Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Piața Tiananmen 2”: ucraineanul care se opune de unul singur tancurilor rusești care i-au cucerit orașul

Kherson

De la începutul războiului din Ucraina, lumea întreagă a putut vedea actele de curaj ale unor oameni care s-au pus neînarmați în calea tancurilor, mașinilor și camioanelor invadatorilor.

Pe o filmare făcută în orașul Kherson, în care au pătruns trupele rusești poate fi văzut un om singur, care, în mijlocul unei piețe, flutură două steaguri ucrainene, în timp ce, la doar câțiva metri de el, se află tancurile forțelor de ocupație. 

Imaginea amintește de cea surprinsă în Piața Tiananmen, în 1989, când un tânăr în cămașă albă s-a pus în fața coloanei de tancuri venite să înăbușe protest pașnic al studenților chinezi.

Scena amintește de fotografia emblematică surprinsă în piața Tiananmen în 1989, când un tânăr în cămașă albă s-a pus în fața coloanei de tancuri trimisă de guvernul chinez să înăbușe protestele pașnice ale studenților.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult