri din Iași le face o ofertă de angajare celor doi singalezi din Ditrău

Muncitori singalezi Ditrău

Foto: digi24.ro

Tiberiu Stoian, proprietarul unei fabrici de ambalaje din Iași, anunţă că vrea să-i angajeze pe cei doi singalezi din Ditrău și spune, potrivit News.ro, că este de „noaptea minţii" ceea ce se petrece în localitatea harghiteană.

„Noi vă vrem! Nu prea am avut timp de citit presa în ultimele zile, dar şi când îmi fac ceva timp, mă deprim. Referitor la protestul sătenilor din Ditrău, noaptea minţii, greu de crezul că suntem în 2020! Având în vedere bunele referinţe primite de cei doi muncitori de la Ditrău originari din Sri Lanka de la patronii lor, mă ofer să îi aduc în echipa Fabricii de Ambalaje EXONIA de la Iaşi. Pentru noi calitatea de om de omenie este esenţială! Culoarea pielii, limba, sexul, religia sau statura nu contează“, afirmă Tiberiu Stoian.

Omul de afaceri este convins că ambii cetăţeni din Sri Lanka vor învăţa rapid ce au de făcut la firma sa.

„Chiar dacă momentan ei ştiu numa' să plămădească pita, sigur vor învăţa rapid cum se produc din hârtie sacoşele personalizate care sper că vor fi utilizate şi la brutăria din Ditrău. Sau nu. Cum aş putea avea acces la datele lor de contact?", a scris acesta pe Facebook.

Și antreprenorul Ștefan Mandachi s-a oferit să îi angajeze pe cei doi cetățeni din Sri Lanka într-unul dintre restaurantele sale, declarându-se revoltat de tratamentul de care aceștia au avut parte la Ditrău. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ai dracu ` secui , s-au prins ca cei de la " s r i " , le-au trimis doi angajati pigmentati , pentru ai spiona ... ma bucur de faptul ca afaceristul iesan , nu se teme de ei ... (sic).
  • Like 2
 • Bravo! Încurajatoare atitudinea celor doi antreprenori.
  • Like 1
 • ion check icon
  bravo!
  • Like 0
 • Bravo!
  Asta este cea mai buna replica pentru xenofobii și rasiștii de la Ditrau!
  • Like 3


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult