Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Pute a bani”

Sorina Pintea - elegant - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Sunt oameni care „put a bani". Nu ştiu cât de vinovată e doamna Sorina Pintea de şpăgile pentru care tocmai a fost reținută de DNA. Până la o decizie a instanței se bucură evident de prezumția de nevinovăție. Dar doamna fost ministru al Sănătății face parte din categoria oamenilor care „put a bani". Niciun parfum scump nu poate acoperi duhoarea banilor care indică un standard de viață mult peste cel pe care ți-l permite salariul tău de la stat. Ca doamna Pintea sunt mulți. Dar cu atât mai mare e contrastul când defilezi cu o rochie Valentino şi cu bijuterii de mii de euro pe catwalkul unui spital jerpelit, în care pulsează un neon chior şi care colcăie de infecții nosocomiale.

Prin reținerea sa motivată de şpagă în plin sezon de coronavirus, doamna Pintea bagă mortul în casa PSD, partid care pregătise o amplă campanie de atacare a Guvernului pentru proasta gestionare a crizei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • In Romania se promoveaza in politica familia traditionala care familie traditionala e formata dupa parerea mea din tatal lui Valcov , mama lui Oprisan , copilul lui Chirica si matusile lui Codrin Stefanescu.
  • Like 1
 • Exact. Bine spus. Si toti se fac ca nu vad. Sau inghit bull-shit-urile din declaratiile de avere si interese care sunt de un formalism ridicol.
  • Like 7
 • Filbert check icon
  Ce vrea domnu' Negrutiu sa insinueze, n-a citit ca mama duamnei i-a donat 63 de mii de euroi pe cind era ministru? Duamna, nu mama. Asta e, unii au noroc de mama investitoare de succes sau macar cu pensie speciala. Sa fie primit!
  • Like 4


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult