Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„O întrebare încuietoare” pentru fostul soț al Liei Olguța Vasilescu. Cum se face o numire politică la ASF, într-o funcție plătită cu 13.800 de euro pe lună

Pe internet a devenit virală o filmare de la audierea în comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a lui Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soț al Liei Olguța Vasilescu, numit prim-vicepreședinte la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la propunerea PSD.

În înregistrarea video postată pe Facebook de deputatul USR Claudiu Năsui se vede cum răspunde Wlassopol la o întrebare „la care ar trebui să răspundă ușor cineva care s-a ocupat de asta în ultimii ani”, scrie deputatul USR pe rețeaua de socializare.

În calitate de vicepreședinte ASF, Wlassopol va încasa un salariu net de circa 13.800 de euro pe lună.

„Luni, în comisia pentru buget, finanțe și bănci au fost audieri pentru conducerea ASF. Pe postul de vicepreședinte a fost numit domnul Ovidiu Wlassopol, fostul soț al doamnei Lia Olguța Vasilescu.

Din păcate această numire este simptomatică pentru ce vedem la scară largă în tot statul român. De la prim-ministrul propus și până jos, toate pozițiile cheie sunt date pe criteriul oportunismului și nu al profesionalismului.

Am avut o singură întrebare pentru domnul Wlassopol, care, conform CV-ului, lucrează la ASF de mulți ani. O întrebare tehnică pentru cineva care nu a avut tangență cu domeniul asigurărilor, dar la care ar trebui să răspundă ușor cineva care s-a ocupat de asta în ultimii ani. Vă las să urmăriți răspunsul pe care l-am primit și să judecați singuri pe ce criterii a fost numit în poziția de vicepreședinte ASF, poziție din care va încasa un salariu net de ~13,800 de euro pe lună”, scrie deputatul USR Claudiu Năsui.

„Concluzia, o știați deja, împăratul este gol. Mai trist este că probabil a fost întotdeauna gol. Înțelegem că PSD are majoritate și că va lua toate pozițiile cheie, dar măcar să pună niște oameni care mai înțeleg ceva din domeniu pe care vor fi însărcinați să-l conducă. Altfel să nu ne mirăm că avem problemele pe care le vedem în domenii importante cum sunt asigurările. Culmea este că salariile acelea exorbitante au fost puse la acel nivel, chipurile, pentru a-i atrage pe cei mai buni din industrie spre acele poziții. Ce s-a întâmplat, însă, este taman opusul. Și ca să înțelegeți gravitatea problemei, domnul Wlassopol a fost votat de toate partidele mai puțin USR și un vot de la PNL”, a mai scris Claudiu Năsui. 

„Dacă aţi lucrat în supravegherea asigurărilor şi reasigurărilor, v-aş ruga să ne spuneţi care sunt diferenţele principale între RBNS şi IBNR?“, l-a întrebat deputatul Claudiu Năsui pe Ovidiu Wlassopol, iar Wlassopol a răspuns: „Nu cunosc“.

„Sunt cele două rezerve pe care orice companie de asigurări trebuie să le țină și ASF-ul trebuie să fie atent ca ele să fie corect constituite ca să nu se mai repete cazuri de tipul Astra, sau alte companii de asigurări, Carpatica, adevărate scheme piramidale”, a explicat Năsui în comisia de buget, finanțe și bănci.

Ovidiu Răzvan Wlassopol a fost consilier la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi consilier al vicepreşedintelui ASF Mircea Ursache. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Altă întrebare!
  • Like 0
 • Sunt persoane care nu studiază sinergiile care generează numiri la stat...Este simplu de tot,salariu mare pentru tăticul divorțat de mămica Olguța,ea ministru azi,rezultă pensie alimentară,,decentă"pentru ăla mic și părăsit.
  • Like 0
 • "Nu cunosc" - nu e nimic nou. M-a frapat insa tupeul lui cand pe filmare se vede cum il pune el pe cel care a intrebat sa explice diferentele. Adica un fel de nu stiu dar am tupeu maxim "tu stii?" ....
  • Like 1
 • Din punctul meu de vedere, este perioada de coșmar al bunului simț, al inteligenței și a orice înseamnă valoare umană. Suport cu greu gândul că asta va dura anii care mai sunt până la următoarele alegeri. Totuși, este evident că vor continua să-și dea cu stângu-n dreptu' în același ritm ca până acum. Alegeri anticipate? Ar fi ca ceaiul de mușețel pentru piciorul de lemn. Cu cât vor continua în acest stil à la godfather Corleone, cu atât răspunsul societății civile la următoarele alegeri va fi mai puternic. Atâta doar că mult prea multe pagube sociale,materiale și economice se vor adăuga la cel produse deja.
  • Like 5
 • Văzusem deja clipul de pe Facebook și comentariul domnului Năsui. Articolul nu aduce absolut nimic nou. Mi-ar fi plăcut să mai aud o părere de la un specialist, era sau nu e ceva trivial pentru un om care a lucrat în asigurări câțiva ani? Poate mă ajută un alt cititor Republica.
  • Like 0
  • @ Marius Ion
   Sunt 2 dintre cei mai importanți indicatori de evaluare a activității unei companii de asigurări. Pt cineva din domeniu fac parte din core knowledge, nu se poate sa nu stii de ei.
   • Like 0
 • Mai este ceva de comentat?!
  Alta intrebare!
  • Like 2
 • Logic ,pentru absolut orice serviciu prestat ,plata trebuie sa fie in concordanta cu valoarea prestatiei....Ceea ce ,din pacate nu se prea intampla in societatea romaneasca. Sinecura este cea care domneste la varful societatii .
  • Like 0
 • check icon
  "O întrebare încuietoare” pentru fostul soț al Liei Olguța Vasilescu. Cum se face o numire politică la ASF, într-o funcție plătită cu 13.800 de euro pe lună". Sincer? Nu as lua-o de nevasta pentru nimic in lume!
  • Like 0
 • Ca națiune, avem ce merităm.
  • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult