Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Oups! Ghinion!” Soția lui Dacian Cioloș, pe aeroportul Otopeni: Dacă eram vaccinată, nu eram în situația asta! Asta oare nu este discriminare?

 Valérie Cioloş-Villemin - fb

Valerie Cioloş-Villemin, soția lui Dacian Cioloș, a avut marți o surpriză la sosirea pe aeroportul din București. La întoarcerea din Franța, unde a stat o săptămână, a aflat că acest stat fusese trecut pe lista „roșie”, așa că acum este nevoită să intre în carantină, pentru că nu este vaccinată, chiar dacă a avut Covid, în urmă cu mai puțin de 3 luni.

„Vin din Franța unde am plecat o săptămână să-mi văd părinții. Nu fusesem de 10 luni. Am tot cântărit înainte de a pleca. M-am informat (mi-a luat o jumătate de zi...): să nu fac rău nimănui, să pot respecta regulile, să îmi pot ține cursul MBSR în sală la întoarcere.

Când am plecat, Franța era pe lista „galbenă”. A trecut în „roșu” - așa, de la o zi la alta. Ghinion!

La întoarcere am aflat că sunt obligată să intru în carantină. Ok.

Dar am făcut Covid acum mai puțin de 3 luni, deci în mod normal sunt imunizată. Nu contează. Tot în carantină trebuie să stau.

Dacă eram vaccinată, nu eram pusă în carantină cu toate că tot de anticorpi și imunizare vorbim și la cei vaccinați și la cei care au făcut boala. Oups!!!

Stai! Asta oare nu este discriminare?

Care e diferența între o imunizare naturală făcută cu boala și o imunizare indusă?

Întreb. Pe bune”, a scris Valerie Cioloş-Villemin pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu, nu e discriminare iar imunitatea naturala nu e clinic relevanta. Natural, poti contracta o doza minora de material viral, dezvolti o forma usoara a boli si tot usor o imunitate slaba sau de scurta durata. Dovezi clinice aven in acest sens. Deci nu poti demonstra ca tu, mademoiselle am-avut-covidut, nu vei contribui la raspandirea virusului intr-o alta forma. Ca o explicatie mai simpla, e cum i-ai spune lui x, tu, iei o doza de vaccin, lui y, tu, iei doua si lui z, tu, iei trei. Si mai apoi i-ai cataloga pe toti ca fiind vaccinati si egali dpdv clinic. Nu e asa, nici indus, nici natural.
  • Like 0
 • Nu știu doamna Cioloș, întreabă-l pe bărbatul tău, ca ei dau legi proaste. Pe scurt se prefac ca muncesc.
  • Like 0
 • "Asta oare nu este discriminare?" Răspuns afirmativ: da, este discriminare! Ceea ce oamenii noi democraţii nu pricep este că libertatea de alegere nu este atunci când alegi între A şi B sau A, B şi C, adică ceea ce statul ţi-a pus în faţă să alegi, În virtutea libertăţii de alegere, şi varianta de a nu alege nimic din cele (să zicem, deocamdată,) propuse (deşi sună ca impuse) este inclusă. Atunci când o variantă este exclusă, nu se poate vorbi de libertate de alegere.
  • Like 0
 • Dna Ciolos sa stea in carantina, ca orice cetatean! Cel mai grav fapt care ne distruge de cind ne stim, este ca la noi "unii sint mai egali decit altii"! Cind PM nostru circulind pe bicicleta, va fi amendat in trafic, vom fi si noi la nivelul Finlandei - poate chiar si la eroism...
  • Like 2
 • Sigur nu e cazul doamnei Cioloș, dar o adeverință că ai trecut prin Covid nu este o problemă pentru români! Cum oare vă explicați că în multe clase de la liceul Sf. Sava, la începutul anului școlar, erau câte 4-5 max. 10 elevi într-o clasă ( vă mai amintiți pe d-na directoare care spunea că nu are elevi cu care să țină orele), deoarece majoritatea au prezentat adeverințe de vulnerabilitate eliberate de medici?
  • Like 1
 • Marius check icon
  Discriminare in viziunea lu' madam' Ciolos.... O putem numi prostie! Functionala!

  PS. Sa dea in judecata vaccinul! Poate castiga!
  • Like 3


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult