Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Războiul” lui Liviu Dragnea: „Toți ne înjură. Noi am vrut pace în România, se pare că ei nu vor pace. Nu vom mai sta ca până acum”

Liviu Dragnea alegătoare

Foto: Facebook Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a declarat duminică seara „război” cu cei care „nu lasă PSD să guverneze”. Cine? Soros și „vechile clanuri”.

Așa a contraatacat președintele PSD, la postul România TV, la dezvăluirile Rise Project și la ancheta penală a DNA care l-ar viza.

„E o campanie împotriva mea și a PSD. E clar că nu se poate, vor să mă înlăture și să distrugă PSD. Noi am vrut pace în România, se pare că ei nu vor pace. Nu știu cine sunt ei. O să aflăm. Nu vom mai sta ca până acum. Nu vreau să mai ramânem într-o situație în care doar să încasăm, vrem să guvernăm”, a spus Liviu Dragnea. La fel ca în campania electorală și în comunicarea PSD ca reacție la protestele de stradă din februarie, adversarul a fost identificat în afara țării.

Liviu Dragnea a reafirmat, astfel, că „Soros e un personaj malefic”: „Nu voi ceda în fața lui”. „Miezul linșajului nu este în România", a adăugat Dragnea, fără a explica ce legătură este între miliardarul american și dosarele sale penale.

În ceea ce privește controlul ANAF la Rise Project în ziua publicării celei mai recente investigații, Dragnea crede că e ceva „necurat” aici: „Credeți că ANAF este instituția mea sau a PSD-ului? Este o instituție cu mulți oameni, cu legături vechi. Sunt indignat că s-au dus în acea zi, ceva necurat este”.

Întrebat de moderatoarea Denisa Pascu (cea care anunțase că „se dau bani” pentru copii și căței la protestele din februarie) dacă mai primește „amenințări”, Liviu Dragnea a promis că va rezista, deși este atacat și el, și familia sa.

„Îi știm de unde sunt și ce butoane au în spate, le primim (aceste amenințări, n.n.) și indirect. Toată lumea știe că am fost condamnat într-un dosar. Eu mi-am asumat acest rol de paratrăznet. Cei din vechile clanuri din instituții sper să înțeleagă că e suficient. N-am omorât, violat, n-am spălat bani, n-am făcut alte infracțiuni. Dumnezeu e sus și există o limită”. 

Liviu Dragnea a conchis apăsat: „Dacă nu, la război ca la război, aşa este".

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o „reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept „deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

DNA a anunţat, vineri, că „o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei. Dosarul a fost constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii dispunând în luna februarie începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Nu știu cine sunt ei. O să aflăm", iar mai departe D Dragnea afirmă : "Îi știm de unde sunt și ce butoane au în spate", apoi mai zice că "Soros e un personaj malefic”: „Nu voi ceda în fața lui”... Rezultă ca logica elementară nu prea îl incurcă pe domnia sa. Ba nu știe cine îl atacă, ba îl acuză fără nicio dovadă pe Soros (care, cred ca nici nu a auzit de președintele PSD). In plus, Soros nu mai are niciun ONG finanțat în România !
  De fapt, aceste vorbe nu au nicio valoare și nicio importanță în fața faptului că D Dragnea a devenit "bossul" României și și-a subordonat întregul Parlament măruntelor dar presantelor sale interese, care se pare că au înlocuit cu succes interesele țării !
  • Like 0
 • Dragnea comenteaza si el, cum facem si noi aici, sau pe fb: in eter. Faptele insa , le face real, pe pamant. Asa cum noi nu facem. Asta-i diferenta. Pe care , el o stie !
  • Like 0
 • check icon
  Sa stiti ca Dragnea are dreptate sa spuna ca se lupta cu Soros, si ca nu se lasa!
  Am auzit de multe persoane care, neavandu-l adversar pe Soros, se lupta cu Mickey Mouse, sau cu Napoleon Bonaparte...
  Deh, nu toti au cunostintele poetice si (semi)docte ale "contelui" de TR.
  • Like 5
 • Anon check icon
  Hahaa! Soros! Soros era de vina pentru dosarele lui Dragnea. Minunat! Mai spuneti-ne, domnu' Dragnea!
  • Like 0
 • =))))) nici nu mai am ce sa zic, é de-a dreptul penibil ce încearcă Dragnea sa spună, deloc subtil. Poate important ar fi sa își dea demisia, apoi sa își rezolve problemele fără ajutorul instituțiilor statului. Dacă e nevinovat, sa se stabilească asta într-un proces. Fara vrajeala aia cum ca justiția este împotriva lui, ca dacă ar fi fost, era de mult la pușcărie!
  • Like 6
 • Dar ce legătură are Soros cu toate fărădelegile lui Dragnea & ale PSD-ului ???.... tipica strategie PSD - găsirea de urgență a unui țap ispășitor, unul situat cât mai departe posibil. Exact ca la Revoluție? "Cine-a tras în noi ? - Teroriștii!!" Incredibil... încă mai încearcă să înşele poporul cu astfel de manevre...
  • Like 9
  • @ Dorina Achelaritei
   Mnoo, dar sunt convins ca are dreptate condamnatul penal dragnea. Soros si fortele lui oculte au experimentat pe dragnea si pe ciracii sai arma psihotronica cu unde de 7W. Doar asa se explica tampeniile pe care le fac "domniile" lor. Si tot asa se explica si engleza olgutei, intelighentia codrinului, bunul simt (??) al serbanului, talentul de comunicator al lui ciordache, pasiunea pentru rigips a valcovului, si asa mai departe.
   • Like 5
 • John check icon
  Sper că oamenii cu putere de decizie în partid ( mă refer, evident la PSD ) văd clar că Ovidiu Dragnea comite una dintre celebrele manevre arhaice prin ricoșeu, de genul : ”dai în mine” – ”dai în partid”.( Variantă : ”dai în partid” - ”dai în popor”).
  Mai sper că își dau seama cât de periculoasă este această manevră pentru imaginea partidului, imagine care începe să ia trăsăturile unei haite lugubre, în care toți sunt ca Dragnea ( ccea ce, sper din toată inima, nu este adevărat ). Din păcate, de când face capul de listă în știrile cotidiene, Dragnea se autoimpune ca fiind partidul însuși, iluzie care nici atunci nu ar fi de acceptat, dacă PSD ar da din succese în succese. Oamenii curați din partid ar trebui să vadă șirul acelora care iau apărarea sistematic și necondiționat lui Dragnea și poate ar observa elementul comun : o relație războinică cu o anumită parte a legii.....
  Ar mai trebui să observe că dacă vor într-adevăr să guverneze, ar trebui să impună asta guvernului, iar pe Dragnea să-l roage să facă câțiva pași buni înapoi. Din câte știu, guvernul este al țării și răspunde în primul și în primul rând în fața țării, prin Parlament. Spre deosebire de impresia generală, guvernul nu este jucăria lui Dragnea, indiferent cu cât succes a reușit să-l transforme în playgroundul său. Nu, ordonanța 13, abuzul de serviciu, limită valorică pentru abuz, neglijența în serviciu NU sunt cele mai urgente măsuri de guvernare. Și NU PSD trebuie lăsat să guverneze. PSD ( și în el Dragnea în priumul rând ) trebuie să lase GUVERNUL să guverneze ! Singurul război de dorit ar fi între dl Dragnea și conștiința lui, în fața unei oglinzi, în singurătate, dacă asta ar fi, vreodată, de imaginat.
  • Like 4
 • Toti I'll critica pe Dragnea necatind ca toti sint de o teapa .
  • Like 0
  • @ Anton Roska
   John check icon
   NU sunt toți de o teapă. Ar vrea el, dl Dragnea să fie toți de teapa lui.
   • Like 1
 • Paul check icon
  La razboi ca la razboi... Da' pana acu' ce a facut? Dragnea si-a tras deja mai toate glontele, vrajeala asta cu "stati sa vedeti acum" e dovada clara ca e pe cale sa piarda. TelDrum si actiunile la purtator sunt un mare baros in capul mafiotilor ciumati. Au facut aproape tot ce au putut si nu au reusit sa scape de justitie, iar acum le-o trage unde ii doare cel mai tare, la avutie. Va mai exista sigur macar o svacnire mare a javrelor ciumate, sa vedem ce face tudorica sade n'cur si se ridica cu abuzul de putere si ce se ascunde, daca se mai ascunde ceva in spatele povestii asteia. Trebuie sa fim pregatiti sa mai iesim o data in strada cu totii. Eu zic sa avem incredere ca totul o sa fie bine.
  • Like 3
 • Omul acesta chiar crede că sîntem o nație de prosti?A făcut un program de guvernare de care s-a ajutat in campania electorală, de pe urma căruia ținînd cont si de modificarea legi electorale tot in favoarea lor,cu aberații 2oo.ooo de semnături pe partid,înaintea alegerilor, cînd votul spune legea că e,, secret",cenzurarea participării la vot a diasporei bazată pe o altă aberație,cetățenii români cu rezidență si deținători a CARTE DE IDENTITATE STRANIERA"act ce nu este recunoscut activ pe teritoriul României precum nici in ambasadele si consulatele din afara țării considerate teritori ROMÂNESTI. Limitarea nr de deputați si senatori,4 deputați si 2 senatori mai mare rușinea. Constient că la vot PSD a avut 28% voturi pe restu 6o% le-a atasat tot prin infecta lege electorală schimbată tot de PSD cu acelasi scop, ,santaj politic pentru perpetuarea puterii",cît că fabulosul plan a căzut fiind editat un altul dar care nu a trecut prin examen elec toral să vedem cîți români ar mai fi fost de acord cu el,această persoană si cu antecedente penale are curajul să amenințe tara cu un război civil????? Autoritățile dorm??????Dacă poporul este suveran,cum cineva poate abuza de atîta putere încât să amenințe poporul???Crede-am că, comunismul l-am îngropat in 1989,dar probabil a fost totul o minciună si înșelătorie iar astăzi îsi arată adevărata fața!
  • Like 3
  • @ Gheorghinaflorentina Babut
   check icon
   Ceea ce dovedește că asta suntem, o națiune de proști!
   • Like 4
  • @ Gheorghinaflorentina Babut
   În '89 nu s-a îngropat comunismul, ci s-a predat ștafeta. De la Ceaușescu, la Iliescu, prin lovitura de stat militara, cu "ajutorul" rușilor. Revolta populației nu a fost spontană, totul a fost regizat.
   • Like 4
  • @
   John check icon
   Nu suntem o națiune de proști, trebuie să vă contrazic. A spune zilnic asta, înseamnă să ne predăm unui viitor macabru implacabil.
   • Like 4
  • @ Gheorghinaflorentina Babut
   Nu crede, stie exact!
   • Like 0
  • @ John
   Cand tragi o concluzie, calculezi la majoritate ! Si da, viitorul mostru asa va fi. Ca natie.
   • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult