Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Palatul Adevărul” din București a fost demolat. În locul clădirii va apărea un imobil de birouri

Palatul Adevarul - Foto Reptilianul.ro

Foto Reptilianul.ro

„Palatul Adevărul”, de pe Strada Constantin Mille din București, a fost demolat. Clădirea, ridicată în urmă cu 123 de ani la inițiativa lui Constantin Mille, proprietarul ziarului Adevărul, s-a dorit o copie a sediului „Le Figaro” din Paris. În locul imobilului se va construi un spațiu de birouri și magazine, potrivit ȘtirileProTV.

Proprietarul clădirii susține că Primăria Capitalei și Ministerul Culturii i-au dat toate avizele pentru demolare.

La inaugurarea clădirii, care a adăpostit cele mai importante ziare românești din perioada interbelică, au participat 500 de persoane, printre care Kogălniceanu, Vlahuță și Rosetti.

Deși în anii 2000 nu era încă în stare avansată de degradare, Palatul Adevărul a fost golit și distrus de hoții de fier, iar toată tipografia ar fi fost tăiată și furată.

Inainte de demolare Foto: Reptilianul.ro

Un spațiu comercial de o sută de metri pătrați se închiriază în zonă cu 3.000 - 4.000 de euro.

Știrile Pro TV au solicitat un punct de vedere de la Primăria Capitalei, însă oficialii nu au comentat deocamdată demolarea „Palatului Adevărul”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din pacate la noi este mai important sa construiesti haotic dupa cum vrea fiecare. Romania este un stat care nu are conducatori. Ei cred ca daca apar la tv in campanie si promit ”marea cu sarea” au realizat ceva. Este adevarat ca pentru a reabilita o cladire te costa mult mai mult decat daca demolezi si construiesti o noua cladire. Foarte rar am vazut sa se tina seama de cladirile alaturate noilor cladiri. Ma intreb arhitectii ce fac, dorm?
    • Like 0
  • Poate că nu se mai putea salva întreaga clădire dar măcar partea din față a clădirii se putea conserva... Consumismul= comunismul, ACEEAȘI MIZERIE, în privința distrugerii identității unui oraș, a unei națiuni!
    RUȘINE tuturor celor care sunt vinovați dar se feresc să-și asume o responsabilitate!
    • Like 0
  • Sunt Eu Sunt Eu check icon
    ... Păi, da, ce să i se reproșeze proprietarului clădirii? O societate consumistă are nevoie de un centru comercial, în locul unuia cultural. Poate dacă am fi fost în locul Bruxelles-ului, să se mai fi putut salva situația.
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult