Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Pute a bani”

Sorina Pintea - elegant - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Sunt oameni care „put a bani". Nu ştiu cât de vinovată e doamna Sorina Pintea de şpăgile pentru care tocmai a fost reținută de DNA. Până la o decizie a instanței se bucură evident de prezumția de nevinovăție. Dar doamna fost ministru al Sănătății face parte din categoria oamenilor care „put a bani". Niciun parfum scump nu poate acoperi duhoarea banilor care indică un standard de viață mult peste cel pe care ți-l permite salariul tău de la stat. Ca doamna Pintea sunt mulți. Dar cu atât mai mare e contrastul când defilezi cu o rochie Valentino şi cu bijuterii de mii de euro pe catwalkul unui spital jerpelit, în care pulsează un neon chior şi care colcăie de infecții nosocomiale.

Prin reținerea sa motivată de şpagă în plin sezon de coronavirus, doamna Pintea bagă mortul în casa PSD, partid care pregătise o amplă campanie de atacare a Guvernului pentru proasta gestionare a crizei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • In Romania se promoveaza in politica familia traditionala care familie traditionala e formata dupa parerea mea din tatal lui Valcov , mama lui Oprisan , copilul lui Chirica si matusile lui Codrin Stefanescu.
  • Like 1
 • Exact. Bine spus. Si toti se fac ca nu vad. Sau inghit bull-shit-urile din declaratiile de avere si interese care sunt de un formalism ridicol.
  • Like 7
 • Filbert check icon
  Ce vrea domnu' Negrutiu sa insinueze, n-a citit ca mama duamnei i-a donat 63 de mii de euroi pe cind era ministru? Duamna, nu mama. Asta e, unii au noroc de mama investitoare de succes sau macar cu pensie speciala. Sa fie primit!
  • Like 4


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult