Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Să fie limpede!” Bucureștenii, invitați de Apa Nova să afle cum se calculează tariful la apă

„Să fie limpede!” este motto-ul sub care se va desfășura pe 5 aprilie, la Sala Palatului, o nouă întâlnire a bucureștenilor cu conducerea Apa Nova - Compania de Ape București (ANCAB), în cadrul primei inițiative naționale de transparentizare a relației dintre o companie de utilități și clienții săi.

Clienții furnizorului de servicii de alimentare cu apă şi canalizare sunt invitați să discute deschis cu conducerea companiei despre modul de calcul al preţurilor la apă, despre unde începe și unde se termină răspunderea Apa Nova față de bucureșteni și oraș, precum şi despre investiţiile realizate şi preconizate.

„Opiniile dumneavoastră sunt importante pentru noi, motiv pentru care am alocat o bună parte din program sesiunii de întrebări şi răspunsuri. Ajutaţi-ne să consolidăm parteneriatul dintre noi! Vă vom asculta cu mare interes şi ne vom strădui să limpezim controversele”, se arată în invitația lansată bucureștenilor de Apa Nova.

ANCAB a organizat în aprilie anul trecut, la Sala Palatului, o consultare publică la care au participat aproximativ 1.500 de persoane. A fost pentru prima dată când o companie de utilități organiza un astfel de eveniment. Șefii Apa Nova București au discutat cu participanții în mod direct și nu prin intermediul unor specialiști de comunicare, fără regie, cu bune și rele, abordând diverse subiecte, de la plata apei de ploaie, până la problema dosarului de la DNA al fostei conduceri a companiei.

Furnizorii de utilități au înțeles că transparența este cuvântul-cheie pentru a avea o relație directă și cât mai bună cu cei care plătesc facturile și au de câștigat pentru că prin organizarea întâlnirilor cu cetățenii numărul de reclamații se reduce, spunea recent pentru Republica.ro Mihai Mereuță, președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat.

Reprezentantul asociațiilor de proprietari crede că sunt multe conflicte care apar între companii și clienții lor din lipsă de comunicare.

„Din lipsă de informare oamenii nu știu nici măcar unde să se adreseze. Dacă am o problemă cu apa unde trebuie să mă adresez? Direct la președintele Iohannis? Că așa procedează 50 la sută din cei ce fac reclamații. Nu, nu mă adresez direct la președintele Iohannis dacă mie îmi curge apa tulbure la robinet”, a explicat Mihai Mereuță.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Acum vreo 12-13 ani - nu retin exact - am participat la o licitatie la Apa Nova, la vremea aia pentru produse ce le-am ofertat la o valoare de aproximativ 1,5 miliarde lei vechi, deci cam vreo 40000 de euro. Am avut competitor o firma care nu facuse astfel de produse decat in vise, care a ofertat la un pret triplu, si a castigat licitatia, pe un motiv hilar invocat de cei de la Apa Nova: Cu toate ca in oferta scria clar ca flansele de legatura sunt conform standard, nu am scris concret ca au "n" gauri. Si asa, dragi bucuresteni, 80000 de euro din banii vostri s-au distribuit in diverse buzunare private...La o singura operatiune. Evident ca, dupa scandalul pe care l-am facut, nici vorba sa mai participam la vreo licitatie acolo...
    • Like 0
  • Cand va veni ziua cand bucurestenii vor putea folosi apa potabila pt.consum si apa ind. pt alte necesitati ,deasemeni credeti ca apa de ploaie .mai trebuie platita de abonatii apa nova ? Cu bine !
    • Like 0
  • e simplu - se da o spaga la consiliul general si apanova stabileste pretul apei, dna ancheteaza, apanova distruge probele, si gata. la asta se adauga mizeria aia cu "nu putem face contracte individuale, facem pe tot blocul"
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult