Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Numele ei înseamnă Înviere”. O poveste în care medicina, credința și iubirea au învins

„Am aflat de la preotul care a botezat-o că numele ei, Anastasia, înseamnă Înviere. Și exact asta s-a întâmplat: s-a născut a doua oară” - aceasta este povestea Anastasiei, o fetiță în vârstă de trei luni. 

Vă invităm să o citiți, așa cum o spune cu dragoste și cu recunoștință, mama ei:

„Am născut pe data de 10.01.2020 o fetiță, pe nume Anastasia Gabriela, și tot atunci a început pentru ea lupta de supraviețuire. De ce zic asta?

Pentru că am născut-o cu o malformație cardiacă congenitală, mai exact transpoziția vaselor mari și trebuia operată cât mai repede posibil...

Am născut-o la Filantropia, iar după nici 24 de ore a necesitat intubare, că nu se oxigena cum trebuie, moment în care am simțit că-mi fuge pământul de sub picioare.

Atunci m-am gândit că ar fi bine să-i facem botezul de necesitate. Zi s și făcut. Duminică a venit preotul, i-a făcut botezul, iar luni, pe 13, mi-au trimis-o la Marie Curie pentru diagnosticare.

Domnul doctor Alin Nicolescu a examinat-o, mi-a zis că trebuie operată, însă nu sunt locuri momentan și trebuie să așteptăm. Ne-a trimis înapoi la Filantropia. Zilele de așteptare au fost crunte. M-am rugat neîncetat să se întâmple o minune. Joi, pe 16 ianuarie, primesc vestea că mi-o transferă la TINN "Marie Curie", că s-a eliberat un loc în secție.

Știți poveștiile din cărțile de copii, cu eroi? Asta am găsit eu aici: pe lângă faptul că secția arată ca în filmele SF, nu găsești așa ceva cel puțin la noi în România, am făcut cunoștință cu cu dl doctor Cîrstoveanu, cu dna dr Alexandra Istrate Bârzan, cu dna dr chirurg Irina Mărgărint..Din momentul ăla am știut că fetița mea este pe mâini bune. Că Dumnezeu lucrează prin acești oameni și prin toată echipa de la TINN. Am intrat în sala medicilor care arată precum bordul unei nave spațiale. Vă jur, monitoare peste monitoare, peste tot.

Am avut noroc că următoarea zi, pe 17, au venit și cei din italia, dl dr Tammmam Youssef și echipa lui. Ziua operației, 21, a fost cea mai lungă ever. Cinci ore și zece minute a durat și s-a născut a doua oară. Am aflat la botez, de la preot, că numele ei, Anastasia, înseamnă Înviere. Și exact asta s-a întâmplat: s-a născut a doua oară.

Tocmai de aceea țin să mulțumesc pe aceasta cale tuturor celor de la TINN și Cardiochirurgie, care au contribuit la salvarea copilei mele. Acești oameni de mai sus sunt niște eroi și Dumnezeu lucrează prin ei.

Doamnelor / Domnilor,

Vă mulțumesc și să vă dea Dumnezeu sănătate ca să salvați cât mai mulți copilași.”

Monica V. există. O vedeți în imaginea postată, alături de fetița ei, Anastasia. Mi-a scris pe facebook în urmă cu câteva zile spunându-mi că, din puținul ei, ar vrea să doneze pentru personalul din secțiile de TINN / Cardiochirurgie pentru care are un deosebit respect.

„Fetița mea e în secția doctorului Cîrstoveanu, că a fost operată pe inimă, iar acum crește, are 4200 grame și tocmai învață să mănânce la biberon".

Mesajele astea mă lasă fără aer. Mă bucură și mă blochează. Oameni care au trecut prin secție, oameni care spun - "Datorită lor, copilul meu îmi spune în fiecare dimineață Mamă" -, oameni care împart din banii de terapie primiți de copiii lor cu alți copii (nou-născuți, nevăzuți și neștiuți), oameni cu suferinte fizice grave care donează din banii strânși pentru ei, oameni care..salvează dăruind.

Tuturor, vă mulțumesc.

În câteva zile, Anastasia Gabriela va fi externată. Acasă o așteaptă părinții și fratele ei, David Nicolas. Și o lume nouă.

#LOVE la 8844 #BINE la 8844

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Corina check icon
    Foarte dulce fetița! Nu mai scrieți nimic, dați-ne poze cu bebeluși. :))
    • Like 0
  • Dumnezeu sa o ajute, sa o intareasca pe micuta, pe mamica si toti cei care nu au uitat sa fie oameni. Putina lumina intr-o societate cuprinsa tot mai mult de intuneric. Hristos a inviat !
    • Like 3
    • @ Victorin Borsciov
      Corina check icon
      Adevărat a înviat!
      • Like 1
  • Printre atatea vesti urate o poveste ca asta te face sa mergi mai departe!
    • Like 5


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult