Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„O întrebare încuietoare” pentru fostul soț al Liei Olguța Vasilescu. Cum se face o numire politică la ASF, într-o funcție plătită cu 13.800 de euro pe lună

Pe internet a devenit virală o filmare de la audierea în comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a lui Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soț al Liei Olguța Vasilescu, numit prim-vicepreședinte la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la propunerea PSD.

În înregistrarea video postată pe Facebook de deputatul USR Claudiu Năsui se vede cum răspunde Wlassopol la o întrebare „la care ar trebui să răspundă ușor cineva care s-a ocupat de asta în ultimii ani”, scrie deputatul USR pe rețeaua de socializare.

În calitate de vicepreședinte ASF, Wlassopol va încasa un salariu net de circa 13.800 de euro pe lună.

„Luni, în comisia pentru buget, finanțe și bănci au fost audieri pentru conducerea ASF. Pe postul de vicepreședinte a fost numit domnul Ovidiu Wlassopol, fostul soț al doamnei Lia Olguța Vasilescu.

Din păcate această numire este simptomatică pentru ce vedem la scară largă în tot statul român. De la prim-ministrul propus și până jos, toate pozițiile cheie sunt date pe criteriul oportunismului și nu al profesionalismului.

Am avut o singură întrebare pentru domnul Wlassopol, care, conform CV-ului, lucrează la ASF de mulți ani. O întrebare tehnică pentru cineva care nu a avut tangență cu domeniul asigurărilor, dar la care ar trebui să răspundă ușor cineva care s-a ocupat de asta în ultimii ani. Vă las să urmăriți răspunsul pe care l-am primit și să judecați singuri pe ce criterii a fost numit în poziția de vicepreședinte ASF, poziție din care va încasa un salariu net de ~13,800 de euro pe lună”, scrie deputatul USR Claudiu Năsui.

„Concluzia, o știați deja, împăratul este gol. Mai trist este că probabil a fost întotdeauna gol. Înțelegem că PSD are majoritate și că va lua toate pozițiile cheie, dar măcar să pună niște oameni care mai înțeleg ceva din domeniu pe care vor fi însărcinați să-l conducă. Altfel să nu ne mirăm că avem problemele pe care le vedem în domenii importante cum sunt asigurările. Culmea este că salariile acelea exorbitante au fost puse la acel nivel, chipurile, pentru a-i atrage pe cei mai buni din industrie spre acele poziții. Ce s-a întâmplat, însă, este taman opusul. Și ca să înțelegeți gravitatea problemei, domnul Wlassopol a fost votat de toate partidele mai puțin USR și un vot de la PNL”, a mai scris Claudiu Năsui. 

„Dacă aţi lucrat în supravegherea asigurărilor şi reasigurărilor, v-aş ruga să ne spuneţi care sunt diferenţele principale între RBNS şi IBNR?“, l-a întrebat deputatul Claudiu Năsui pe Ovidiu Wlassopol, iar Wlassopol a răspuns: „Nu cunosc“.

„Sunt cele două rezerve pe care orice companie de asigurări trebuie să le țină și ASF-ul trebuie să fie atent ca ele să fie corect constituite ca să nu se mai repete cazuri de tipul Astra, sau alte companii de asigurări, Carpatica, adevărate scheme piramidale”, a explicat Năsui în comisia de buget, finanțe și bănci.

Ovidiu Răzvan Wlassopol a fost consilier la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi consilier al vicepreşedintelui ASF Mircea Ursache. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Altă întrebare!
    • Like 0
  • Sunt persoane care nu studiază sinergiile care generează numiri la stat...Este simplu de tot,salariu mare pentru tăticul divorțat de mămica Olguța,ea ministru azi,rezultă pensie alimentară,,decentă"pentru ăla mic și părăsit.
    • Like 0
  • "Nu cunosc" - nu e nimic nou. M-a frapat insa tupeul lui cand pe filmare se vede cum il pune el pe cel care a intrebat sa explice diferentele. Adica un fel de nu stiu dar am tupeu maxim "tu stii?" ....
    • Like 1
  • Din punctul meu de vedere, este perioada de coșmar al bunului simț, al inteligenței și a orice înseamnă valoare umană. Suport cu greu gândul că asta va dura anii care mai sunt până la următoarele alegeri. Totuși, este evident că vor continua să-și dea cu stângu-n dreptu' în același ritm ca până acum. Alegeri anticipate? Ar fi ca ceaiul de mușețel pentru piciorul de lemn. Cu cât vor continua în acest stil à la godfather Corleone, cu atât răspunsul societății civile la următoarele alegeri va fi mai puternic. Atâta doar că mult prea multe pagube sociale,materiale și economice se vor adăuga la cel produse deja.
    • Like 5
  • Văzusem deja clipul de pe Facebook și comentariul domnului Năsui. Articolul nu aduce absolut nimic nou. Mi-ar fi plăcut să mai aud o părere de la un specialist, era sau nu e ceva trivial pentru un om care a lucrat în asigurări câțiva ani? Poate mă ajută un alt cititor Republica.
    • Like 0
    • @ Marius Ion
      Sunt 2 dintre cei mai importanți indicatori de evaluare a activității unei companii de asigurări. Pt cineva din domeniu fac parte din core knowledge, nu se poate sa nu stii de ei.
      • Like 0
  • Mai este ceva de comentat?!
    Alta intrebare!
    • Like 2
  • Logic ,pentru absolut orice serviciu prestat ,plata trebuie sa fie in concordanta cu valoarea prestatiei....Ceea ce ,din pacate nu se prea intampla in societatea romaneasca. Sinecura este cea care domneste la varful societatii .
    • Like 0
  • check icon
    "O întrebare încuietoare” pentru fostul soț al Liei Olguța Vasilescu. Cum se face o numire politică la ASF, într-o funcție plătită cu 13.800 de euro pe lună". Sincer? Nu as lua-o de nevasta pentru nimic in lume!
    • Like 0
  • Ca națiune, avem ce merităm.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult